Siem Reap

Siem Reap, turizmin kalbinin attığı Kamboçya’nın en önemli şehirlerinden biridir. Ülkenin kuzeybatısında konumlanan şehir 1115-1145 yılları arasında Angkor Antik şehrinin kurulduğu topraklar günümüzdeki Siem Reap’ın olduğu yerlerdir. Kral II. Suryavarman tarafından sayısız tapınak yaptırılan şehirde gezerken biz zaman makinesiyle yıllar öncesine yolculuk yapmış gibi hissedebilirsiniz.

Kamboçya’nın kuzeyinde bulunan şehirde tropikal iklim hâkim olduğu için hangi dönemde giderseniz gidin şehrin hava sıcaklığı yüksektir. Sade yağışlı olarak bilinen sezon yani nisan-kasım arası aylarda uzun süren şiddetli yağmurlar etkisini gösterdiği için bu dönemde şehirde gezmek biraz daha zor hale gelmektedir. Bu aylar dışında kurak olarak bilinen Aralık ve Nisan arası dönemde yağışlar azalır ve güneşli Siem Reap günleri ziyaretçileri kucaklar.

Siem Reap’da halkın çoğunluğu Budizm’e inanmakla beraber sayısız tapınak vardır. İbadet amacıyla ve turistik olarak açık olan tapınakları belirtilen saatler içerisinde sesli rehberlerle birlikte gezmeniz mümkün. Fransa’nın yayılmacı hareketlerinin görüldüğü Siem Reap’da resmi dil Kremce olmakla beraber; Fransızca, İngilizce ve Çince sıklıkla konuşulan diğer diller arasında yerini alıyor. Kamboçya’nın en popüler şehirlerinden olan Siem Reap hakkında daha fazla bilgi için Siem Reap Gezi Rehberi sayfamızı incelemeye devam ediniz. Dilerseniz Kamboçya’nın diğer şehirlerini incelemek için aşağıdan gezi rehberi sayfalarımıza göz atabilirsiniz.