Urumçi

Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan Urumçi, ülkenin iç kesimlerinde bulunan en büyük şehirlerden biridir. Ekonomik olarak hızla gelişen Urumçi eski dönemlerin en önemli ticaret yolu olan İpek Yolu üzerinde bulunmaktadır. Günümüzde de önemli ticari faaliyetlerin gerçekleştirildiği Urumçi,7 bölgeye ayrılmıştır.

2012 yılı itibariyle 4 milyona yaklaşan nüfusuyla gün geçtikçe kalabalıklaşan Urumçi’de konuşulan diller Çince ve Uygarca’dır. Denize çok uzak bir şehir olan Urumçi’de karasal iklim özellikleri görülmesi sebebiyle yaz ayarı çok kurak geçerken kış aylarında da sert soğuklarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle Ocak-Mart ayları arasında -20 dereceye inen sıcaklıklar hayatı zorlaştırmakta.

Urumçi’de karasal iklim özellikleri görülmesi sebebiyle seyahat etmek için uygun dönemleri beklemeniz oldukça önemli. Şehirde yaz ayları çok sıcak olurken kış aylarında sert soğuklar ve kar yağırı etkisi göstermektedir. İklim şartlarından dolayı şehri ziyaret etmeniz için en uygun dönem ilkbahar veya sonbahar dönemleridir.