Makao

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Güney Çin Denizi kıyısında bulunan Makao,1999 yılında Çin yönetimi altına girmiştir.1887 yılından itibaren Portekizlilerin himayesinde bulunan Makao, ticari faaliyetler için önemli bir nokta olmuştur ve Çin Halk Cumhuriyeti tarafından bu bölge Portekizlilerin himayesine bırakılmıştır.

Makao, iki ülkenin anlaşması sonucunda 1999 yılında özerk yönetim bölgesi olarak Çin Halk Cumhuriyeti topraklarına katılmıştır. Makao Yarımadası olarak bilinen toprak parçasında Tayfa ve Koloan Adaları, Makao’yu oluşturan en büyük adalardır.

Portekizli birçok yerleşimcinin bulunduğu Makao’da geleneksel mutfak ve yerleşim şekli diğer şehirlere göre farklılık göstermektedir. Portekizliler nüfusun %2’lik kısmını oluştururken kalan %98’lik kısmında da Çinliler oluşturuyor. Yaygın inanışın Budizm olduğu şehirde Makao Portekizcesi ve Çince konuşulan diller arasında yer almakta.

Tropikal iklim özelliklerinin görüldüğü şehirde yıl boyunca hava 20 derece civarında seyrederken, belirli dönemlerde yoğun yağış almaktadır. Şehrin sıcak olmasına sebebiyle ziyaretleriniz sırasında yazlık kıyafetler seçebilirsiniz ancak yağmurlara karşı yanınızda şemsiye veya yağmurluk bulundurmanız tavsiye ediyoruz.