Nijer’de Ne Yenir? Ne İçilir? | Nijer’in En Meşhur Yemekleri

Afrika’nın fakir ve açlıkla boğuşan ülkelerinden olan Nijer, son yıllarda bu durumu tersine çevirmek için çabalıyor. Turizm potansiyelini de değerlendirmeye başlayan Nijer’de ne yenir? Ne içilir? diye sorduk ve bulduğumuz cevapları ziyaretçilerimiz için listeledik…

Nijer’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Pirincin hayli fazla tüketildiği Nijer yemekleri içinde patates, mısır, fasulye, et, balık ve tavuk gibi gıdalar önemli yer tutuyor. Bu nedenle ülkede yemeklerin çoğunda bu gıdaları görmek mümkün olmaktadır. Safran, tarçın gibi çeşitli baharatların da bol miktarda kullanıldığı Nijer’de Fransız kolonisinin etkileri olarak Fransız yemeklerine de rastlanmaktadır.

Alkolün tüketilebildiği bir yer olmasına karşın Müslüman bir ülke olmasından ötürü Nijer’de alkol ile ilgili bazı kısıtlamalarla karşılaşabilirsiniz.

Nijer’de en iyi yemek deneyimi için başkent Niamey’i ziyaret etmeniz gerekecektir. Başkentin yemekleri hakkında bilgi edinmek isterseniz “Niamey’de ne yenir? Ne içilir?” yazımızı inceleyebilirsiniz.

Dilerseniz artık uzun yıllar boyunca sömürgelerle ve açlıkla mücadele etmiş olan Nijerde’de ne yenir? ne içilir? sorularının en popüler cevaplarını sıralayalım;

1. Couscous

Couscous
Couscous

Şüphesiz ki Afrika’nın ve Nijer’in en meşhur yemekleri arasında ilk sıralarda couscous yer alıyor. Bölge halkının neredeyse her gün ve her öğün tükettiği couscous bir tür pilav ve özellikle etli yemeklerin yanında kesinlikle servis edilmektedir.

Tipik Nijer yemeklerini deneyebileceğiniz bir mekan arıyorsanız;

Mango

Adres: Rue de la Cure Sale | En face de Chez ChinNiamey, Nijer

Telefon: +227 96 96 82 79

2. Ogbono

Ogbono
Ogbono

Bir tür kurutulmuş et olan ogbono, Nijer yemekleri içinde oldukça sevilen bir lezzet. Bu eti sade olarak tüketebileceğiniz gibi çeşitli yemeklerin içinde eklenmiş bir şekilde de tüketebiliyorsunuz.

3. Brochettes

Brochette
Brochette

Bir göçebe yemek alışkanlığı olan şiş kebap kültürüne Nijer şehirlerinde rastlayabiliyorsunuz. Brochettes adı verilen bu yemek açık ateşte pişirilmektedir. Hazırlanan koyun ya da sığır etleri oldukça lezzetli olmaktadır.

4. Shinkafa

Shinkafa
Shinkafa

Pirinçle hazırlanan ve pilav tadında olan shinkafa, Nijer’de ve Afrika topraklarında bilhassa et yemeklerinin yanında servis edilmektedir. Bu pilav toplarını çorbaların içine konmuş bir şekilde görürseniz de şaşırmayın.

5. Tattabara

Tattabara
Tattabara

Alev çıkaran ızgaraların sıcağında bütün halinde pişirilen güvercin eti, Nijer’in en sevilen lezzetleri arasında bulunuyor ve bölge halkı tarafından çok fazla tüketiliyor. Eğer denk gelirseniz siz de bu lezzeti deneyebilirsiniz.

6. Laban

Laban
Laban

Özellikle sıcak ayların vazgeçilmez içeceklerinden biri olan laban, ülkemizde yapılan ayrana andırıyor ancak ayranın biraz daha yoğun kıvamlısı diyebiliriz. Tat olarak da ayrandan biraz farklı olsa da serinletici özelliği ile bunaltıcı havadan kurtulmak için tercih edilebilecek içeceklerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

7. Dodo

Dodo
Dodo

Muzların dilimlenerek derin kaplarda yağda kızartılmasıyla hazırlanan dodo, genellikle atıştırmalık olarak tüketilmektedir. Bu lezzete Afrika’nın çeşitli ülkelerinde farklı isimlerle de rastlamak mümkün olabilmektedir.

8. Balık Yahnisi

Balık Yahnisi
Balık Yahnisi

Ülkenin okyanusa yakın bölgelerinde balık yahnisi çok popülerdir. Balıklar ilk olarak domates, zencefil ve acı biberle marine edilmekte ve ardından da yağda pişirilmektedir. Eğer balık seven bir bünyeye sahipseniz geleneksel yöntemlerle hazırlanmış balıkların tadına mutlaka bakmanızı öneriyoruz.

9. Çay

çay
Çay, Afrika topraklarında çok sevilen bir içecek

Çay, Afrika Kıtası için doğanın en büyük armağanlarından biridir. Oldukça sıcak bir iklime sahip bu coğrafyada mutlaka serinlemek için bazı yöntemlerin olması gerekiyordu ve bu yöntemlerinden en keyiflisi de kuşkusuz çay. Özellikle bölgede çok fazla tüketilen nane çayı muhteşem lezzeti ve ferahlatıcı özelliği ile neredeyse bütün yemeklerden sonra içebileceğiniz çok özel bir lezzet.

10. Efo

Efo
Efo

Nijer yemekleri çoğunlukla tencerede farklı malzemelerin karıştırılması ve farklı baharatlarla lezzetlendirilmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Bunlardan biri olan efo da yeşil renkli sebzelerin karıştırılmasıyla hazırlanan bir tür yahnidir. Yemeğin içine aynı zamanda tercihe göre kırmızı et, tavuk ya da balık eklenmektedir. Pratik bir şekilde hazırlanmasıyla çok fazla tercih edilen efo, lifli bir yemek olması nedeniyle de çok besleyicidir.

11. Deniz Ürünleri

Deniz ürünleri
Balıklar genellikle ızgarada pişirilerek servis edilmektedir.

Deniz ürünlerini tercih eden biriyseniz “Nijer’de ne yenir?” diye tasalanmanıza gerek kalmadı. Özellikle levrek Niger’de deneyebileceğiniz balık türleri arasında bulunuyor. Ülkede bulunan restoranlarda çoğunlukla balıklar ızgarada pişirilerek yanında bölgeye has garnitürler eşliğinde servis edilmektedir.

Niger’in başkenti Niamay’da balık ziyafeti çekebileceğiniz bir yer istiyorsanız Fransız esintileri de taşıyan aşağıdaki mekanı ziyaret etmenizi öneriyoruz;

Complexe Tabakady Restaurant (Pahalı ancak fiyatına değen bir mekan)

Adres:  Derriere le Stade Seyni KountcheNiamey, Nijer

Telefon: +227 20 73 58 18

12. Nijer Birası

Biere Niger
Biere Niger

Bölgeye özgü popüler bir içecek olan Nijer birası alkol almak isteyenlerin tercih edebileceği oldukça ideal aromaya sahip bir içecektir.

Nijer biranızı içip keyifli bir gece geçirmek isterseniz mekan önerimizi aşağıya bırakıyoruz;

Lounge 748 NY

Adres: 748 Boulevard Mali BeroNiamey BP 1011, Nijer

Telefon: +227 98 64 34 24 

Eğer sizin de “Nijer’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için aklınızdan geçen lezzetler varsa bize yorum kısmından yazabilir ve listemizin daha da genişlemesine yardımcı olabilirsiniz. Nijer hakkında yazdığımız bütün yazılar için ise Nijer gezi rehberi sayfamız size yol gösterici olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin