Rabat’ta Ne Yenir? | Rabat’a Özgü 13 Yemek

Fas’ın başkenti Rabat’ta ne yenir? Ne içilir? diye merak ediyorsanız hazırladığımız liste tam size göre. Yazımızın devamında şehirde en çok tercih edilen yiyecekler ve içecekler hakkında bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz…

Rabat’ta Ne Yenir? Ne İçilir?

Baharatların kullanılmadığı bir yemek bulamayacağınız, et ve sebzelerin mutlaka bir tencerede buluşturulduğu Rabat mutfağı Fas yemeklerini deneyimlemek için ziyaretçilerine güzel bir fırsat sunuyor.

İşte sizler için hazırladığımız “Rabat’ta ne yenir? Ne içilir?” listemiz;

1. Couscous

Couscous
Couscous

Eğer Rabat’ın geleneksel yemekleri söz konusu ise couscous kesinlikle ilk olarak ele alınması gereken yemeklerden biridir. İnce bir bulgur olan irmikle hazırlanan kuskus şehirde bir pilav olarak tüketilmektedir. Genellikle yanında sosla da servis edilen couscous et ya da haşlanmış sebzelerle servis edilmektedir.

2. Tajine

Tajine
Tajine

Fas’ın başkenti Rabat’ta denenmesi gereken bir diğer lezzet ise tajine ismi verilen Fas’ın ulusal yemeği olarak kabul edilen bir yemektir. Tajine aynı zamanda yemeğin pişirildiği toprak kaba da ismini vermektedir. Huni şeklinde bir de kapağı bulunan bu toprak kapta pişirilen güveç tarzı yemekler ülkenin en bilinen yemeğidir.

3. Harira

harira
Harira Fas mutfağının en sevilen çorbalarından biri olarak kabul ediliyor.

Nohut, mercimek, kuşbaşı et ve çeşitli baharatların eklenmesiyle hazırlanan harira çorbası, Türk damak tadına oldukça yakın bir lezzet. Bu çorba özellikle Ramazan aylarının en gözde başlangıçlarının başında gelmektedir.

4. Pastilla

pastilla
Fas usulü bir börek olan pastillayı da denemeyi ihmal etmeyin.

Fas topraklarının en meşhur hamur işlerinden biri olan pastilla ile kendinize güzel bir ziyafet çekmeye ne dersiniz? Yufkanın arasına güvercin eti konarak yapılan bu yemek özellikle içeceklerle birlikte çok iyi gitmektedir. Yemek aynı zamanda tavuk eti ile de yapılabilmektedir.

5. Haşlanmış Salyangoz

Haşlanmış Salyangoz
Haşlanmış Salyangoz

Eğer farklı bir sokak lezzeti arıyorsanız tezgahlarda tıpkı kaynamış mısır gibi satılan haşlanmış salyangozları deneyebilirsiniz. Tabi ülkemizde pek fazla tercih edilmeyen bu lezzetin damak tadınıza uyacağı konusunda garanti veremiyoruz.

6. Tandır (Mechoui)

Mechoui
Mechoui

Kuzu etinden hoşlananlar için Rabat sokakları büyük lezzetler saklıyor. Bu sokaklardan gelen dumanlar eşsiz yemeklerin habercisi oluyor. Mechoui ismi verilen bu tandır geleneği ile muhteşem bir yemek ziyafeti çekebilirsiniz. Böylece Rabat mutfağı hakkında da önemli ipuçları elde edebilirsiniz.

7. Deniz Ürünleri

deniz ürünleri
Deniz ürünleri konusunda Rabat oldukça iddialı

Rabat, deniz ürünleri sevenler için de keyifli bir gezi olanağı sunuyor. Şehirde bulunan yeme içme mekanlarında lezzetli balıkları yiyebilirsiniz. Bu balıklar muhtemelen ızgarada ya da yağda pişirilmiş olarak karşınıza getirilmektedir. Yanında ise couscous, salata veya garnitürler de getirilmektedir.

8. Brochettes

Brochettes
Rabat sokaklarındaki dumanın sebebi

Şişlere dizilerek ızgarada pişirilen brochettes, Rabat yemekleri içinde en pratik bir şekilde hazırlanan ve en lezzetli et yemeklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Sokaklardaki dumanların büyük bir kısmının sebebi olan bu lezzeti kesinlikle denemeli ve midenize güzel bir jest yapmalısınız.

9. Ekmek

ekmek
Ekmek Rabat mutfağı için çok önemli bir unsur

Fas mutfağı için en önemli şeylerin başında ekmek geliyor. Fas şehirlerinde en çok tercih edilen ve dönüşte tadı unutulamayan şeylerden biri kesinlikle ekmek. Rabat yemek kültürü içinde de farklı türlerde yapılan ekmeklerin önemi çok büyük ve bu ekmeklerin yemeklerin lezzetini taçlandırmak için her sofrada mutlaka bulundurulmaktadır. Hatta sadece ekmek ile bile karnınızı doyurarak kendinizi çok mutlu hissedebilirsiniz.

10. Omlet

Berberi Omleti
Berberi Omleti

Rabat’ta kahvaltı olarak çok büyük sofralar hazırlanmıyor ancak sade olan kahvaltılarda mutlaka vurucu bir ana kahraman bulunuyor. Genellikle de bu kahraman yumurta ile yapılan lezzetli bir omlet oluyor. Bu omletler genellikle tajine ismi verilen toprak kaplarda pişirilmekte ve “Rabat’ta ne yenir?” diye merak edenler için en güzel kahvaltılık menülerin başında gelmektedir.

11. Meyve Suları

Meyve Sulari

Akdeniz kıyısında bulunan Fas şehirlerinde bol miktarda farklı türde sebze ve meyve üretiliyor. Özellikle meyveler bütün olarak tüketilebildiği gibi sokak satıcılarında hazırlanan meyve suyu kokteylleri de çok fazla sevilmekte ve tercih edilmektedir. Üstelik çok da ucuz…

12. Chebakia

chebakia

Bal, tarçın, portakal çiçeği gibi farklı tatlandırıcı maddelerle muhteşem bir tatlıya dönüşen chebakia “Rabat’ta ne yenir?” sorusunun belki de en tatlı cevabı olabilir. Hazırlanan hamur kızgın yağda kızartılıyor ve bazı yerlerde üzerine susam da dökülüyor. Biraz ağır olsa da yemekten sonraki şeker krizleri için chebakia kesinlikle denenmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor. Daha hafif, kurabiye tarzı bir şeyler isterseniz de kaab el ghazal tercih edilebilecek tatlardan biri.

13. Nane Çayı

Nane Çayı
Nane Çayı

Rabat’ta en ferahlatıcı şeyler arasında nane çayı yer alıyor. Özellikle yaz aylarında oldukça bunaltıcı olan Rabat sokaklarında en güzel şeylerin başında nane çayı geliyor. Hele bir de yanına güzel bir kurabiye de söylerseniz Rabat’ta sizden daha mutlusu olacağını zannetmiyoruz.

Rabat’ta ne yenir? Ne içilir? Rabat’ın en popüler yemekleri nelerdir? gibi soruların cevaplarına yer verdiğimiz yazımız burada son buluyor. Umarız şehrin lezzetleri keşfederken hazırladığımız bu liste sizler için faydalı olur.

Eğer Rabat’ta görülmesi gereken önemli noktalar hakkında fikir sahibi olmak isterseniz Rabat gezilecek yerler listemizi incelemenizi tavsiye ediyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin