Konstantin

Cezayir’in üçüncü büyük şehri olan Konstantin, yaklaşık 540 bin nüfusa sahiptir. Cezayir’in kuzeydoğusunda yer alan Konstantin’in, Akdeniz ve Rhumel Nehrine kıyıları bulunmaktadır. Numidyalılar tarafından kurulan bu şehir, Roma İmparatorluğun eline geçtikten sonra MS 311 yılında çıkan ayaklanma sonucu yıkılmıştır ve İmparator I. Konstantin tarafından tekrar yapılarak bu ismi almıştır.

Afrika’nın en eski şehirlerinden biri olan Konstantin, köprüler şehri olarak bilinmektedir. Şehri ikiye bölen 200 metrelik bir geçide sahip olması nedeniyle olağanüstü bir görünüme sahiptir. Ayrıca bir plato üzerinde yer alan Konstantin, 8 tane köprüsü ile neden ‘Köprüler Şehri’ adını aldığının tam olarak hakkını vermektedir. Bunlardan en ünlü olanı Sidi M’Cid Köprüsü’dür ve dünyanın en yüksek köprüleri arasında yer almaktadır.

Konstantin’in bir diğer önemli bölgelerinden olan Kasbah, eski görünümü ile tarihe hala ışık tutmaktadır ve turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerler arasındadır. Ziyaret sırasında konaklama ihtiyacını Kasbah bölgesindeki otellerden veya pansiyonlardan karşılayabilmeniz mümkündür. Tiddis Antik Kenti, Masinissa Mozolesi gibi yerlerde antik kültürü yakından hissedecek ve geçmişten kalan izlere bizzat şahit olacaksınız.

Tarih ile ilgilenen veya sevenler için daha pek çok ilginizi çekecek saray, müze ve camilerin Konstantin’de bulunduğunu söyleyebiliriz. Böylelikle günümüze kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Konstantin; antik tarihi yerleri, müzeleri, köprüleri ve mimari yapısıyla ziyaretçilere olağanüstü bir tarihi haz sunmakta olduğunun garantisini verebiliriz.

Akdeniz iklimine sahip olan Konstantin’de; yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Seyahat listenize Konstantin’i de eklemek isterseniz, ilkbahar ve sonbahar aylarında yolculuk yapmanızı tavsiye ederiz.