Boa Vista

Yeşil Burun Adaları arasındaki en büyük üçüncü yerleşim yeri olan Boa Vista, neredeyse tamamı kumlardan oluşmuş olan bir adadır. Diğer adalar arasında Afrika Kıtası’na en yakın olan Boa Vista’nın karayla arasındaki mesafe 450 km’dir. Sadece kıtaya yakın olmasıyla değil diğer adaların yanında çöle benzeyen tamamen kumlarla kaplı görüntüsüyle de dikkat çeken Boa Vista, 361 km2 yüz ölçümüyle muhteşem sahillere, canlılara ve sıcakkanlı insanlara ev sahipliği yapıyor.

Çöl ada olarak bahsettiğimiz Boa Vista, sanılanın aksine sadece plajlara ve güzel kıyılara ev sahipliği yapmakla kalmıyor, kültürel ve tarihi açıdan gezilebilecek mekanları da bulunuyor. Bunlar arasında en popüler olanı kumların ortasında yükselen Chamine de Chaves isimli tarihi yapıdır. Ada yerlileri tarafından inşa edilmiş olan bu yapı kumların ortasında göğe yükselen mimarisiyle anında dikkat çekiyor. Yapımında kullanılan kırmızı taşların gün batımında oluşturduğu muhteşem görüntü sayesinde mükemmel bir atmosfer oluşmakla beraber, burayı dilediğiniz zaman gezebiliyorsanız. Tarihi noktalarının yanı sıra muhteşem plajları bulunan adanın tadını çıkartabilmek için seyahat ettiğiniz dönem de oldukça önemlidir.

Boa Vista’yı en sıcak döneminde ziyaret etmek isterseniz Eylül-Ekim ayları arasında seyahatleriniz planlamanızı öneniriz. Sıcaklıkların 35 derecede seyrettiği bu aylarda su sıcaklıkları da arttığı için plajların tadını daha iyi çıkarmanız mümkündür. Bu adada dönemsel yağışlar görülmekle beraber çok yoğun yağış olmamaktadır ancak yine de valizinize yağmurluk tarzı ürünler bulundurmanız gerekebilir. Yeşil Burun Adaları’nı gözdesi Boa Vista’yı ziyaret etmeden önce yaşanabilecek sağlık durumlarının önüne geçmek için zorunlu sağlık aşılarınızı ve rutin aşılarınızı yaptırmayı unutmamalısınız. Boa Vista’nın muhteşem sahillerini, leziz yemeklerini, alışveriş noktalarını ve dahasını Boa Vista Gezi Rehberi sayfamızda keşfedebilirsiniz.