Santiago de Compostela Gezilecek Yerler Listesi

İspanya’nın kuzeyindeki Galiçya Bölgesi’nin başkenti olan Santiago de Compostela, romantik ve keyifli bir tatil arayışında olanların mutlaka seçenekleri arasında bulunması gereken bir şehir. 

Her sokağında ayrı bir heyecan ve tat bulacağınız şehir, özellikle macera seven, yeniliklerle dolu seyahatlerin peşinden giden insanlar tarafından hayli beğenilen, küçük ama sürprizlerle dolu şirin mi şirin destinasyonların başında geliyor.

Şehre geldiğinizde nerede kalacağınız konusunda soru işaretleriniz varsa Santiago de Compostela’da nerede kalınır? Otel tavsiyeleri başlıklı yazımızı okumanızı öneriyoruz. 

Santiago de Compostela Gezilecek Yerler

1. Santiago de Compostela Katedrali

Santiago de Compostela Katedrali

1075 ve 1211 yılları arasında dönemsel olarak inşa edilen katedralde Gotik ve Barok mimarinin izlerine rastlanmaktadır. Şehrin merkezi noktasında bulunan Santiago de Compostela Katedrali, şehrin en önemli görülmesi gereken yerlerinin başında gelmektedir. Katedral girişinde bulunan etkileyici heykellerle de büyük ilgi görmektedir.

2. Katedral Müzesi

Katedral Müzesi

Dört kat üzerine inşa edilen müze, şehrin önemli müzeleri arasında bulunmaktadır. Müzede çok önemli sanat eserlerini inceleme şansını yakalayabiliyorsunuz. Müzeye giriş için yetişkinlerden 6€ ve öğrencilerden 4€ alınmaktadır.

3. Hotel dos Reis Catolicos

Hotel dos Reis Catolicos

16. yüzyılda inşa edilen bina, günümüze kadar yetimhane, fakirhane gibi amaçlarla kullanılmıştır. Günümüzde bir otel olarak değerlendirilen binanın avlusu ve bazı bölümleri gezilebilmektedir.

4. Bonoval Parkı

Bonoval Parkı

Kendinizi Game of Thrones dizisinde gibi hissedebileceğiniz parkı, eğer vaktiniz olursa Santiago de Compostela gezilecek yerler listenize mutlaka bu parkı da almanızı öneriyoruz.

5. Praza do Obradoiro

Kentin batı cephesinde bulunan meydan şehrin en özel meydanlarından biridir. Trafiğe kapalı olan bu meydanda bulunan cafelerde çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

6. Santiago Peregrinaciones Müzesi

Santiago Peregrinaciones Müzesi

Şehirdeki bu müze özellikle şehrin insanına ve geçmişine dair çok önemli eserleri sergilemesi nedeniyle ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir.

7. Pazo de Xelmirez

Katedralin kuzey tarafına bitişik halde bulunan yapı, 12. yüzyılda başpiskoposun sarayı olarak kullanılmaktadır. Yapıdaki küçük zarif duvar büstleri ziyaretçiler için burayı daha ilgi çekici bir hale getiriyor.

8. Arte Sacra Müzesi

Arte Sacra Müzesi

Sanata meraklı olan ziyaretçiler burayı ziyaret ederek özellikle bu bölgeye yönelik sanat eserlerini inceleme şansı bulabilirler.

Siz de bu romantik şehri rotanıza dahil ederek Santiago de Compostela’da keyifli bir tatil geçirme şansını yakalayabilirsiniz. Eğer şehre ülkemizden direk gitmek isterseniz Santiago de Compostela için uçak bileti seçeneklerine biletbayi.com’dan ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin