Podgorica’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Sakin Şehrin 10 Lezzeti

Karadağ’ın dağlık olmayan ender bölgelerinden olan Podgorica, ülkenin başkenti konumunda bulunuyor. Klasik bir Balkan şehri olan Podgorica’da ne yenir? Ne içilir? diye merak ediyorsanız hazırladığımız listemizin ilginizi çekeceğini düşünüyoruz 🙂

Podgorica’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Podgorica’ya gelirken kafanızda çok büyük bir başkent hayal etmemenizi öneriyoruz. Şehirde yemek çeşitliliği çok fazla olmasa da lezzet ve fiyat anlamında kıyaslandığında Orta Avrupa bölgesindeki en başarılı yemekleri burada deneme imkanı bulabiliyorsunuz. Şehirde genel olarak et menüleri ile karşılaşacağınızı belirtmek isteriz. Çok sıra dışı lezzetlerin bulunmadığı Podgorica’da klasik Balkan mutfağı esintilerini hissetmeniz çok doğal olacak.

Osmanlı egemenli altında geçen yıllar haliyle burada Osmanlı mutfağından pek çok aynı isimdeki lezzeti görmenize olanak tanıyor. Buraya geldiğinizde pilav, çay, çorba gibi birçok tanıdık lezzeti menülerde aynı isimle görmek sizde Türkiye’deymiş hissi uyandırabilir.

Turistik anlamda çok cazip olmayan başkent “Podgorica’da ne yenir? Ne içilir?” soruları için hazırladığımız listemiz aşağıda;

1. Kurutulmuş Et

prsuta
Bir çeşit pastırma olan prsuta şehirde çok seviliyor

Balkanların genelinde yaygın olarak tüketilen kurutulmuş etler Podgorica mutfağı içinde de çok önemli bir yer tutuyor. Şehirde diğer Balkan ülkelerinde olduğu gibi et çok fazla tüketiliyor ve diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz. Yani kısaca eğer et yemeği seviyorsanız Balkanlarda bu konuda çok mutlu olacaksınız. Özellikle prşuta ismi verilen bir nevi pastırma olan ve farklı bir kokuya sahip kurutulmuş et, sade bir şekilde yenebildiği gibi çeşitli sebze yemekleri içine de konabiliyor. Kurutulmuş et günün her saati her öğünde tüketilebilmektedir.

2. Şarap

plantaze
Plantaze Podgorica’nın önemli şarap markalarından biri

Podgorica yemek kültürü içinde şarabın ayrı bir önemi var. Şehirde yetiştirilen üzümlerden elde edilen kırmızı ve beyaz şaraplar yemeklerin yanında mutlaka tüketiliyor. Şarapların uygun fiyatlı olması da cabası. Özellikle Vranac ve Plantaze şarapları mutlaka denenmesi gereken şehre özgü şaraplar arasında bulunuyor.

3. Çebap

çebap
Şehrin en sevilen yemeklerinden çebap İnegöl köfteye benziyor.

Podgorica mutfağı ve Balkanlar içinde bolca rastlayacağınız bir tat olan çebap ülkemizde çok sevilen İnegöl Köfteye görünüm ve lezzet olarak çok benzemektedir. Türk damak tadına da uygun olduğu için çebap Türk ziyaretçilerin çok sevdiği yemeklerden biri olmayı başarıyor.

4. Bira

Niksicko
Podgorica’nın yerli birası: Niksicko

Podgorica gece hayatı ile renkli bir dünyanın kapılarını aralama imkanı sunuyor. Seviyeli bir gece hayatına sahip olan şehirde en sevilen içeceklerin başında ise bira geliyor. Şehrin yerli biralarından olan Niksicko ise en fazla tercih edilen bira markalarından biri.

5. Pizza

pizza
Pizza şehirde en çok karşılaşacağınız fast food seçeneklerinden.

Fast food olayına girmek isterseniz Podgorica’da bu konuda en fazla bulunan seçenek pizza. Şehirde birçok pizzacı bulunuyor ve bu mekanlar çok lezzetli ve doyurucu pizza alternatifleri ile sizi karşılıyor. Bu nedenle “Podgorica’da ne yenir?” diye soranlar için fast food kıvamındaki tavsiyemiz pizza yemeleri yönünde olacaktır. Pizzacılarda çok uygun fiyatlara kocaman pizza dilimlerinin verildiğini görünce ülkemizde pizza yemek sizin için işkence haline dönüşebilir 🙂

6. Balık

balık
Balık menülerini denemenizi tavsiye ediyoruz.

Karadağ’ın Podgorica bölgesi civarındaki göllerden bol miktarda balık tutulmaktadır. Bu nedenle Podgorica yemekleri üzerinde balığın bir hakimiyeti bulunuyor. Balık ile aranız iyi ise şehrin kaliteli restoranlarında lezzetli balık menüleri sizi bekliyor. Özellikle yılan balığı lezzeti ile çok sevilen menüler arasında bulunuyor.

7. Loza

Loza
Loza

Üzümden elde edilen bir tür rakı olan loza, Podgorica’da karşınıza en sık çıkacak içecekler arasında bulunuyor. Özellikle şehrin gece hayatını tatmak isteyenlerin denemeden dönmemesi gereken içeceklerin başında lozanın geldiğini söyleyebiliriz.

8. Papara

Popara
Popara

Bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için lezzetli bir yol derseniz bu kesinlikle paparadır. Sütlü ve baharatlı sıvı içinde ekmeklerle hazırlanan bu yemek Balkan yemekleri arasında hayli popüler. Dilerseniz kıymalı ve domatesli soslarla farklı lezzetler de ortaya çıkaran bu yemeği denemenizi öneriyoruz.

9. Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı
Tulumba Tatlısı

Söyledik ya burası yıllarca Osmanlı himayesi altında kalmış bir bölge ve burada size tanıdık gelen birçok lezzetle karşı karşıya kalacaksınız. Eğer Podgorica’da ne yenir? diye merak edip bu soruya tatlı bir cevap arıyorsanız tulumba tatlısını rahatlıkla önerebiliriz.

10. Popeci a la Podgorica

Popeci a la Podgorica
Popeci a la Podgorica

Podgorica yemekleri deyince ilk akla gelen yemeklerin başında popeci a la podgorica geliyor. Yalnız bu yemek domuz etiyle yapıldığı için denemek isteyenlerin bu bilgiyi dikkate almalarını ve ona göre kararını vermelerini istiyoruz.

“Podgorica’da ne yenir? Ne içilir?” konusunda şimdilik bizden bu kadar. Tabi ilerleyen zamanlarda yeni lezzetler keşfettikçe listemiz genişleyecektir. Bu konuda bize destek olmak isterseniz yorum kısmından bize yazabilirsiniz. Podgorica ile ilgili yazdığımız bütün yazılar ise burayı tıklayabilirsiniz. 

Ha bu arada Podgorica restoranları içinde bir tavsiye arıyorsanız şehrin en sevilen ve helal et bulabileceğiniz mekanlarının başında Pod Volat isimli restoranın geldiğini belirtelim. Şehirde herhangi birinden mekan tavsiyesi isterseniz tarafsız olarak söylenecek önerinin burasını olduğunu söyleyebiliriz. Burası fiyat / performans anlamında sizi ziyadesiyle memnun edecektir. Mekanla ilgili gelişmeleri takip etmek isterseniz facebook sayfasını incelemenizi öneriyoruz. Restoran meşhur Saat Kulesi’nin arka tarafında bulunuyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin