‘’Yeni çiçek’’ anlamına gelen Addis Ababa, Etiyopya’nın başkenti ve yaklaşık 3 milyon nüfusuyla en büyük şehridir. Kenya, Somali ve Sudan’a karayolu, Cibuti’ye de demiryolu ile bağlıdır. İmparator II. Menelik tarafından kurulan şehir, 1936’da İtalyanlar tarafından işgal edilmiştir ve büyük bir hızla gelişmeye uğrayıp Afrika Birliği Örgütü’nün sözleşmesinin imzaladığı bir kent olmuştur.
Etiyopya’nın hem sanayi hem de ekonomi merkezi olan Addis Ababa, çeşitli sayıda etnik grubu barındırmasından dolayı kültür; deri, metal, tekstil, kahve, tütün ve süt ürünlerinin üretimi açısından da ticari bir öneme sahiptir. İçerisinde barındırdığı birçok etnik grup sayesinde halkın konuştuğu dil sayısı da çeşitlilik göstermektedir.
Resmi dilleri Amharca olurken, diğer diller arasında ise Afaan Oromo, Gurage, Tigrinya, Gamo, Silt yer almaktadır. Bu çeşitlilik sadece dil değil, din alanında da görülmektedir. Halk arasında en çok inanılan dinler arasında Etiyopya Ortodoksu ilk sırada bulunurken; Prostestan Hristiyanlık, Katolik Hristiyanlık ve Müslümanlık olarak devam etmektedir.
Okyanus iklimine sahip olan Addis Ababa’da yağışlar aylara göre değişirken, sıcaklıklar sabit kalmaktadır. Kurak bir mevsime sahip olan Addis Ababa da günlük sıcaklıklar 23 ° C’den fazla değildir ve burada yaz aylarında bile uzun yağışlara maruz kalabilirsiniz. Bu nedenle ilkbahar ve sonbahar aylarında Addis Ababa’yı ziyaret etmek sizler için daha makul olacaktır.
Addis Ababa’da tarihi esintilerin görüldüğü o kadar çok mekân var ki hem şaşıracak hem de buranın kültürünü öğreneceksiniz. Müzeler Müzesi, Etnografya Müzesi, Ulusal Müze, Arkeolojik Müzesi gibi daha pek çok önemli müzesi vardır ve kesinlikle görülmeye değer noktalardır. Şehrin en önemli yapıtı St. George Kilisesi, II. Menelik heykelini bulundurur ve en güzel dini yapıya sahip olduğu için turistler tarafından yoğun bir rağbet görmektedir.