Entebbe

Uganda’nın Merkez Bölgesi’nde konumlanan ve yüzölçümü bakımından oldukça büyük bir şehir olan Entebbe Victoria Gölü kıyısında oldukça ilgi çekici bir kasabadır. Uganda’nın uluslararası havaalanının da ev sahibi olan Entebbe aslında parkları, bahçeleri ve göllerinin yaratmış olduğu doğal atmosferi ile ön plana çıkan bir şehir. Devletin resmi konutu olan State House, Entebbe ve Victoria Gölü’ne bakan bir tepede yer alır. Kasaba, Uganda’nın başkenti Kampala’dan sadece 38 km uzaklıkta yer almakla birlikte çok sayıda otel, eğlence mekanı, restoran ve kafe bulunur. Uganda’nın en turistik şehirlerinden biri olan Entebbe özellikle Uganda’ya yakın ülkelerde yaşayanlar için tam bir cazibe merkezi olma özelliğini taşır.

Uganda’ya ilk kez gidenler muhtemelen tatil için başkent Kampala’yı seçeceği için Entebbe ya plana dahil edilmez ya da bir dahaki Uganda seyahatine bırakılır. Ancak Kampala kadar meşhur olmaması ve buna rağmen en az başkent kadar gelişmiş olması Uganda ziyaretçilerine çok daha bütçe dostu bir seyahat sunar. Ekvator’a yakın olması nedeniyle yıl boyunca sıcaklıkların birbirine yakın seyrettiği şehirde hava çoğu zaman bahar tadındadır. Resmi dilin Svahili ve İngilizce, resmi para biriminin ise Uganda Şilini olduğu şehir ile Türkiye arasında saat farkı yoktur.

Tartışmasız Uganda’nın en güzel şehirlerinden biri olan Entebbe’nin en çok da el değmemiş doğal güzelliklerine hayran kalacaksınız. Uçsuz bucaksız vahşi yaşam alanları, kartpostalları kıskandıracak güzellikteki manzaraları ile her görende bir daha gelme isteği uyandıran Entebbe’de en çok ziyaret edilen yer ise açık ara Victoria Gölü’dür. Kusursuz güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken Victoria Gölü’nü gördükten sonra yönünüzü daha önceden şahit olmadığınız cinsten deneyimler vadeden Entebbe Vahşi Yaşam Merkezi’ne çevirebilirsiniz. Buna ek olarak, Entebbe Pazarı’ndan dilediğinizce alışveriş yapabilir ve Botanik Bahçesi’nde bu bölgeye has endemik bitkileri yakından görme fırsatı bulabilirsiniz.

Farklı kültürel yapısı ile sizi hemencecik içine alacak olan şehirde sayısız kuş türü, bakir doğal güzellikler ve farklı tarzda giysiler, takılar, eşyalar, gelenek ve görenekler ile karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. Yıl boyu hava sıcaklıklarının 26 ila 29 santigrat derece arasında seyrettiği Entebbe’de yılın çoğu zamanı güneşli geçer. Yağışlı mevsimleri mart, nisan, mayıs, ekim ve kasım olarak sıralayabileceğimiz şehirde en sıcak ay ocak iken, en soğuk ay da ağustostur. Motor taksilerin toplu taşıma sisteminde yaygın olarak kullanıldığı şehirde özel araç kiralama imkanınızın olduğunu da hatırlatalım. Ayrıca ortak kullanılan minibüs taksiler olarak tanımlanabilecek matatusların da gayet makul fiyatlara ulaşım hizmeti verdiği söylenebilir.

Uganda’nın ana havalimanlarından biri olma unvanına sahip Etebbe Havalimanı’na vardıktan sonra araç kiralayabileceğiniz gibi otel transfer hizmetleri veya havalimanı taksilerinden de faydalanabilirsiniz. South African Airways’in sık sık sefer düzenlediği Entebbe’ye vardıktan sonra kısa süre içerisinde şehir merkezine ulaşmanız muhtemel.