Lagos

Yüzölçümü bakımından Nijerya’nın en büyük şehri ve aynı zamanda eski başkenti olma özelliğini taşıyan Lagos, sadece Afrika kıtasının değil tüm dünyanın en hızlı gelişen ve büyüyen şehirleri arasında bulunuyor. Tabi kontrolsüz ve hızla büyümesi de beraberinde tipik şehirleşme ve modernleşme problemlerini de beraberinde getiriyor. Nijerya’nın güneybatı kesiminde yer alan Lagos ile Türkiye arasında 1 saatlik zaman farkı olmakla birlikte resmi para birimi Nijerya Nairası; resmi dili de İngilizcedir.

Konaklama açısından ziyaretçilerine bütçe dostı alternatifler sunan Lagos’ta lüks ve kusursuz bir konaklama deneyimi yaşamak adına Lagos Island ve Victoria Island bölgelerindeki otellerden birini tercih edebilirsiniz. Gecelik konaklama fiyatının 100 ila 350 Amerikan Doları arasında değiştiği Lagos’ta kaç gün kalacağınıza göre bütçenize uygun bir şekilde seçim yapmanızı öneriyoruz.

Şehir içi ulaşımın genellikle okada adındaki motosikletler ile sağlandığı Lagos’ta toplu taşıma ağı maalesef ki güçlü değildir. Nijerya’nın en büyük şehri olma unvanına sahip Lagos, doğal plajları, el değmemiş doğal güzellikleri ve kültürel mirasları ile her göreni kendine hayran bırakan bir şehir. Benin Körfezi kıyıları üzerinde müthiş bir konuma sahip olan Lagos’ta gezilecek yerler arasında ilk sırada ise “Point of no return” (Geri dönüşü olmayan nokta) olarak da adlandırılan Badagry Kasabası geliyor. Kuruluş tarihi Milattan Sonra 1425 senesine kadar uzanan ve Benin sınırında yer alan Badagry Kasabası, Nijerya’nın en şirin yerleşim yerlerinden biri.

Lagos – Victoria Adası’nda yer alan ve deniz, kum, güneş üçlüsü der demez akla ilk gelen yerlerden biri olan Bar Beach’e giderek bu bölgenin en popüler sahilinde doyasıya deniz keyfi yapabilirsiniz. Hem Nijerya hem de Lagos’un tarihine ışık tutan ve Lagos Adası’nın Onikan bölgesi sınırları içerisinde konumlanan Nijerya Ulusal Müzesi’ndeki zengin sanat koleksiyonu ve heykel parçalarını yakinen inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Buna ek olarak, adını tüm dünyaya duyurmuş Nijeryalı sanatçı Nike Davies Okundaye tarafından kurulan Nike Sanat Galerisi’ni gezebilirsiniz. Şehir merkezinin tam kalbinde yer alan ve bir anıt ve şehir parkı adı altında mimar Theo Lawson tarafından tasarlanan Lagos Adası’ndaki Lagos Özgürlük Parkı ise kelimenin tam anlamıyla şehir turunuza damgasını vuracak.

Geneli itibariyle tropikal iklimin etkilerinin görüldüğü Lagos’ta yıl boyunca sıcaklık 25 ila 28 santigrat derece arasında seyrediyor. Şehri ziyaret etmek için en uygun dönemin haziran, temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayları olduğu Lagos’ta en çok yağış mayıs – ekim arasındaki dönemde oluyor. İstanbul’dan direkt uçuşların olduğu Lagos’a uçakla seyahat yaklaşık 6 saat 40 dakika sürüyor. Havalimanına ulaştıktan sonra dilerseniz taksi dilerseniz de toplu taşıma araçları veya araç kiralayarak şehir merkezine gitmeniz mümkün.

Nijerya’nın Lagos şehrine yapacağınız 90 güne kadarki seyahatlerinizde herhangi bir vize başvurusunda bulunmanız gerekmiyor.