Stade Rennais FC adlı popüler futbol takımıyla ünlü şehir Rennes, Fransa’nın Breton bölgesinin Ille-et-Vilaine bölümünde yer alıyor. Eski Brotenya Düklüğü’nün başkenti olan şehir, Ille ve Vilaine nehirlerinin birleştiği bir konumda kurulu. Rennes’de iki üniversite bulunduğu için şehir fazla sayıda öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bu sebeple de Rennes, öğrenci şehri olarak da tanınıyor. Fransa’nın en çok öğrenci nüfusu barındıran şehirleri arasında da 8. sırada bulunuyor. Rennes, Breton bölgesinde olduğu için sokak işaretlerinde hem Fransız hem Bretonca yazıları görebilirsiniz.
2012 yılında yapılan sayıma göre şehrin sınırları içerisindeki nüfusu 209.860 kişi, şehirleşmiş banliyöleriyle beraber olan nüfusu ise 690.467 kişiden oluşuyor. Şehir Fransa’nın nüfusu en hızlı büyüyen şehirleri arasında Toulouse’dan sonra ikinci geliyor. Okyanus havasının etkili olduğu şehir doğa aşıkları için tam bir cennet görevi görüyor. Çünkü şehir 868 hektar yeşil alanı içeriyor. Bu alan ise şehrin %17’sine denk geliyor.
Rennes ziyaretiniz sırasında şehrin tarihi mekanlarını da görmek istiyorsanız elinizde çok uzun olmayan ama şehir tarihi açısından önemli yapıları içeren bir liste var diyebiliriz. Fransa’nın en önemli sanat merkezlerinden biri kabul edilen Rennes Güzel Sanatlar Müzesi, Antik Mısır döneminden modern sanat dönemine kadar geniş bir koleksiyonu içeriyor. Şehirdeki diğer önemli tarihi yapılar ise en eski yapılardan kabul edilen St. Melaine Kilisesi, St. George Sarayı ve şehrin simgesi kabul edilen Rennes Katedrali olarak biliniyor. Manzarasıyla sizi etkisi altına alacak olan Oberthür Parkı adını Fransa’nın ünlü ailelerinden olan Oberthür ailesinden alıyor. Doğa tutkunlarının diğer uğraması gereken yer ise Thambor Parkı. Birbirinden farklı bitki türlerini görebileceğiniz parkı kuş sesleri eşliğinde gezebilirsiniz.
Rennes’de ne yenir diye düşünüyorsanız şehrin meşhur kreplerini mutlaka denemelisiniz. Şehir krepin yapıldığı ilk yer olduğu için şehirde hem tatlı hem tuzlu bir çok çeşit krep yapılıyor. Krep dışında Rennes’de patates kızartması ve buğlama midyeyi de denemelisiniz. Şehirde yemek yiyebilecek restoran ve bar arayanlar Rue Vasselot ve Rue Saint Georges caddelerine uğrayabilirler.
Rennes Saint Jaques Havalimanı’na Türkiye’den uçuş bulunmuyor. Şehre gitmek için Paris, Lyon gibi büyük şehirlere yapılan uçuşları kullanıp oradan aktarma yapabilirsiniz. Paris üzerinden aktarma yapmayı düşünenler Rennes’e hızlı tren ile de gidebilirler. Hızlı trenle Rennes’e 2 saatte varabilirsiniz.
Şehri içi ulaşımda otomatik metroyu kullanabilirsiniz. Ancak Rennes çok büyük bir yer olmadığı için şehir yaşantısının tadını çıkararak gezmek isteyenler bisiklet kiralayabilir veya yürüyerek gezebilir.
Fransa, Schengen üye ülkelerinden biri olduğu için bordo pasaport sahiplerinin Rennes ziyaretleri için Schengen vizesi almaları gerekiyor. Gri, yeşil ve siyah pasaport sahipleri ise 180 gün içindeki 90 günü aşmayan ziyaretlerinde vizesiz giriş yapabiliyorlar.