Seul

Seul, Güney Kore’nin başkenti ve en büyük şehridir. Yoğun nüfusuyla dünyanın en kabalalık şehirlerinden biri olan Seul’da 10 milyondan fazla insan yaşamını sürdürmektedir. Güney Kore nüfusunun çoğunluğuna ev sahipliği yapan şehir ‘’dong’’ denilen 522 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahallelerden biri de sosyetik yaşam tarzlarıyla ‘’Gangnam Style’’ şarkısına konu olan Gangnam Dong’udur.

Nüfus yoğunluğuyla beraber konaklama ihtiyacının karşılanması adına şehirde sayısız gökdelen yükseldiğini görebilirsiniz. Modern mimari anlayışının yaygın olduğu şehirde yüksekliği 640 metreyi bulan gökdelenler bazen başınızın dönmesine sebep olabilir. Belirli bir merkezi olamayan Seul’da her mahallenin kendi merkezi bulunmaktadır. Burada kıyafet alışverişinden gıda alışverişi her alanda aradığınız ürünü bulabiliyor ve doyasıya gezebiliyorsunuz.

500’den fazla mahallesi bulunan Seul’da gezmeniz gereken yerlere otobüs, taksi ve metro gibi ulaşım araçlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehirde en sık tercih edilen ulaşım aracı metro olmakla beraber, gelişmiş bir metro ağı olduğu için nereden binip, hangi yöne gideceğinizi bilmeniz gerekmektedir. Bu nu sağlamak için cep telefonunuza metro haritasının bir resmini veya istasyonlarda bir metro haritası alarak yanınızda taşıyabilirsiniz. Sayısız gezi noktasıyla Güney Kore’nin en popüler