Houston’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Ağızlara Layık 14 Yemek

Houston Teksas’ın en büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen diğer şehirlere nazaran geri planda kalmış bir yerleşim yeri. Görülecek çok fazla bir yere sahip olmaması da burasının turizm açısından biraz daha uzakta kalmasına neden olmuş durumda. Buna rağmen bu şehrin de görülmeye değer olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle biz de şehrin yemek kültürünü merak edenler için “Houston’da ne yenir? Ne içilir?” konusunu masaya yatıralım istedik…

Houston’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Houston binlerce yeme içme mekanı ve bünyesinde bulundurduğu birçok farklı yemek kültürü ile adeta bir yeme içme cenneti. Hatta şehirdeki restoran sayısının 10 binin üzerinde olduğu söylenmekte. Bu da şehre gelenleri muhteşem ziyafet masalarının ve etkileyici lezzetlerin beklediği anlamına geliyor.

Şehirde porsiyonların hayli iri olduğunu da belirtelim. Bu nedenle ya iki kişi için bir menü sipariş edin ya da sipariş verdiğiniz yemeğin arta kalanı yanınızda götürerek başka bir öğünde yiyin. Böylece yemek için ayırdığınız bütçeden de tasarruf etme fırsatını yakalamış olursunuz.

Şimdi sizler için hazırladığımız “Houston’da ne yenir? Ne içilir?” listemize birlikte göz atalım ve şehrin en gözde yeme içme alternatiflerini inceleyelim;

1. Hamburger

Hamburger
Hamburger

Belki de hayatınızın en güzel hamburgerini bu şehirde yiyebilirsiniz. ABD genelinde yaygın olarak tüketilen bir sandviç türü olan hamburger Houston şehrinin es geçilmemesi gereken lezzetlerinin başında geliyor. Şehirde bu efsane burgerleri yiyebileceğiniz pek çok farklı mekan bulabilirsiniz. Bu Amerikan klasiğini sıcak bir ortamda yemek isterseniz Hopdoddy Burger Bar tercih edebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

2. Quesadilla

Quesadilla
Quesadilla: Houston usulü gözleme

Ülkemizde yapılan gözlemeleri zihninizde canlandırın. Canlandırdınız mı? Hah, işte o gözlemelerin Meksika usulü yapılanına quesadilla deniyor ve Houston mutfağı içinde bu tat çok seviliyor. Şehirde yapılan quesadillaların tadına bayılacağınızdan şüpheniz olmasın.

3. Cheesecake

Cheesecake
Cheesecake

Houston yemek kültürü aslında ABD’nin klasik mutfağı ile hemen hemen aynı. Burada tatlı olarak en çok tüketilen tatların başında bilindik bir lezzet olan ve artık ülkemizde yaygın olarak yapılan cheesecake geliyor. Bu lezzet için zincir bir cheesecake dükkanı olan Cheesecake Factory şehrin en sevilen yerleri arasında bulunuyor.

4. Bira

bira
Onlarca farklı çeşit bira sizi bekliyor

Listemizin bu sırasında gene çok bilindik ve çok tüketilen bir lezzete yer verelim istedik. Houston onlarca farklı bira çeşidi ile tam bir bira diyarı. Burada mutlaka sizin damak tadınıza göre bir bira bulacağınızdan endişeniz olmasın. Özellikle fast food tarzı bir yemek yerken bu bira türlerinden birini alarak yemek yemenizi öneriyoruz.

5. Teksas Usulü Biftek

Teksas Usulü Biftek
Teksas Usulü Biftek

Teksas sığır eti konusunda oldukça geniş imkanlara sahip olan bir şehir. Bu da Teksas şehirlerinde et kültürünün çok geniş alanlara yayılmasına olanak tanımış. Şehirde ülkemizdekinin aksine etler çok fazla parçalara bölmeden tüketmeyi tercih ediyorlar. Bu şekilde etin içinde lezzetinin daha fazla saklı kaldığını düşündükleri için ızgara yaparken de büyük parçaları kullanıyorlar.

6. Kahve

Kahve
Şehrin vazgeçilmez içeceği: Kahve

“Houston’da ne içilir?” diye sorarsanız bizce en çok kahve içilir. Hele bir de yanında iri bir dilim cheesecake ya da güzel bir donut varsa o kahvenin tadı bambaşka yanındaki yiyeceğinki ise efsane bir hale dönüşüverir.

7. Tacos

Tacos
Tacos

Houston’da onlarca farklı kültürden insan yaşıyor ve bu da burada birçok farklı yemek kültürü olduğu anlamına geliyor. Bu kültürlerden biri de Meksika mutfağı. Farklı lezzet arayanlardan iseniz şehirde Meksika mutfağına dair çeşitli lokal mekanlara uğramanızı önerebiliriz.

8. Deniz Ürünleri

Deniz kabukluları
Deniz kabukluları çok sevilen deniz ürünleri arasında bulunuyor

“Denizden babam çıksa yerim” diyenlerdenseniz Houston tam olarak sizin şehriniz olabilir. Burada önce gözlerinizi sonra ise midenizi doyuracak deniz ürünleriyle donatılmış çok özel tabakları götürebilirsiniz. Özellikle deniz kabukluları şehirde çok gözde. Mesela bir yengeç ya da ıstakoz sipariş ederek Houston yeme içme kültürünü daha iyi hissedebilirsiniz.

9. Pizza

Pizza
Pizza

Bir İtalyan klasiği pizza artık ABD’nin de en sevilen fast food yemek türlerinden biri. Burada eğer ince ve klasik bir pizza yemek isterseniz İtalyanlar tarafından işletilen pek çok restoran bulabilirsiniz. Tercihinizi kalın hamurlu pizzadan yana kullanmak isterseniz de Amerikan restoranlarını değerlendirebilirsiniz. Tercih size kalmış ama hangisini tercih ederseniz edin karşınızda efsane bir pizza bulacağınızı söylemeliyiz.

10. Kızarmış Tavuk Kanadı

Kızarmış Tavuk Kanatları
Kızarmış Tavuk Kanatları

İşte size Houston’da hemen hemen her adım başı karşınıza çıkabilecek bir lezzet. Bu fast food türü tavuk seven ziyaretçilerin en seveceği yemeklerden biri olacaktır. Çünkü hem yemesi pratik hem lezzetine paha biçilemez. Bir insan daha ne ister ki 🙂

11. Kolache

Kolache
Kolache

Şehrin pek çok pastanesinde gözünüze ilişecek bu lezzet. Ağızları sulandıran bir hamur işi olan kolache peynir, rosto, yumurta gibi çok çeşitli besinlerle doldurularak hazırlanıyor ve ortaya muhteşem bir atıştırmalık yiyecek çıkıyor.

12. Uzak Doğu Mutfağı

Sushi
Sushi

Tıpkı Teksas’ın diğer şehirleri gibi Houston da Uzak Doğu mutfağına çok yakın bir yer. Burada başta sushi olmak üzere çok çeşitli farklı yemeği burada deneyebilirsiniz.

13. Tamales

Tamales
Tamales

Bir Meksika yemeği olan tamales “Houston’da ne yenir?” sorusuna verilebilecek sıra dışı yiyeceklerden biri. Mısır kabuklarıyla yapılan ve bir nevi bizdeki “sarma” kültürüne benzeyen bu yemek Meksika’da çok sevildiği kadar Houston mutfağı içinde de oldukça sağlam bir yere sahip.

14. Enchilada

Enchilada
Enchilada

Meksika’nın acılı ve enfes lezzetlerinden biri enchilada. Zaten yemeğin ismi de biberden geliyor. Tortilla ekmeği enchilada sosuna batırıldıktan sonra istediğiniz şekilde doldurarak kendinize uygun bir yemek ortaya çıkarabilirsiniz.

“Houston’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz burada sonlanıyor ancak listemize eklenmesini istediğiniz tatlar varsa bize yazmaktan çekinmeyin. Şehirdeki görülmesi gereken yerlerle ilgili listemizi de incelemek isterseniz “Houston’da mutlaka görülmesi gereken 15 yer” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin