Norwich

Norwich, Birleşik Krallık ülkelerinden biri olan İngiltere’nin doğusundaki Norfolk Kontluğu’na bağlı bir şehir. Nüfusu 132.000 kişiden oluşan şehir, günümüze kadar kalmış önemli Orta Çağ şehirlerinden biri olma özelliğine sahip. Sanayi Devrimi öncesinde başkent Londra’dan sonraki en önemli ikinci büyük şehir olan Norwich, eski dönemlerde tüccarların ticaret yolu olarak kullandığı Wensum Nehri’ne de ev sahipliği yapıyor.

Zengin kültürü ve günümüze kadar gelmiş önemli tarihi yapıları ile İngiltere için mücevher niteliğinde olan Norwich’te ziyaretiniz sırasında görmeniz gereken yerlerin başında ise Norwich Katedrali geliyor. Salisbury’den sonraki en yüksek katedral olan Norwich Katedrali, Gotik mimari tarzda inşa edilmiş bir Anglikan katedrali. Tarihi 1096 yılına kadar dayanan bu ihtişamlı yapının en ilgi çekici kısmı ise 1463 yılında İncil tasvirleriyle çatı kısmına yapılan 1.200 heykel biblolar. 12. yüzyıl Anglo-Norman askeri mimarisinin İngiltere’deki en iyi korunmuş örneklerinden olan Norwich Kalesi ve Müzesi şehirdeki diğer önemli bir nokta. Günümüzde de içerisinde çeşitli interaktif müzeler ve sanat sergileri bulunuyor. Norwich Kalesi yapıldığı günden bugüne kadar şehir için 1000 yıllık bir tarih simgesi olarak tanınıyor. Ünlü mimar Norman Foster tarafından yapılan Sainsbury Görsel Sanatlar Merkezi, sanatseverlerin uğraması gereken yerlerden biri. Orta Çağ tüccarlarının en önemli ticaret binası olarak kullanılan Dragon Hall ve Arnavut kaldırımlı sokakları ve ahşap evleri ile Elm Tepesi, sizi Orta Çağ’a ışınlayacak şehirdeki turistik diğer yerler. Elm Tepesi’nde sakin ve huzurlu bir gezi dışında antika dükkanlardan alışveriş yapabilir veya kafeler ve bistrolarda sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz. Şehirde alışveriş yapmak için Elm Tepesi dışında şehrin ana caddeleri olan George ve Benedict üzerindeki ünlü markaların mağazalarını veya butik dükkanları ziyaret edebilirsiniz.

Norwich’in zengin kültürel yapısı sadece mimarisinde değil şehir yaşantısında da etkisini gösteriyor. Müzik, moda gibi çeşitli konularda her yıl düzenlenen festivaller sayesinde şehir kültür ve yaşantısına tanıklık edebilir ve festival coşkusuna siz de ortak olabilirsiniz. Norwich’te şubat ayında UEA Spring Literary Festivali, mart ayında Norwich Fashion Week, mayısta The Broads Outdoor ve Norfolk & Norwich festivalleri, nisanda Worlds Festival ‘Festival in a Day’, haziran ayında Wymondham Music, Lord Mayor’s Celebrations ve Norwich Summer festivalleri, eylül ayında da Norwich Food & Drink Festivali düzenleniyor.

Norwich’e Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Şehre gitmek isteyenler Manchester veya Londra üzerinden Norwich’e ulaşabilirler. Ayrıca İngiltere’nin herhangi bir yerinden trenle de Norwich’e gidebilirsiniz.

İngiltere’yi ziyaret edebilmek için Birleşik Krallık vizesi almanız gerekiyor. Birleşik Krallık’ın 4 ülkesini kapsayan vize için İngiltere Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği TLS Contact ve İngiltere vize hizmet merkezlerine başvuru yapabilirsiniz.