Darüsselam

Tanzanya’nın en doğusunda yer alan ve Hint Okyanusu’na kıyısı bulunan Darüsselam son dönemlerin en hızlı büyüyen ve gelişen şehirleri arasında bulunuyor. Ayrıca Doğu Afrika’nın en büyük liman şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Darüsselam, 1961 senesinde İngiliz hakimiyetinden kurtulan Tanzanya’nın en çok turist çeken şehirlerinden de biri olma unvanına sahip.

Batı kültürlerinin Afrika kültürü ile harmanlandığı Tanzanya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Darüsselam’ın açık ara en çok ziyaret edilen yerlerinin başında Hint Okyanusu kıyısındaki plajlarıdır. Berrak sularda muhteşem bir tatil vadeden şehir, her bütçeye uygun konaklama tesisleri de herkesten tam not alıyor. Afrika’nın geçmişten bugüne tarihini gözler önüne seren ve Tanzanya ile Darüsselam hakkında da bilgiler veren Darüsselam Ulusal Müzesi ve Ulusal Köy Müzesi’ni de mutlaka görmenizi öneriyoruz. Buna ek olarak Kariakoo Market’te envaiçeşit hediyelik eşya bulabilir, Kipepeo Plajı’nda deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilir, Anzania Front Lutheran Kilisesi’ni ziyaret edebilir, Darüsselam Uluslararası Ticaret Fuarı olarak da bilinen Saba Saba’ya gidebilir, Bongoya Adası, Botanik Bahçe ve Darüsselam Hayvanat Bahçesi’ni gezebilirsiniz.

Tanzanya’nın en doğusundaki Darüsselam, Hint Okyanusu kıyısında yer alan en büyük şehir olma özelliğini taşıyor. Yıl boyunca havanın nemli olduğu Darüsselam’da kısa süreli de olsa kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında yağışlar oluyor. Şehri ziyaret etmek için en uygun dönem ise haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarıdır.

Tanzanya’nın ana havalimanı olan Darüsselam’daki Julius Nyere Uluslararası Havalimanı, şehir merkezine sadece 10 km uzaklıkta konumlanıyor. İstanbul’dan hem aktarmalı hem de aktarmasız uçuşların gerçekleştiği Julius Nyere Uluslararası Havalimanı’na vardıktan sonra taksi veya toplu taşıma araçlarını kullanabileceğiniz gibi araç kiralama hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Tanzanya’nın eski başkenti Darüsselam’da her bütçeye uygun konaklama tesisi mevcut. Dilerseniz sahil şeridindeki lüks oteller, dilerseniz de şehir merkezindeki daha uygun fiyatlı tesisleri tercih edebilirsiniz. Tanzanya mutfağına özgü lezzetleri tadabileceğiniz Darüsselam’da özellikle Zanaki Caddesi üzerindeki yeme içme mekanlarına mutlaka gitmelisiniz. Hint ve Etiyopya mutfaklarından da etkilenen Tanzanya’nın yöresel yemekleri arasında ilk sırada mtroi adındaki çorba ve mandazi tatlısı geliyor.

Her sene 2 Nisan’da gerçekleşen Holi Festivali, mayıs ayında düzenlenen Keçi Yarışları, haziran ayında gerçekleşen Tanz Hands El Yapımı Ürünler Fuarı ve ekim ayındaki Avrupa Film Festivali ile Darüsselam seyahatinize renk katabilirsiniz. Yerel ürünler, kıyafetleri ve çeşit çeşit hediyelik eşyanın olduğu Kariakoo Market’te baharat çeşitleri, gıda ve elektronik ürünlere de rastlamanız olası. Ayrıca Ohio Caddesi, Mwenge Oymacılar Pazarı, Home Shopping Center da alışveriş için uygun diğer yerler… Türkiye ile arasında 1 saatlik zaman farkı olan Darüsselam’ın resmi dili Svahili (Kisvahili) iken, resmi para birimi ise Tanzanya Şilini’dir.