Rio De Janeiro’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Egzotik 17 Tarif

Birezilya’nın bu asi şehri karmaşık bir yapıya sahip olmasına rağmen ülkenin en ilgi uyandıran yerlerinden biri. Şehir yemek konusunda da sıra dışı deneyimler yaşamaya olanak tanıyor. Şayet şehirden ayrılmadan önce yemeniz ve içmeniz gereken şeylerle ilgili merak ettikleriniz varsa “Rio De Janeiro’da ne yenir? Ne içilir?” listemizin tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.

Rio De Janeiro’da Ne Yenir Ne İçilir?

Rio De Janeiro, Brezilya’nın önemli mutfaklarından birine sahip. Şehirde, Brezilya yemek kültürü ile ilgili hemen her şeyi görme şansına sahip olabiliyorsunuz. Bunun yanında farklı dünya mutfaklarına da bu şehirde rastlamanız mümkün; ancak yoğunlukla şehirde bölgesel lezzetler göreceğinizi belirtmemizde fayda var.

Ülkemizdeki mutfaklarda kullanılan birçok malzemenin Rio mutfağı içinde de kullanılıyor olması Türk ziyaretçileri bu şehirde biraz şaşırtacaktır. Tabi eklenen farklı baharatlar ve farklı pişirme teknikleri bazı yemekleri ülkemizdeki yemeklerden tamamen farklı bir hale de getirmektedir. Kara fasulyeyi Rio De Janeiro gezisi boyunca görmeye alışsanız iyi edersiniz 🙂

Şehirdeki lüks restoranlarda da kıyıda köşede kalmış atıl yeme içme mekanlarında da çok leziz yemekler ve içecekler tadacağınızdan emin olabilirsiniz. Yalnız şehrin ara sokakları pek tekin olmayabiliyor; bu nedenle dikkatli olmanızda fayda olacaktır.

Başta kara fasulye olmak üzere çok farklı malzemelerle yapılan ve “Rio De Janeiro’da ne yenir? Ne içilir?” sorusuna cevap olan yiyecek ve içeceklerden oluşan listemiz sizlerle;

1. Feijoada

Feijoada
Feijoada

Bu yemeği Fenerbahçe’nin eski 10 numarası Alex De Souza da çok seviyor. Brezilya’da bu yemeği denemeden dönmenin pek mümkün olmadığını şehirde pek çok yerde bu yemeği gördüğünüzde anlayacaksınız. Peki, feijoada ne mi? Bu yemek için kısaca güveçte kara fasulye diyebiliriz. Şehirde her adım başı bu yemeği yiyebilecek bir yer bulabilirsiniz. Bir öneri olarak bizim de bir mekan ismi söylememiz gerekirse Casa de Feiojada iyi bir tercih olabilir.

2. Churrascarias

Churrascarias
Churrascarias

Izgara kültürü Rio De Janeiro’da da oldukça yaygın. Şehirde etle hazırlanan ızgara menüleri şehrin en gözde yiyecekleri arasında bulunuyor. Bu yiyecekler şehrin her köşebaşında bulunan Churrascarias dükkanlarında afiyetle mideye indirilebilir. Etleri sade yiyebileceğiniz gibi şehre özgü çeşitli soslarla farklı kombinasyonlar da deneyebilirsiniz.

3. Moqueca de Peixe

Moqueca de Peixe
Moqueca de Peixe

Peixe Portekizce’de “balık” anlamına geliyor. Moqueca de Peixe ise balıkla yapılan bir tür yahni ve Brezilya mutfağı için önemli yemeklerden biri. Hindistan cevizi aromasının da katıldığı bu özel yahni de denenmesi gerekenlerden bir tanesi.

4. Acaraje

Acaraje
Acaraje

Falafeli bilirsiniz önceki Orta Doğu ülkeleri ile ilgili yazdığımız yazılarımızdan. İşte acaraje de falafelin içine karides ve bamya gibi maddelerin konmasıyla yapılan bir yiyecek ve bu şehirde gerçekten çok seviliyor.

5.  Pão De Queijo

Pão de Queijo
Pão de Queijo

Rio De Janeiro’da ne yenir diye merak edenler için verebileceğimiz bir diğer önemli lezzet olarak bu minik top halindeki atıştırmalıklar olacaktır. Fırında hazırlanan bu peynirli hamur piştikten sonra şehrin en çok sevilen ve özellikle kahvaltılarda tüketilen yiyeceklerinin başında gelmektedir.

6. Cachaça

Cachaça
Cachaça

Brezilya’nın milli içkisi diyebileceğimiz cachaça yüksek alkol oranı ile sek içmeye pek uygun olmayan bir içecek. İçki işlenmemiş şeker kamışından elde edilmekte, bol şeker ve buzla Caipirinha isminde çok beğenilen ve tüketilen bir kokteyle dönüşmektedir. Tabi dilerseniz siz sek olarak da bu içkiyi deneyebilirsiniz; ancak deneyenlerin çoğunun içkinin tadını pek beğenmediğini de belirtelim.

7. Agua De Coco

Agua de Coco
Agua de Coco

Rio plajlarının tadını sonuna kadar çıkardıktan sonra içinizi serinletecek farklı bir şeyler istiyorsanız coco suyu tam size göre olabilir. Rio mutfağı için önemli bir etken madde olan hindistan cevizinin suyu yerliler tarafından çok fazla tüketiliyor ve şehre gelenler buradan gidene kadar bu lezzetten vazgeçemiyorlar.

8. Pastel

Pastel
Pastel

Denize hakim şehirlerde çok şık, albeni restoranların yanı sıra hızlı bir şekilde açlığınızı giderebileceğiniz atıştırmalık yiyecekler satan mekanlar da bolca bulunuyor. Rio De Janeiro yemekleri içinde bu kategoriye giren yiyeceklerden olan pastel ülkemizdeki çiğböreği andıran bir tat. Bu atıştırmalık lezzet kıymalı, peynirli ya da çeşitli deniz ürünleri ile yapılabilmektedir. Kendi zevkinize göre olanı deneyerek hızlı bir şekilde öğünü geçiştirebilirsiniz.

9. Açai

Açai Tatlısı
Açai Tatlısı

Amazonların önemli meyvelerinden olan açai Rio yemek kültürü içinde de çeşitli şekillerde tüketilen bir meyve. Açai ile yapılan birçok tatlıyı deneyebilirsiniz. Şehirde açaili dondurma da özellikle sıcak zamanlarda büyük bir kurtarıcı olarak çok fazla tüketilmektedir.

10. Meyve suyu barlarını da mutlaka ziyaret edin

Meyve suyu barları
Şehirde meyve suyu barları oldukça yaygın

Meyve konusunda bu kadar şanslı bir coğrafyada haliyle meyvelerin sıkılmasıyla elde edilen sular da çok fazla tüketiliyor. Tıpkı ülkemizdeki büfeler gibi Rio’da da envai çeşit meyvenin suyunu içebileceğini meyve suyu barları hizmet veriyor ve insanlar serinlemek istedikleri anda bu büfelere uğrayarak doğal ferahlığın tadını çıkarıyor. Özellikle goyaba suyu en çok tercih edilen meyve sularının başında geliyor. Karpuz suyu da beğenebileceğiniz seçeneklerden biri. Tabi seçenekler sınırsız!

11. Bolinho de Bacalhau

Bolinho de Bacalhau
Bolinho de Bacalhau

Şehirde deniz ürünleri çok seviliyor bu doğruluğu kanıtlanmış bir gerçek. Listemize aldığımız bu yemek ise tabiri caiz ise balık köftesi. Kızartılarak yapılan ve Portekiz kökenli olan bu lezzet Rio’da hafif ve yemesi kolay bir balık menüsü arayanlar için “Rio De Janeiro’da ne yenir?” sorusunun öncelikle cevapları arasında bulunuyor. Şehirde kalamar, karides, ahtapot gibi birçok deniz canlısı da çeşitli yemeklerde ve menülerde kendilerine yer bulmaktadır.

12. Vatapa

Vatapa
Vatapa

Karide, ekmek, soğan, Hindistan cevizi ve farklı besinlerin eklenerek karıştırılmasıyla elde edilen bu besin Brezilya genelinde yaygın olarak tüketilmektedir. Püre görünümünde olan bu yemek görünüş olarak pek iştah açıcı olmasa da yerel bir şeyler denemek isteyenler tarafından ve yerli halk tarafından tercih edilebilmektedir.

13. Elbette Kahve

Curto Cafe, Rio De Janeiro
Curto Cafe, Rio De Janeiro

Dünyanın en önemli kahve üreticilerinden Brezilya’dan bahsederken kahveyi es geçeceğimizi düşünmediniz değil mi? Şehirde enfes kahvelerin tadına bakabileceğiniz o kadar çok yer var ki… Ama en azından bir yer önerisi isterseniz Curto Cafe’nin en sevilen kahve içme mekanlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

14. Cassava

Cassava
Cassava

İlk bakışta patates kızartması olduğunu düşüneceğiniz bu sarı atıştırmalıklar ülkede yetiştirilen manyok bitkisinin köklerinin kızartılmasıyla hazırlanıyor. Özellikle alkollü içeceklerin yanında meze olarak çok iyi gitmektedir.

15. Queijo Coalho

Queijo Coalho
Queijo Coalho

Rio De Janeiro’da ne yenir? sorusunun atıştırmalık cevaplarından bir diğeri de bu kızartılmış peynirler. Görünüş olarak çok sevimli olan bu tuzlu peynir kızartmasını yemeğinizin yanında mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

16. Tapioca

Tapioca
Tapioca

Rio sokak lezzetleri bakımından çok zengin bir şehir. Leziz bir hamur işi olan tapioca da ziyaretçilerin en çok akıllarında kalan ve en çok tükettikleri yiyeceklerden biri. Peynir, domates, maydanoz hatta muz bile eklenerek ortaya çıkan bu dürüme benzer yiyeceği çok beğeneceğinizi tahmin ediyoruz.

17. Portakallı Pilav

Portakallı Pilav
Portakallı Pilav

Bu topraklarda hiç aklınıza gelmeyen yiyeceklerin pilavın içine dahil edildiğini göreceksiniz. Portakalın kavrularak etken bir madde olarak kullanıldığı portakallı pilav da şehirde deneyebileceğiniz farklı türdeki pilavlardan bir tanesi.

Şehre dair yeme içme ile ilgili bahsedilecek o kadar çok şey var ki daha… İyisi mi siz en kısa zamanda Rio’ya güzel bir tatil planlayın ve şehrin bu muhteşem mutfak kültürünü yerinde görmenin keyfini sürün….

Yorum yapın

Bizi Takip Edin