Asya Kıta’sının Basra Körfezi üzerinde bulunan tek Arap ülkesi Bahreyn, 3 büyük adadan oluşuyor. Batısında Suudi Arabistan bulunurken, güneydoğusunda ise Katar yer alıyor. Tatlı ve tuzlu suyun birleştiği noktada bulunan ülke, isim olarak, Arapçada deniz anlamına gelen ‘‘Bahr’’ ile ‘‘iki’’ anlamına gelen ‘‘eyn’’ kelimesinin birleşmesiyle ‘‘İki deniz’’ anlamını taşıyor.
Yaz aylarında sık sık kum fırtınalarının yaşandığı ve yağışın çok az olduğu ülkede iklim malumunuz çöl iklimidir ve sıcaklık, kış aylarında bile en fazla 15 derecelere kadar düşüyor. Topraklarının büyük bir kısmı çölden oluşan Bahreyn’de küçük bir alan tarım için ayrılırken, %7’lik bir alan da hayvancılık için otlak olarak ayrılmıştır. Ülkede genel olarak yetiştirilen hayvanlar; deve, keçi ve koyun, tarımsal olarak yetiştirilen ürünler ise; hurma, sebze çeşitleri ve hububattır. Tüm bunlar ülke için önemli gelir kaynakları arasındadır.
Doğu ile Batı’yı birbirine bağlar bir konumda bulunan Bahreyn, 4000 yıllık tarihiyle Körfezin en işlek ve gözde ticari merkezlerinden biridir. 2006 yılında Arap ülkeleri arasında ekonomik açıdan en hızlı büyüme oranına sahip olan ülke, 2011 yılında Orta Doğu bölgesinin en özgür, dünyanın ise 10. özgür ekonomisi olmuştur.