Seyşeller

Seyşeller Cumhuriyeti, batı Hint Okyanusu’nda 455 km² arazi alanı ve 115 km²’lik Özel Ekonomik Bölge işgal eden 115 adadan oluşmaktadır. Ekvator’un 4 ila 10 derece güneyinden   ve Afrika’nın doğu kıyısından 480 km ve 1.600 km arasında uzanan efsanevi güzellik takımadalarını temsil eder. Bu 115 adanın 41’i yeryüzündeki en eski orta-okyanus granit adalarını oluştururken, 74’ü Outer Adaları’nın alçak mercan mercanlarını ve resif adalarını oluşturmaktadır.

Seyşeller takımadalarının granitik adaları, uluslararası havaalanına ve başkent Victoria’ya ve komşu Praslin ve La Digue adalarına ev sahipliği yapan ana Mahé adası etrafında kümelenir. Bununla birlikte, bu İç Adalar ülkenin kültürel ve ekonomik merkezini oluşturur ve Seyşeller’in turizm tesislerinin çoğunu ve en çarpıcı plajlarını içerir. Bu bölüm, Seyşel Adaları’nın coğrafyası, iklimi, tarihi, toplumu, hükümeti, insanları, dil, din, kültür, yemekleri, sanat, mimari, folklor, flora ve faunası ile birlikte 6 ada grubu hakkında kapsamlı bilgi sağlar.

İngilizlere göre, Seyşel Adaları 1825 yılına kadar yaklaşık 7.000 kişilik bir nüfusa ulaştı. Bu sırada hindistancevizi, gıda ürünleri, pamuk ve şeker kamışı üretmek için önemli mülkler kuruldu. Seyşeller 1976’da İngiltere’den bağımsızlık kazandı ve ulus içinde bir cumhuriyet haline geldi. Bay France hükümeti tarafından tek parti yönetiminin ardından, 4 Aralık 1991’de Başkan René, çok partili hükümet sistemine geri dönüldüğünü açıkladı, 1993’te yeni anayasa altında yapılan ilk çok partili başkanlık ve yasama seçimleri sonucu Başkan René oldu.

Seyşel Adaları, en az iki UNESCO Dünya Mirası Alanı’na ev sahipliği yapmaktadır: Praslin’deki efsanevi Vallée de Mai, harika bir görünümü olan Aldabra. Dünyanın son sınırlarından biri olan Seyşeller, hala el değmemiş, bozulmamış çevrelerde macera dolu ve nefes kesen doğal güzellikler vadediyor. Kozmopolit Seyşeller, farklı ırkların, kültürlerin ve dinlerin halklarının renkli bir karışımıdır. Tarihinin farklı zamanlarında, Afrika, Avrupa ve Asya kökenli insanlar Seyşel Adaları’na geldiler ve farklı geleneklerini de beraberlerinde getirdiler; yaşam tarzına ve Seyşeller kültürüne katkıda bulundular. Bu etkiler en çok da yerel sanat, mutfak, müzik, dans ve mimarlık alanlarında görülmektedir.

Bazı büyük eski evlerin dik çatılı mimari tasarımı, Seyşeller’in Fransız ve İngiliz sömürge mirasının etkilerini sergileyen tropik bölgelerde rahat yaşamak için uyarlanmış bir stili temsil ediyor. Modern mimari, geleneksel stilleri ada esintilerini yakalamak için tasarlanmış pratik özelliklerle özümsemeye çalışmaktadır. Creole müziği ve dansının kökeni Afrika, Madagaskar ve Avrupa kültürlerinde geleneksel olarak basit davullar ve yaylı çalgılar eşliğinde ritimlerle birlikte günümüzde keman ve gitar gibi yeni özellikleri içeriyor.

Seyşel Adaları’nın iklimi her zaman ılıktır ve aşırı sıcak veya soğuk havaya hiçbir zaman ulaşmaz. Sıcaklık nadiren 24 derecenin altına düşer veya 32 derecenin üzerine çıkar. Seyşeller’de en uzak güney adaları hariç hepsi, deniz, kum, güneş sevenler için yıl boyunca ziyaret edilebilir. Kasım-mart aylarında kuzeybatı rüzgarları eserken genellikle daha serin olur. Deniz sakin, hava ılık ve nemli, saatte ortalama 15 – 22 kilometre rüzgar vardır.