Luang Prabang Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Laos’un orta kesiminde yer alan Luang Prabang, Dünya Mirası Sit Alanı olarak ilân edildiğinden bu yana turistlerin ilgisini çekiyor.

Aşağıdaki listede Luang Prabang gezilecek yerler hakkında merak edilenleri yazdık. Keyifli okumalar diliyoruz.

Laos Krallığı’nın başkenti olan Luang Prabang üzerindeki ilgiyi mimari yapılara, dini alanlara, festivallere ve doğasına borçludur. Özellikle sahip olduğu Budist tapınakları ve manastırları şehri daha cazibeli yapıyor. Durum böyle olunca turistik gezi planlıyorsanız aylar öncesinden otellere veya pansiyonlara rezervasyon yaptırmanız gerek. Hazırlıksız gelirseniz yorucu günler sizi bekliyor demektir.

#1 Luang Prabang Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Phou Si Dağı

Phou Si Dağı

Denizden 100 metre yüksekte bulunan tepe, Luang Prabang’ın eski şehir merkezinde yer alıyor. Etrafını rahatça görebildiği bir zirvede olmasından dolayı çevresindeki nehirler net seçilir. Ayrıca budist tapınağına da ev sahipliği yapıyor.

Tepeye doğru çıkarken Wat Tham Phou Si Tapınağı’nı göreceksiniz. Tapınak Nam Khan Nehri’ne bakıyor. Dağın tepesinde ise kuş bakışı görüntü sunan Wat Chom Si Tapınağı bulunuyor.

2- Wat Xieng Thong Tapınağı

Wat Xieng Thong Tapınağı

Türkçesi “altın şehir tapınağı” anlamına gelen yapı, Luang Prabang’ın kuzeyinde yer alıyor. Bu tapınak, ülke çapında en önemli Budist tapınakları arasında gösterilir. Laos’un kültürel ve turistik açıdan seviyesini yükselttiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Tapınağa geldiğinizde film sahnelerinden, sanatsal tablolardan fırlamış gibi harika bir manzarayla karşılaşacaksınız. İşte o zaman Luang Prabang’ı iyi ki ziyaret ettiğinizi söyleyeceksiniz. 1559-1560 arası Laos Kralı Setthathirath tarafından yaptırılan tapınak, 1975’e kadar sadece kraliyet ailesine özel bir ibadet alanıydı. 1975 sonrası tamamen halka açıldı.

3- Kraliyet Sarayı

Kraliyet Sarayı

Orjinal adıyla “Haw Kham” 1904’te faaliyete başlamış. Kral Sisavang Vong ve ailesinin isteği üzerine inşa edilen saray, Fransız sömürge dönemine denk geliyor.

Laos’da misafir karşılamak önemli bir gelenektir. Sarayın yapıldığı yer de bu geleneğe uygun seçilmiş. Deniz yolundan gelenlerin hemen karşılanabildiği bir konumdadır. Sarayın bölümlerine ofis, konferans salonu, depo, mutfak gibi uzayıp giden bir listede örnek verebiliriz.

*Luang Prabang, alışılmışın dışında bir tecrübe isteyenler için gerçekten egzotik bir ambiyans sunuyor. Güzel bir planlama ile çok keyifli günler, haftalar geçirebilirsiniz. Farklı kültürleri derinlemesine tanıyınca ister istemez Laos ile bir bağ kuracaksınız ve belki de bir sonraki tatilinizi tekrar burada yapmak isteyeceksiniz. Maddi durumları da ayarlamak lazım, haklısınız. Bilet Bayi’den en ucuz Luang Prabang uçuşlarından satın almak için sitemizi ziyaret edip, uygun tarihler arasında seçim yapabilirsiniz.

Luang Prabang gezilecek yerler ile ilgili fikirlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin