Eritre

Doğu Afrika’nın kuzeyinde bulunan bu küçük ülkenin toplam nüfusu yaklaşık 6 milyon civarındadır. Başkenti Asmara olan bu ülkenin komşuları; batıda Sudan, güneyde Etiyopya, güneydoğuda Cibuti, doğu ve kuzeydoğuda Kızıldeniz, ülkenin tam karşısında ise Suudi Arabistan ve Yemen vardır.

Bunun dışında dokuz etnik grubu içinde barındıran Eritre, çok dilli ve kültürlü bir yapıya sahiptir. Konuşulan diller arasında; Arapça ve Tigrinya resmi yazışmalarda, bir zamanlar sömürgesi altında olduğu için halkın çoğu İtalyanca, uluslararası iletişimlerde ise İngilizce konuşulmaktadır. Ayrıca iki büyük önemli dine –İslam ve Hristiyanlık– sahip olan Eritre’nin tarih öncesine kadar dayanan ve günümüze kadar gelen yolculuğunda bir takım uygarlıklarla karşılaşmış olduğunu öğrenmiş olduk.

Eritre’yi ziyaret ettiğinizde ne zaman gelmeniz konusunda bilgi vermek adına, önce ikliminden bahsetmeliyiz. Bölgelere göre yer yer değişen iklim; yaylalarda ılıman, ova bölgelerinde ise kurak bir iklime sahiptir. Ülkedeki yağışlar belirgin bir şekilde görülmemekte ve Eritre’de neredeyse her ay sıcaklık oldukça yoğun yaşanmaktadır. Bu nedenle Mart-Nisan ve Eylül-Ekim aylarında Eritre’ye yolculuk yaparsanız, sıcaklardan bunalmazsınız ve seyahatiniz boyunca daha keyif alabilirsiniz.

Birçok farklı etnik grubu içinde barındırdığından, zengin bir kültüre sahip olan Eritre’nin Massawa kasabasında eski kültüre ait evlere rastladığınızda ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Bu kasabanın eğlenceli görünümü ve sahillerine denk gelecek ve aynı zamanda Masawa da bulunan İmparatorluk Sarayı’na giderek tarihi ve antik kültüre şahit olacaksınız.

Antik kültürden bahsetmişken; eski kalıntıların bulunduğu Senafe’ye ve arkeolojik bir yer olan Qohaito’ya kesinlikle uğramanızı da ayrıca tavsiye etmekteyiz. Eritre’nin başkenti olan Asmara’da, elektrik sıkıntılarının yaşanması, ıssız sokakları veya ekonomik konudaki bazı sorunları sizi hayal kırıklığına uğratmasın çünkü bu olumsuzlukların yanında o kadar güzel bir mimariye sahiptir ki sizleri hayal kırıklığından uzaklaştıracaktır.