Tilimsan

Tilimsan (Tlemcen), Cezayir’in kuzeybatısında yer alır ve Cezayir’in en tarihi yerlerden biri olarak bilinmektedir. Sizlere farklı gelebileceğini düşündüğümüz bu şehrin ismine, kulağınızın pek alışık olduğunu sanmadığımız için belirtmek isteriz ki, isminin nereden geldiğine dair kesin kanıtlar yoktur fakat belli başlı teoriler vardır.

‘’Kuyu tipi’’ , ‘’Kuru bahar’’ veya ‘’Aslanların çeşmesi’’ gibi bu şekilde daha pek çok teorinin üretildiğinden bahsedebiliriz. Ayrıca Cezayir’in en tarihi yerlerinden biri olmasını, geçmişten günümüze kadar içinde barındırdığı farklı etnik gruplarına borçludur. Berberi, Arap, Osmanlı gibi birçok etnik yapının ve ek olarak Batı’nın kültüründen de izler taşımaktadır ve halkın çoğunluğu Berberi ve Arapça dillerini konuşmaktadır.

Cezayir’in içinde bulunduğu şehirler gibi yazları sıcak ve kurak, kışları yağışlı geçmekte olan Tilimsan, Akdeniz iklimine sahiptir. Temmuz-Ağustos aylarında aşırı derecede sıcak, Ocak-Şubat gibi aylarda ise de oldukça soğuktur. Bu nedenle Tilimsan’ı ziyaret ettiğiniz de sizin için gidilecek en güzel zamanın, ilkbahar ve sonbahar ayları olduğunu söylemekte fayda var.

Büyük bir kalenin parçası olan El Mechouar Sarayında, Cezayir’in her bölgesinden yöresel kıyafetler, antik ve hediyelik eşyalar sergilenmektedir. Cezayir’i yakından tanımanıza yardımcı olacak bu sarayın yanı sıra Beni Add Cave Mağarası ve El Ourit Şelalesi de sizi Cezayir’in doğa güzelliğine yakından şahit olmanızı sağlayacaktır. Tüm bu güzellikleri teleferik kullanarak görebilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.