Ormanlar, göller ve tepelerle çevrili, enfes fiyort manzaraları sunan Oslo şehri, Norveç’in başkenti ve en gelişmiş şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Oslo bölgesinin yarısı yeşil alana adanmış olduğu için bol oksijenli bir tatil sizleri bekliyor demektir. Oslofjord’da kayıkla gezmek ya da şehri çevreleyen ormanlık tepelerde yürüyüş yapmak, Oslo’da tercih edebileceğiniz en keyifli aktiviteler arasında bulunuyor.
Şehrin batı tarafında kalan, yemyeşil bahçeli büyük zarif evler, açık hava müzesi olan Norsk Folkemuseum (Norveç Kültür Tarihi Müzesi) ve Viking Gemi Müzesi gibi çeşitli müzelere ev sahipliği yapan Bygdøy Yarımadası’nı mutlaka gezmenizi öneriyoruz. Doğu tarafında öğrenciler ve genç ailelerin yoğunlukta olduğu Grünerløkka gibi eski mahalleleri gezebilir, eski dükkanlar, harika kafeler, restoranlar ve mikro birahaneler ile seyahatinizi eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Metro ile kuzeye doğru giderseniz eğer meşhur Holmenkollen’e hızlıca ulaşabilir, geniş ormanlarında macera aktivitelerine katılabilirsiniz. Downtown denilen merkez bölgede ise ünü tüm Avrupa’ya yayılmış olan Vigeland Heykel Parkı ve Ekeberg Parkı’nı görebilir, bu civardaki restoranlar, kafeler, birbirinden güzel alışveriş alanları gibi yerlere uğrayabilirsiniz.
Oslo, her fiyat aralığında ve bütçeye uygun yeme içme ve eğlence mekanları ile ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor. Olympen ya da diğer bir adı ile Lompa’da envaiçeşit biranın tadına bakabilir, Illegal Burger’da kendi spesiyelleri olan illegal burger yiyebilir, vejetaryen seçenekler sunan The Kasbah’a uğrayabilir, biraz üst segment bir mekan olarak bilinen Pinerolo Americano’da keyifli bir akşam yemeği yiyebilir, Alex Sushi’de Oslo’nun en iyi sushisini tadabilir, Gamle Major’un eşsiz atmosferini soluyabilirsiniz. Norveç mutfağına özgü lezzetler arasında en çok ön plana çıkanlar, Norveç Somonu, Norveç türlüsü, et haşlaması, geyik kebabı ve çiftçi omleti.
Norveç’in kültür, sanat ve eğlence başkenti haline gelen Oslo’da katılım gösterebileceğiniz festivallerden birkaçı, Inferno Metal Festivali (mart), Oslo Live Music Festival (haziran), Oslo Jazz Festivali (ağustos), Oya Rock Festivali (ağustos), Bollywood Film ve Kültür Festivali (ağustos) ve Oslo Uluslararası Film Festivali (kasım). Şehir içi ulaşımda genellikle tramvay, otobüs, feribot, metro ve taksilerin kullanıldığı Oslo’da birkaç günden fazla kalma gibi bir planınız varsa eğer araç kiralama hizmetlerinden faydalanmayı düşünebilirsiniz.
Resmi para biriminin Norveç Kronu (NOK) ve resmi dilinin de Norveççe olduğu Oslo, konumu itibariyle Türkiye’den 1 saat geride. Çok sayıda hava yolu firmasının direkt uçuş seferleri ile İstanbul’dan yaklaşık 4 saatte Oslo’ya ulaşma şansınız var. Nüfus bakımından da ülkenin en kalabalık şehri olan Oslo’nun merkez havalimanı, şehir merkezinin 35 km kuzeydoğusunda konumlanıyor. Oslo Havalimanı’na ulaştıktan sonra dilerseniz araç kiralama ve transfer hizmetlerinden faydalanın, dilerseniz de toplu taşıma araçlarını kullanın, tercih sizin.
Norveç’in Oslo şehrine ziyarette bulunmak isteyen bordo pasaport sahibi her Türk vatandaşının Schengen vizesi alması gerekiyor. Bunun yanı sıra siyah, gri ve yeşil pasaport sahipleri herhangi bir vize başvurusunda bulunmadan Oslo’ya seyahat edebilir.https://www.youtube.com/watch?v=7oPXLZhdBoo