Fukuoka

Kyüshü bölgesinin en büyük şehri olan Fukuoka,1,5 milyon nüfusuyla Japonya’nın altıncı büyük şehridir. İdari olarak bölgelere ayrılan Fukuoka Kyüshü’nün kuzeybatısında yer almakla beraber 1972 yılında şehir statüsünü almıştır.

Ekonomik olarak bölgenin en güçlü noktalarından olan Fukuoka, gelişen ticaretin yanı sıra turizm sektöründe de öne çıkmaktadır. Her yıl yaklaşık 2 milyon turisti ağırlayan Fukuoka sayısız otel, restoran, müze ve eğlence noktasına sahiptir. Bunların yanı sıra modern mimarisiyle dikkat çeken şehrin en güzel noktalarından biri de dilediğiniz noktaya çok kolay ulaşım sağlayabilmenizdir. Özllikle şehrin en sık kullanılan Fukuoka metrosu 1981 yılından beri aktif şekilde hizmet vermektedir.

Genkai Denizi’ne kıyısı bulunan şehirde subtropikal iklim görülmekle beraber yaz ayları sıcak, kış ayları serin geçmektedir. Sert soğukların olmadığı şehirde en güzel zamanlar bahar ayları olmakla beraber yıl boyunca 20-25 derece arasında değişen sıcaklıklar bulunmaktadır. Bahar aylarında açan Sakura ağaçları ve esen ılık rüzgarlar eşliğinde gezebileceğiniz şehir hakkında daha detaylı bilgiyi Fukuoka Gezi Rehberi sayfamızdan inceleyebilirsiniz. Ülkenin diğer şehirlerini incelemek isterseniz diğer gezi rehberi sayfalarımıza göz atabilirsiniz.