Queenstown’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 10 Özel Tarif

Yeni Zelanda’nın yemek diyarı Queenstown, midesini düşünenler için tam bir cennet niteliği taşıyor. Şehrin yeme içme olanakları sınırsız olunca burada yeme içme için harcanacak zaman da artıyor. Yazımızda nefes kesen dağ manzaralarıyla insanı büyüleyen Queenstown’da ne yenir? Ne içilir? sorularının cevaplarını bulabilirsiniz.

Queenstown’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Queenstown yüzlerce restoranı ve cafesi ile tam bir yeme içme cenneti. Burada bulunan bütün mekanları ziyaret etmeye kalkarsanız bu şehirde uzun zamanlar geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle bizce öncesinde mekanları araştırmak ve merak ettiklerinizi ziyaret ederek Queenstown yemekleri ile güzel zamanlar geçirmek daha mantıklı olacaktır.

Şehir kozmopolit bir yapıda olduğundan burada sadece Queenstown mutfağı değil pek çok farklı mutfak kültürü de denenebilmektedir. Bu da farklı yemekleri denemek isteyenler için şehri tam bir cazibe merkezi haline getiriyor.

Haydi o zaman “Queenstown’da ne yenir? Ne içilir?” sorularının cevaplarını listelemeye başlayalım;

1. Şarap

şarap
İyi bir yemeğin vazgeçilmez unsuru: şarap

Listemizin ilk sırasına şehrin en önemli içecek değerlerinden olan şarabı ekledik. Şehrin sahip olduğu muhteşem doğa burada yetişen bitkilerin de çok lezzetli olmasına olanak tanıyor. Şehirdeki bağlarda yetiştirilen üzümler ise bölgede bulunan şarap imalathanelerinde işlenerek dünyaca ünlü şaraplara dönüşüyor. Dilerseniz bölgede düzenlenen şarap turlarına katılabilir, bu imalathaneleri ziyaret edebilir ve eşsiz şarapların tadına bakma şansına sahip olabilirsiniz.

2. Muhteşem Deniz Ürünleri

“Denizden babam çıksa yerim” diyorsanız 🙂

Yeni Zelanda’nın genelinde deniz ürünleri çok seviliyor ve çok tüketiliyor. Başta balık ve deniz kabukluları olmak üzere denizden çıkan pek çok lezzetli ve besin değeri yüksek gıdayı Queenstown’da bulabilir ve bu lezzetlerin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

3. Kahve

Kahve
Bir fincan kahve sizi kendinize getirmeye yeter 🙂

Queenstown’da kahve kültürü de hayli gelişmiş. Burada birçok farklı türdeki kahveyi şehrin muhteşem ortamında içerek gününüzü renklendirebilir, damağınızda eşsiz bir kahve tadı kalmasını sağlayabilirsiniz.

4. Pavlova

Pavlova
Şehrin geleneksel tatlısı: Pavlova

“Queenstown’da ne yenir?” sorusunun en tatlı ve en yöresel cevaplarının başında bu seksi pasta geliyor. Görüntü itibariyle oldukça çekici olan bu pasta meyvelerle ve ağızda dağılan bol krema ile yapılıyor. Pasta o kadar seviliyor ki Avustralya ile Yeni Zelanda arasında paylaşılamıyor.

5. Uzak Doğu Mutfağı

Uzak Doğu Mutfağı
Uzak Doğu mutfağının muhteşem lezzetlerine kendinizi hazırlayın

Bu sevimli çekik gözlü ve kısa boylu dostlarımızın yemeklerini seviyor ya da merak ediyorsanız size iyi bir haberimiz var. Uzak Doğu mutfağı Queenstown’da da çok seviliyor ve bu konuda size yardımcı olabilecek şehirde pek çok restoran bulunuyor. Bu restoranlarda erişteden et yemeklerine kadar Uzak Doğu mutfağına dair ne arıyorsanız hepsini bulabilirsiniz.

6. Meksika Mutfağı

Meksika mutfağı
Meksika mutfağının eşsiz tatları sizi bekliyor

Meksika mutfağı galiba kullandıkları baharatlar ve acı ile lezzet olarak dünyanın pek çok yerinde kendisini kabul ettiriyor. Tacos, tortillas, tamales ve daha fazlasını denemek isterseniz Queenstown mutfağı kapılarını size sonuna kadar açmaya hazır. Bu konuda mekan tavsiyesi isterseniz de Tacomedic tavsiye edilen yerlerin başında geliyor.

7. Fast Food Kültürü

fast food queenstown
Fast Food kültürü Queenstown içinde de çok yaygın

ABD’nin dünyaya yaydığı bir alışkanlık olan fast food yemek kültürü Queenstown’da da karşımıza çıkıyor. Burada pizza, hamburger, patates kızartma ve kola ile dünya genelinde kabul görmüş bir yeme alışkanlığının içinde kendinizi bulabilirsiniz. Bu yemekleri özellikle yöresel yiyecekleri denemekten kaçınan ziyaretçilerimiz için tavsiye edebiliriz. Böylece kendilerini daha emniyette hissedebilirler; ancak biz daha çok gidilen yere özgü yemeklerin yenmesinden yanayız.

8. Laksa

laksa
Karides ve noodle ile yapılan bu çorbayı bulursanız mutlaka deneyin

Tavuk suyu içinde pişen noodle içine çeşitli baharatlar, tavuk, karides gibi ürünlerin eklenmesiyle ortaya çıkan bu lezzet Queenstown’ın sokak lezzetleri arasında bulunuyor. Bu lezzeti yapan bir yer görürseniz durun ve bir kase laksa çorbası sipariş ederek tabakta hiçbir şey kalmayana kadar için.

9. Dondurma

Dondurma
Sıcak havaların antioksidanı: Dondurma

Dondurma evrensel bir tatlı olarak Queenstown’da da karşımıza çıkıyor. Eğer ferahlamak için damağınızda hoş bir tat bırakan bir şeyler arıyorsanız kesinlikle dondurma ilk tercihiniz olmalı.

10. Steak

Steak
Şehirde ağzınıza layık etler yiyebileceğiniz birçok steakhouse bulunuyor

Steak kültürü daha çok ABD’de yaygın olsa da Queenstown yemek kültürü içinde de steak alışkanlığının bolca görüldüğünü söylemeliyiz. Şehirde lezzetli etler deneyebileceğiniz bir çok restoran bulunduğunun müjdesini de bu sayede ziyaretçilerimize bildirmiş olalım.

Editörün Tavsiyesi: “Queenstown’da Gezilecek 8 Yer” başlıklı yazımıza da göz atarak şehirdeki tatilinizi daha iyi bir şekilde planlama şansına sahip olabilirsiniz. Eğer “Queenstown’da ne yenir?” sorusuna verebileceğiniz alternatif cevaplar varsa bunları da bizimle lütfen paylaşmaktan çekinmeyin 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin