Filipinler

Güney Asya’da bulunan Filipinler 7641 adacıktan oluşan bir ada ülkesidir. Pasifik Okyanusu’nda bulunan ülke Luzon,Visayas ve Mindanao isimli üç büyük adasıyla 3.000 kilometrelik bir alanı kapsamaktadır. Ülkenin en popüler şehirlerinden olan Manila, Filipinler’in başkentidir.

Filipinler’de 2017 yılında yapılan son sayıma göre 104 milyon kişinin yaşamakta olduğu biliniyor. Yıl içerisinde binlerce turisti ağırlayan ülkede konuşulan resmi dil Filipince olurken İngilizce de konuşulan diller arasında yer almakta.104 milyon kişinin yaşadığı ülkede halkın %85’ Hristiyanlık inancına sahipken geri kalan yüzdeyi çoğunluk Müslümanlık inancına sahip kesim oluşturmaktadır. Ülkede Hristiyanlık inancının yangın olması yaklaşık 85 yıl boyunca İngiliz sömürgesi altında bulunmasından kaynaklıdır.

Filipinler’in güneyinde Endonezya, batısında Brunei Sultanlığı ve Vietnam bulunuyor ancak Filipinler’in hiçbir ülkeyle kara bağlantısı bulunmamaktadır. Pasifik Okyanusu’nda bulunan ülkede birçok aktif yanardağı vardır ve ülke topraklarında yıl içerisinde irili ufaklı birçok deprem yaşanmaktadır. Doğal afetler ve sarsıntılarla yaşamaya alışan ülkede bazı sarsıntılar hissedilmeyecek küçüklükte oluşmaktadır.

Filipinler dönemsel yağışların görüldüğü, hava durumu sıklıkla değişiklik gösteren noktalardan birinde bulunmaktadır. Bu durumu göz önünde bulundurarak Filipinler’i ziyaret etmek için nisan-mayıs ve ya ekim-kasım aylarını tercih edebilirsiniz. Yaz ayların da çok fazla yağış olması ve aralık-mart döneminde sıcaklıkların çok düşmesi bu dönemlerde ziyaretçi sayısını azaltmaktadır.