Mauritius

Neredeyse tamamen mercan resifleri ile çevrili kilometrelerce avuç içi saçaklı kumlu plajları, sahilde uzanarak gün geçirmek isteyenler için paha biçilemez bir deneyim sunmaktadır. Kristal berraklığında sular dalış, şnorkelli yüzme, yüzme, kano için mükemmeldir. Mauritius’u farklı kılan şey, plajın ötesinde sunacak çok şey olması. İster bir uçaktan atlıyor, ister dağlardan ve milli parklardan geçiyor ya da kültürü deneyimliyor olun, burası gerçekten herkes için bir şeyler sunan bir tatil cennetidir.

Adaların Hollanda, Fransız ve İngiliz mirası sömürge konaklarına ve botanik bahçelerine yansıtılırken, Afrika, Hint ve Çin mirasının konuksever yerlileri adaya renkli pazarlar ve tapınaklar, füzyon mutfağı ve sashaying séga ile otantik bir his veriyor. Mauritius güney yarımkürede, Hint Okyanusu’nun güney-doğu kısmında, Oğlak Dönencesinin kuzeyi, 20 ° Güney Enlem ve 57 ° Boylam Doğu’da yer almaktadır. Mauritius Güney Afrika’nın bir parçasıdır. Ada, 1 865 km²’lik alanı kapsayan Mauritius Cumhuriyeti’nin toplam alanının yaklaşık %91’ini temsil etmektedir. Tüm alanı, Rodrigues Adası (Mauritius’un 10. bölgesi) ve Saint-Brandon ve Agalega takımadaları dahil olmak üzere çeşitli adaları, adacıkları ve bağımlı mercan resiflerini birleştiren 2.040 km²’dir.

Mauritius, bölgenin, özellikle Sahra altı Afrika, Orta Doğu ve Asya’nın ihtiyaçlarını karşılayan uluslararası bir yüksek öğretim merkezi olma yolunu açmıştır. Mükemmellik, istikrar ve hoş yaşam ortamına dayanan Mauritius, dünya standartlarında eğitim hizmetleri için yeni bölgesel üs olma kozunu elinde tutmaktadır. Merkezi İstatistik Bürosu’na göre 1.261 milyon nüfusu olan Mauritius, çeşitli dini ve etnik kökenlerden (Katolikler, Budistler, Müslümanlar ve Hindular, diğerleri arasında) gelen ve mükemmel bir uyum içinde yaşayan bir gökkuşağı ülkesidir.

İngilizce, Mauritius Cumhuriyeti’nin resmi dilidir; İngiliz tacına 150 yıllık bağlılığın da bir işaretidir. Yönetim ve resmi metinler İngilizcedir. Bununla birlikte, Fransızca ve “kreol morisyen” (Mauritius Creole) en sık kullanılan dillerdir. Reunion Adası’na 226 km, Madagaskar’a 1132 km, Doğu Afrika sahiline 3318 km, Hindistan’a 5110 km, Avustralya’ya 7722 km, Çin’e 7941 km ve Fransa’ya 9400 km uzaklıkta olan Mauritius’un resmi para birimi ise Mauritius Rupisi’dir (Rs.). Rupinin uluslararası kodu «MUR».

Mauritius’un genelinde subtropikal iklimin etkileri görülmektedir. Güneydoğu rüzgarları ile sıcaklıklar 25 ila 35 santigrat derece arasında değişmektedir. Sıcak mevsimde sıcaklıklar kasımdan nisana kadar, kuru mevsimde ise mayıstan ekime kadar yüksektir. Hint Okyanusu’nun turkuaz sularında parlayan bir kristal olan Mauritius kelimenin tam anlamıyla sizi ilk görüşte büyüleyecek. Renklerin, kültürlerin ve zevklerin kontrastı, adayı o kadar çekici kılıyor ki unutulmaz bir tatilin kapıları hemencecik aralanıyor.

Adanın dalış fırsatları arasında batı ve kuzey adalarındaki enkazlar ve kanyonlar ile köpekbalıkları, kaplumbağalar ve müren yılanı görme şansı bulunmaktadır. Adanın en iyi şnorkelli yüzme noktası Blue Bay Marine Park’tır ve en temiz sular kasım – nisan ayları arasındaki dönemde olur. Batı sahilinde balıkçık popülerken, rüzgar sörfü, cam tabanlı tekne turları, şnorkelli yüzme, su kayağı ve kano çoğu otelde ücretsiz aktivite programlarına dahildir.