Bakü

Bakü, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehridir.10 milyonluk Azerbaycan nüfusunun 2 milyonu Bakü’de yaşamaktadır. Hazar Denizi kıyısında uzun yürüyüş ve bisiklet yollarına sahip olan şehir dünyanın yeni cazibe merkezlerinden biri olarak gösterilmekte. Turistlerin en çok ziyaret ettiği şehir olan Bakü birçok sanat merkezini, tarihi yapıyı ve mega yapıya da ev sahipliği yapmaktadır.

Azerbaycan‘a uluslararası uçuşların en fazla gerçekleştirildiği nokta olan Haydar Aliyev Havalimanı, Bakü şehrinde bulunmaktadır. Birçok havayolu firmasının sefer düzenlediği havalimanından Bakü merkezine ulaşım sadece 18 dakika sürmektedir.

UNESCO‘nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan sayısız esere ev sahipliği yapan ülkenin, en önemli eserlerin birçoğu Bakü’de bulunmaktadır. Gezilecek popüler noktaların Bakü’de bulunması sebebiyle turistlerin ilk ziyaret noktası Bakü olmaktadır. Gezilecek yerlerin yanı sıra alışveriş noktaları, kaliteli restoranları ve renkli gece hayatıyla Bakü için ‘Kafkasların Paris’i denebilir. Dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapan bu şehir, birçok kişinin marka alışverişi için tercih ettiği noktalardan biridir.

Doğası, tarihi noktaları, lüks mağazaları, renkli gece hayatı ve cana yakın insanlarıyla Bakü Gezi Rehberi kategorimizden şehrin tüm detaylarına ulaşabilirsiniz. Azerbaycan’ın diğer şehirlerini incelemek için rehberimize göz atabilirsiniz.