Göcek Gezilecek Yerler | Görülmesi Gereken 33 Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler 

Hakkında; Muğla‘nın Fethiye ilçesine bağlı şirin köy, Göcek 1980 yıllarında dek sessiz sakin bir yerken son dönemlerden artan popülaritesini artırarak büyük gelişme göstermiştir. Ege’nin Akdeniz’e açılan geçit kapısı olarak nitelendirebileceğimiz belde, yeşile bürünmüş sahilleri ve cenneti andıran koyları ile namı Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya yayılmıştır. Mavi yolculukların vazgeçilmez adresi haline gelmiş olup, içerisinde pek çok koy ve adayı bulunduruyor.

Kaç Günde Gezilir; Göcek’teki görülmesi gereken yerleri görmeniz için 1 günlük bir plan yapmanız yeterlidir. Bununla birlikte Göcek’in tam olarak keyfini çıkarmak istiyorsanız 2 veya 3 günlük bir tatil planı sizin için daha iyi olacaktır.

Ziyaret İçin En İyi Zaman; Ziyaret için Kasım ve nisan ayı aralıklarını tercih edebilirsiniz. Ancak haziran ve ağustos aylarında sıcaklık seviyesinin bunaltıcı olduğunu belirtmem gerekiyor.

Havalimanı/Merkez Ulaşım: Dalaman Havaalanı’nda Göcek’e ulaşım sağlamak için izleyebileceğiniz yolları Ulaşım Rehberi yazımızda bulabilirsiniz.

Ne Yenir; Göcek’teki sahil boyunca uzanan restoranlar özellikle deniz ürünleri tatmak için birebirdir. Ot yemekleri ve birçok meze çeşidi de tadılması gereken lezzetlerdendir. Zeytinyağlı seçenekler ise elbette Ege’nin vazgeçilmezidir.

Birbiriyle lezzet yarışına giren restoranlar hakkında en detaylı bilgiye ulaşabileceğiniz, Göcek restoranları yazımıza mutlaka göz gezdirin!

*Göcek Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Sembolik Yerler

1-Göcek Marina

göcek marina

Burası Neresi? Akdeniz’i Ege ile buluşturan Göcek Marina, Türkiye’nin en korunaklı marinalarından bir tanesi olma niteliğini taşıyor. Büyük bir kısmı koruma altına alınan bölgede kurulan tesis, çevreye son derece duyarlıdır. Etrafı doğal güzellikler ile kaplı olan marina, heyecanlı yarışlara da ev sahipliği yapmaktadır. Merkeze uzaklığa 5 dakika olup, kordon boyu kafe ve restoran sayıları oldukça fazladır.

Neden Gitmeliyim? Yat sahiplerinin birincil tercihleri arasında yer alan marina, yat sahiplerinden tutun mürettebattan kaptana tüm herkesin ihtiyaçlarını karşılayabilecek imkanlara sahiptir. Yatların güvenliğini sağlamak için, 6 metre genişliğinde ve 280 metre uzunluğunda yüzer dalgakıran bulunan Göcek Marina, 40 metre derinliğinde ve 70 metre uzunluktadır. Karada 150 denizde ise 380 teknelik bir tekne ağırlama kapasitesine sahip. Teknelerin bağlandıkları noktada elektrik bağlantılarıyla atık alım sağlıyor.

  • Konum: Cumhuriyet Mh., Süleymanağa Cd., 48310 Göcek Bld./Fethiye/Muğla
  • Telefon: (0252) 645 19 38
  • Yol tarifi al >

2-Göcek Çarşısı

Burası neresi? Göcek’in merkezi konumlarının başında gelen Göcek Çarşısı, insanların alışveriş yapmak için en çok tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir. Göcek’in kalbi olarak nitelendirebileceğimiz Göcek Çarşısı, Göcek sahiline çok yakın bir konumda bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Göcek Çarşısı, başta hediyelik eşya alışverişi olmak üzere çeşitli ürünleri satın alma imkanını sunmasının yanı sıra, yöresel lezzetler ve dünya mutfağından örnekleri denemek için de gelinebilecek önemli duraklar arasında bulunmaktadır.

-Plajlar

3-Göcek D-Marin

göcek d-marin

Burası Neresi? Göcek’in içinden kendinizi suyun serin sularına atabileceğiniz tek yer bu özel plaj Göcek D-Marin’dir. Çam ormanlarıyla çevrelenmiş bölge, Mısır‘dan getirilmiş özel kumu ile ziyaretçilerinin her anını özel hissetmesini sağlıyor. Ormanın içine kondurulmuş konaklama alanı ve 380 yatlık marinasıyla değil Göcek’in tüm Ege Bölgesi’nin en gözde yerlerinden biri.

Neden Gitmeliyim? Teknelerin sık olduğu bölge dahi olsa oldukça temiz ve güzel bir suya sahip. İçerisinde yemek ve içki gibi lüks servis seçenekleri sunan restoranı da mevcutken bunun yanında kafe ve markette yer alıyor. Koruma bölgesinde yer alıyor oluşundan dolayı çevreye oldukça duyarlı bir tesistir. Her sene yat yarışlarının yapıldığı adrenalin dolu bir yer.

  • Konum: Göcek, Camtaş Cad. Göcek No:12, 48310 Fethiye/Muğla
  • Telefon: (0252) 645 15 20
  • Web site
  • Yol tarifi al >

4-Canes Sahili

Canes Sahili tekneler

Burası neresi? Osmanağa Koyu ve Ayten Koyu ile aynı güzergah içinde, yakın bir konumda bulunan Canes Sahili, sakinliği ile kalabalıktan uzaklaşmak ve denizin keyfini çıkarmak isteyenler için Göcek’in gidilecek yerleri arasında bulunmaktadır. Canes Sahili görece küçük bir alanı kaplamaktadır ve taşlık bir yapıya sahiptir. Sahilin çevresini ise yemyeşil ağaçlar kaplamış durumdadır.

Canes Sahili çevresinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bu nedenle tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarını karşılama konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Sahile geleceğiniz zaman ihtiyacınız olabilecek şeyleri yanınızda getirmeniz sizin faydanıza olacaktır.

Neden gitmeliyim? Sakin bir ortamda denize girmek isteyenlerin uğraması gereken yerlerden olan Canes Sahili, kamp yapmak ya da piknik yapmak için de gelinebilecek çok güzel bir doğa harikasıdır. Kıyı kısmının çok derin olmaması sayesinde yüzmeye yeni başlayanlar için de Canes Sahili, Göcek’in önemli plajları arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Karacaağaç, Unnamed Road, 48770 Dalaman/Muğla
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

5-Osmanağa Koyu

osmanaga koyu

Burası neresi? Mavi ve yeşilin en güzel tonlarının bir araya geldiği Osmanağa Koyu, Göcek’te denize girilebilecek efsane yerlerden biridir. Ayten Koyu’ndan 5 dakikalık bir mesafede bulunan Osmanağa Koyu, diğer bölgelere göre daha sessiz olduğundan, sakinliği sevenler için değerlendirilebilecek güzel bir noktadır.

Ağaçların sahile kadar uzandığı koyda, ağaçların gölgesi denize girecekler için doğal bir sığınak olmaktadır. Deniz sıcaklığı yüzmek için ideal olan koy, sığ olması nedeniyle ortalama bir yüzücü için keyifli olmaktadır. Tabi 10-15 metre açıldıktan sonra denizin derinliğinin hatırı sayılır bir şekilde arttığını da belirtmemiz gerekiyor.

Neden gitmeliyim? Herhangi bir işletmenin bulunmadığı Osmanağa Koyu, doğallığı sevenler için keyifli rotalar arasında bulunmaktadır. İşletmenin bulunmaması nedeniyle ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri ise yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

  • Adres: Karacaağaç/, 48770 Dalaman/Muğla
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6-İnlice Plajı

inlice plajı

Burası Neresi? Göcek merkeze 6 kilometre uzaklıkta bulunan İnlice Mahallesi’nde yer alan İnlice Plajı, 800 metre uzunlukta olup siyah renkte kumu ve masmavi renkteki suyuyla harika bir plaj. Plaj içerisinde belediye tarafından işletilen kafe yer alıyor. Burada alkollü-alkolsüz içecekler olmak üzere leziz tüm yemekleri bulabiliyorken, şezlong, şemsiye, duş, tuvalet imkanlarından çok uygun fiyatlara yararlanabilirsiniz. Arka kısmında bir kamp alanı mevcut, doğa ile iç içe bir tatil fırsatı sağlıyor.

7-Günlüklü Plajı

günlüklü plajı

Burası Neresi? Göcek ve Fethiye arasındaki Günlüklü Koyu, şehir merkezine yalnızca 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Günlük ağaçlarıyla donanan koyun ismi buradan gelmektedir. Öyle ki ağaçlardan yayın mis kokularından ötürü, parfüm ve ilaç endüstrisi sektörleri açısından önemli yere sahiptir. Sık ağaçları, 500 metre uzunluğundaki sahilde bulunan yumuşak kumu ile Günlüklü Koyu doğallığı sayesinde tüm misafirlerine huzuru tattırıyor.

Neden Gitmeliyim? Girişler ücretsiz olup, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz alanlar mevcut. Genel olarak yoğun olmayan koy, kamp yapmak içinde tercih ediliyor. Kamp alanında su ve elektrik ihtiyaçlarınız için imkan sağlıyor. Doğanın mesken tuttuğu bu bölgeyi, sessiz sakin oksijen dolu bir tatil geçirmek için değerlendirmelisiniz! Ağaçların gölgeliğinde piknik yapabilir, hamakta uzanarak keyifli bir şekerlemenin tadını çıkartabilirsiniz.

8-Sarıgerme Plajı

sarıgerme plajı

Burası Neresi? Göcek’e sadece 30 dakikalık mesafede yer alan Sarıgerme Plajı, sunduğu eşsiz manzarası ve diğer tüm bölgelerde olduğu gibi tertemiz suyu ile pek çok yerli ve yabancı turisti her yaz dönemi kendine çekmeyi başarıyor. 7 kilometre uzunluğundaki kumsal, sakin bir tatil arayışındaysanız tam size göre.

Neden Gitmeliyim? Kumunun inceliğini hissedecek, oldukça sığ olan denizinde özgürce kulaç atabileceksiniz. Üstelik bu özelliği ile çocuklu aileler içinde oldukça uygun bir seçenek gibi görünüyor. Plajda;  restoran, tuvalet, duş, şezlong, şemsiye ve giyinme kabini gibi çok çeşitli imkanları mevcut. Su sporlarını yapabileceğiniz pek çok işletmede yer alıyor elbette. Patika yolda kısa yürüyüşlere çıkarak etrafı keşfetmeyi ihmal etmeyin!

9-Çalış Plajı

çalış plajı

Burası Neresi? Göcek’e 25 kilometre mesafede bulunan Çalış Plajı, 4 kilometre uzunluğunda. Bölgenin hem konaklama hem de eğlence en uğranılan en popüler noktasıdır. Plajda gündüzleri, deniz ve yapabileceğiniz özellikle sörf ve kiteboard gibi çeşitli etkinliklerin tadını çıkarırken,akşam kordon boyu uzanan çeşitli kafe, bar, restoran ve publarda gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Sabahları dingin bir denizken öğleden sonra epey bir dalganın çıktığını görebilirsiniz. Yaz dönemlerinde denizden esen rüzgar ile günün her saati ferahlama imkanına sahipsiniz. Gerek spor seçenekleri açısından olsun gerekse huzurlu bir tatil geçirmek olsun en gözde plajlardan biri olan Çalış’a uğramadan dönmeyin!

10-Blue Point Beach

Burası neresi? D-Marin içerisinde bulunan Blue Point Beach, D-Resort Göcek Oteli tarafından işletilmektedir. Buranın en önemli özelliği ise sahip olduğu güzellikler nedeniyle mavi bayraklı bir plaj olmasıdır. Plajın kumları ise özel olarak Mısır’dan getirilmiştir. Plaj, etkileyici kumları kadar alabildiğince turkuaz renge bürünmüş denizi ile de ziyaretçileri kendisine aşık edecek güzelliktedir. Plajın denizi sakindir ve dalgasızdır.

Neden gitmeliyim? Göcek merkezinde denize girmek için değerlendirilebilecek en önemli yer burasıdır ancak girişlerin pahalı olması nedeniyle birçok kişi burayı tercih etme konusunda tereddüt etmektedir.

11-Bedri Rahmi Koyu

bedri rahmi koyu

Burası Neresi? Asıl ismi Taşkaya olan koy, 1974 yılında Bedri Rahmi’nin koyu ziyaret ederek birkaç tane kaya parçasının üzerine; balık gibi görünen ama aslında içinde 6 tane hayvanı gizleyerek tasvir ettiği bir sanat eseri yapması sonucu adı verilmiştir. Göcek’teki en sevilen koylar arasında yer alıyor olup, tekne turları ile ziyaret edebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Göcek merkeze 17 kilometre uzaklıkta, zeytin ağaçlarının arasına gizlenmiş Bedri Rahmi Koyu’ndaki plajda yüzdükten sonra, yamacında yer alan kaya mezarlarını inceleyebilir ve yorucu bir yokuşu çıktıktan sonra Lykia mezarlarını ziyaret edebilirsiniz. Korunaklı yapıya sahip bu koy, mavi tur teknelerinin geceyi geçirmelerine olanak sağlıyor.

12-Göbün Koyu

göbün koyu

Burası Neresi? Oldukça küçük ve dar olan Göbün Koyu’na, yüksek iki tepenin arasından arasından geçerek gidebilirsiniz. Zeytin ve çam ağaçlarıyla donanmış koy, Mavi suların dibinde tarihi kalıntıların yer aldığı Göbün Koyu, sahip olduğu Akdeniz coğrafi özelliklerinden dolayı daha çok tropik bölgeleri anımsatıyor. Bölgede bulunan en korunaklı koy olup, girişi dar olması sebebiyle ne bir dalga ne de bir rüzgar almıyor. Yaz dönemlerinde sakin atmosferi ile tüm ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor.

Neden Gitmeliyim? Gerek kültür gezintisi olsun gerekse doğa turu yapmak için sıkla uğranılan yerde; kaya mezarları ve antik kalıntılarla bir açık hava müzesini andıran koyda, denizin dibinde bile tarihi kalıntılar bulunuyor. Bu kalıntıların Bizans Dönemi’ne ait olduğu bilinmekte. Bu bakir koyda uzun yürüyüşler yapabilir, kendinizi berrak suyuna atabilir ve sahildeki restoranlarda soluklanabilirsiniz. Koyun tepesine çıkıp buradan müthiş manzaraya göz atmayı ihmal etmeyin!

  • Konum: Kapukargın, 48770 Muğla Merkez/Dalaman/Muğla

13-Boynuzbükü Koyu

boynuzbükü koyu

Burası Neresi? Fethiye Körfezi’nin en geniş koyu olan Boynuzbükü Koyu, doğal dalgakırana sahip olup deniz berrak ve dalgasızdır. 12 Adalar olarak adlandırılan koyların arasında yer alan Boynuzbükü Koyu’na, Fethiye ve Göcek’ten düzenlenen turlar ile denizden ulaşım sağlayabilirsiniz. Fethiye’nin güzelliğini keşfetmek için tercih edilen bir nokta haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Diğer tüm koy ve adalarda olduğu gibi burasıda, çam ağaçlarıyla örtülü Boynuzbükü Koyu’nda, Yat Muğla Restoran’ı yer alıyor. 20 adet tekneyi demirleyebileceğiniz ahşap iskelesi ve su sporları için bir merkez yer alıyor. Hatta tesisin arkasında meyve ve sebze bahçeleri de bulunuyor. Göcek’e geldiğiniz takdirde  12 Ada turlarını mutlaka deneyimlemelisiniz.

14-Kleopatra Hamamı Koyu

kleopatra hamamı koyu

Burası Neresi? Koyun içerisinde batık hamamı anımsatan tarihi kalıntılar ile mavi ve yeşilin kucaklaştığı bir koydur. Tarihi geçmişine döndüğümüzde, Mısır kraliçesi Kleopatra’nın Akdeniz’i ziyaret ettiği zamanlarda bir arkadaşı ona buradaki hamamı  yaparak hediye etmeye karar vermişler. Bunun sebebi ise koyda sıcak su kaynağının varlığını tespit etmeleridir.

Neden Gitmeliyim? Suyun cilde iyi geldiği ve Kleopatra’nın dillere destan güzelliğinin de buradan geldiği söylentiler arasındadır. Tertemiz berrak denizi, göz alıcı doğası ve tarihi güzelliklere sahip olan koy, mavi tur teknelerinin sıkla tercih ettiği yerler arasındadır. Öyle kaliteli suya sahip ki, şnorkelle dalış yaparak su altında birbirinden renkli balıkları ve diğer canlı türlerini inceleme şansını yakalayabilirsiniz.

15-Sarsala Koyu

sarsala koyu

Burası Neresi? İnce kuma sahip plajı ile ön plana çıkan Sarsala Koyu, fazla bilinirliliğe sahip değildir. Bol ağaçlık alanın kapladığı oldukça gölgelik bir alan sunuyor. Konaklamak için yakınında herhangi bir işletme bulunmadığından daha çok günübirlik olarak tercih ediliyor. Keyfini doya doya çıkartmanız adına imkanınız varsa hafta içi daha sakin olduğundan bu günlerde gelmenizi öneririm.

Neden Gitmeliyim? Etrafında hiçbir yapı olmadığı için günümüze dek korunmuş bir halde gelmeyi başarabilmiş. Ufak bir meblağ ödeyerek girebileceğiniz bir plajı bulunuyor. İçerisinde ise küçük bir kafeterya ve voleybolu sahası yer alıyor. Muhteşem güzellikteki denizinde deniz kaplumbağaları ve balıklar birlikte yüzerken, dalgasız, sığ ve sıcak suyun tadını çıkartabilirsiniz.

16-Ekincik Koyu

ekincik koyu

Burası Neresi? Mavi turların bir diğer uğrak adresi Ekincik Koyu olup, Köyceğiz’e 40 kilometre uzağında yer alıyor. Mavinin en güzel tonuna sahip olan turkuaz renkteki denizi ile zeytin ve çam ağaçlarının birbirine geçmesi ile yarattığı göz alıcı güzelliğiyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Doğal limanlar arasında yerini alıyor olup, gün içerisinde 50 – 60 tekne demirleyebiliyor. Karada bulunan restorana mutlaka uğramanızı öneriyorum. Lezzetli Akdeniz mutfağına ait muhteşem yemeklerini yiyebilirsiniz.

17-Aşı Koyu

aşı koyu

Burası Neresi? Muğla’nın bu zaman dek en iyi korunmuş koyları arasında yer alan Aşı Koyu, kalabalıktan izole edilmiş doğa ile kucak kucağa bir tatil geçirmek için en uygun nokta. Dalgasız, sığ ve temizliği ile berrak denizi hatırı sayılır bir soğukluğa sahip. El değmemiş doğa güzelliğe gelirken arıya karşı alerjisi olanların dikkat etmesini öneririm.

Neden Gitmeliyim? Şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek gibi hizmetlerin verildiği bir işletme de mevcut. Dilediğiniz takdirde tüm gün boyunca tim ihtiyaçlarınızı bu işletmeden karşılayabilirsiniz. Hemen yanındaki çam ağaçlarının altındaki piknik masalarında da istediğiniz gibi vakit geçirebiliyorsunuz. Denize plajdan girebileceğiniz gibi iskeleye ev sahipliği yapıyor olup buradan da girebilirsiniz. Dalış sevenlerin tüm beklentilerini karşılayan harika su altına sahip.

  • Konum: Sarıgerme Mergenli Mah.Yunus Emre Cad No:1, 48600 Ortaca/Muğla
  • Yol tarifi al >

18-Yavansu Koyu

yavansu koyu

Burası Neresi? Koyun ismi dağdan gelen suyun kalitesinden alırken, yalnızca hayvanların içebileceği tatta olduğu için bu ad verilmiştir. Koydaki deniz kenarına işlenmiş martı sülieti sebebiyle martı koyu yada martılı koyu olarak da anılmaktadır. Çam ve zeytin ağaçlarıyla dolmuş koyda, hem doğayla iç içe vakit geçirebilecek hem de deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkartabilirsiniz.

19-Kille Bükü Koyu

kille bükü koyu

Burası Neresi? Boynuzbükü ve Taşyaka arasında yer alan oldukça geniş olan koy, tekne gezintileri sırasında uğranması gereken yerler arasında bulunuyor olup gecelemek içinde uygun bir alternatiftir. Koyun ortasında boylu boyunca uzanan bir plaj ve hemen arkasında bir ova bulunuyor. Yüksek tepeler çam ağaçlarıyla kaplı olan koyda, ağaçlarında arasına saklanmış bir kilisenin kalıntıları ile karşılaşacaksınız.

Neden Gitmeliyim? Kıyıdaki kayalıkların arasında bulunan su kaynağının hemen yanında bir tesis yer alıyor. Tesiste; tatlı su ikmali yapan, taze ekmek satan ve restoran hizmetleri veriliyor. Çakıllı bir kumsala sahip olan koy, sörf yapmak için birebirdir. Piknik yapıp denize girmek için hafta sonları sıkla gelinen Killebükü Koyu’nda geniş batırmadan dönmeyin!

20-Sıralıbük Koyu

sıralıbük koyu

Burası Neresi? Göcek’in en şüphesiz en güzel koyları arasında yer alan Sıralıbük Koyu, günlük tekne turlarının uğrak noktasıdır. Tatlı su kaynağı ve tuzlu suyun buluştuğu bu koyun sahil çakıl taşlarından oluşmaktadır. Bu sebeple yanınıza deniz ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederim.

21-Akvaryum Koyu

akvaryum koyu

Burası Neresi? Adını cam gibi suyundan alan Akvaryum Koyu, Domuz Adası ile Tersane adası arasında kalıyor. Denizin berraklığı, çam ağaçlarından havaya karışıp sizle buluşan kokusu ve sıcağı zerre hissetmeyeceğiniz esintisiyle geldiğinize değecek bir rota. 12 Ada turlarının vazgeçilmez noktası haline gelen Akvaryum Koyu’nda teknelerden dahi balıkları izleyebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Dikkatlice bakarsanız batık bir deniz fenerinin kalıntılarına da rastlayabilirsiniz. Bir yandan deniz feneri kalıntıları arasında yüzerken öbür taraftan kayalıkların arasında renkli balıkları izlemek için  deniz gözlüklerini ve şnorkellerinizi yanınızda getirmeyi unutmayın!

22-Cennet Koyu

Cennet Koyu

Burası Neresi? Yassıca Adaları’nın batı yönünde tam karşısında yer alan Cennet Koyu’ndaki, çam ağaçlarının düştüğü gölgede denize girmenin zevki bambaşka. Adı gibi cenneti andıran doğasıyla sizi etkileyecek eşsiz manzaraya ev sahipliği yapmaktadır.

23-Ayten Koyu

ayten koyu

Burası Neresi? Göcek’te huzurun dibini sıyıracağınız yerlerden biri de Ayten Koyu olup, turkuaz rengi denizi ve yeşilin en güzel tonuna sahip çam ağaçlarıyla çam ağaçlarıyla çevrilidir. Deniz tabanı taşı olduğundan yanınıza deniz ayakkabısı getirmelisiniz. Yeme içme gibi temek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yer almadığından buraya gelirken tam tesisatlı gelmenizde fayda var.

-Adalar

24-Göcek Adası

göcek adası

Burası Neresi? Merkez ilçede girilebilecek bir plaj maalesef bulunmuyor. En yakın girilebilecek Göcek Adası plajı bulunuyor. Merkezde bulunan marinadan belirli bir ücret karşılığında her 15 dakikada bir motor tekneler ulaşım sağlayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Çam ve günlük ağaçlarıyla bezenmiş adada yalnızca bir işletme bulunuyor. İşletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Tuvalet, kabin, duş imkanlarını sağlayan plajda, bir ağacın altına kurulup yiyecek içeceğinizi temin ederek güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Yanız buraya gelecekseniz yanınıza deniz ayakkabısı getirmenizi öneriyorum. Berrak, tertemiz deniz suyu ile yeşil çam ağaçları ile gelen tüm misafirlerine huzurlu ortam sunuyor. Rüzgar olmaması sebebiyle bölge doğal liman olarak yatçıların uğrak noktası haline gelmiştir.

25-Tersane Adası

tersane adası

Burası Neresi? Göcek adaları arasındaki en büyük adasıdır. Kış ve yaz limanı olarak iki bölüme ayrılmıştır. Adını, Osmanlı Dönemi’nde kullanılan eski tersaneden alıyor. Osmanlı Devleti’nden kalan tüm tarihi kalıntılara yoğunluklu olarak, kış limanı bölümünde rastlayabilirsiniz. Bizans Dönemi’nde denizcilerin sığındığı kış limanındakiler, Lozan Antlaşması’nın bir parçası olarak adayı terk ederek Yunanistan’a göç ettirilmişlerdir.

Neden Gitmeliyim?  Bir tekne eşliğinde burayı mutlaka ziyaret etmenizi öneririm. Ada merkezine bir kanaldan geçerek ulaşılıyor olup, bölge tekne turları ve mavi yolculukları için gecelemek ve yüzme molası vermek için kullanılıyor.

26-Yassıcalar

yassıcalar

Burası Neresi? Göcek Liman’a demir atılabilecek en yakın Yassıcalar, bazı denizcilik haritalarında ismi Jessica Adaları olarak geçiyor. Eski dönemde Likyalılar bölgede Daidala adıyla bir kent de kurmuş olup çam ve zeytin ağaçlarıyla bezeli adada, büyüklü küçüklü birçok korunaklı sığ koylar yer alıyor. Ayrıca su sporları yapmayı sevenler içinde bir tercih noktası haine geldiğini söyleyebilirim. Hemen yakınında bulunan Hacı Halil Adası ile Şeytanlı Ada demirlemek için oldukça uygun koylardır. Belirtmeliyim ki, en güzel gün batımını burada görebilirsiniz!

27-Domuz Adası

domuz adası

Burası Neresi? Göcek gezilecek yerler listemiz arasında yer alan Domuz Adası, farklı isminden ötürü yerli yabancı tüm turistlerin ilgisini üzerine çekmektedir. Bu isim, tepelerinde yaşadığı düşünülen yaban domuzlarından gelmiştir. Ada çevresinde pek çok sayıda tarihi kalıntı yer alıyor. Bazısı su içinde yer alıyorken bazısı da kara bölgesindedir. Teknelerin yanaşması zor olduğu için demirlemek mümkün değil. Suyun güzelliği görülesi bir değer taşıyor. Mutlaka gelmenizi tavsiye ederim.

28-Gemiler Adası

Burası neresi? Fethiye ilçe merkezine 9 kilometre mesafedeki Gemiler Adası, Aziz Nicolas Adası olarak da bilinmektedir. Gemiler Adası’nın geçmişi Bizans dönemine kadar uzanmaktadır ve burada bulunan birçok kilise kalıntısı nedeniyle Gemiler Adası, Göcek’in tarihi açıdan en zengin yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Adanın 5 ile 7. yüzyıllar arasında yerleşim yeri olarak kullanıldığı ve sonrasında Arap akınları nedeniyle bölgenin terk edildiği tahmin edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Hristiyanların Hac yolu üzerinde bulunan Gemiler Adası, bu nedenle aynı zamanda önemli bir dini merkez niteliği taşımaktadır. Burası hem tarihi zenginliği hem de doğal güzelliği ile Göcek çevresinde görülmesi gereken önemli yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: 48300 Fethiye/Muğla
  • Giriş ücreti: Adaya girişte ücret ödeniyor ancak Müzekart ile giriş yapmak ücretsiz.
  • Yol tarifi al >

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Parklar

29-Ömer Eşen Tabiat Parkı

ömer eşen tabiat parkı

Burası Neresi? 2003 yılında  4 bin 172 hektarlık bir alan üzerine mesire yeri olarak kurulup tescil edilen Ömer Eşen Tabiat Parkı, önceleri Denizli Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde Eğitim Merkezi olarak hizmet vermekteydi. Kafe, restoran ve konaklama yapabileceğiniz tesisler yer alıyor olup, 2008 senesinde sınırları genişletilerek bakanlığı tarafından Ömer Eşen Tabiat Parkı olarak belirlenmiştir.

  • Konum: İnlice, 48300 Fethiye/Muğla
  • Telefon: (0312) 207 50 00
  • Yol tarifi al >

*Yakınındaki Tatil Yerleri

30-Dalyan

dalyan

Burası Neresi? Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’i birleştiren ana kanal üzerinde bulunur. Kanalın denizle buluştuğu noktada yer alan İztuzu Plajı, deniz kaplumbağaları olan Caretta Caretta’ların yumurtalarını bıraktıkları kumsallardan bir tanesidir.

Bir taraftan mavi deniz Akdeniz, öbür yandan tatlı su. Mavi yengeç, nil kaplumbağası gibi canlı türlerine ev sahipliği yaparken, 180 kadar kuş türünü de barındırıyor. Sığla ormanları, kızılçam ve makilerin süslediği kireçtaşı kayalıkları bölgenin ekolojik zenginliğini ve coğrafi güzelliğini gözler önüne serer nitelikte.

Neden Gitmeliyim? Toplam 8 bin kişi bulunan bölgeye popüler turizm merkezleri ne kadar yakın olursa olsun diğer yerlerle kıyaslandığından daha az gelişmiş olduğunu söylemekle mümkün. Bunun nedeninin Dalyan’ın ana yoldan 12 kilometre daha içeride yer almasıdır.

Geçmiş dönemlerde önemli geçim kaynakları arasında balıkçılık ve pamukçuluk yer alırken günümüzde ise turizmdir. 100’ün üzerinde konaklama, 20’nin üzerinde lokanta ve çok sayıda alışveriş noktası bulunur.

Kasabanın hemen yanında mimari açıdan başka bir eşi benzeri bulunmayan kayalara oyulmuş kral mezarları yer alıyor. Anadolu’daki en eski yerleşim alanı olan Kaunos Antik Kenti ise kasabanın karşısında bulunuyor. Tarihi yerlerin yanı sıra Kargıcak Koyu, Aşı Koyu ve Ekincik Koyu denize girebileceğiniz başlıca yerler arasında.

31-Fethiye

Fethiye

Burası Neresi? Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Fethiye, dünyaya nam salmış bir güzelliğe Ölüdeniz’e sahiptir. Türkiye’nin ilk uzun mesafeli yürüyüş Likya Yolu’na, Şövalye Adasından, dillere destan güzellikteki Kelebekler Vadisi’ne kadar çoğu yeri bünyesinde barındırmaktadır. Tabi bunlar sadece bir kaçı. Kafanızı nereye çevirirseniz çevirin o yönde muhteşem koyları, plajları, adaları ve doğası ile karşılaşacaksınız.

32-Akyaka

akyaka

Burası Neresi? Muğla ilinde yer alan Akyaka, Gökova körfezinin doğu ucunda yer almaktadır. Marmaris ile Muğla’nın birleştiği noktada yer alan Akyaka‘nın nüfusu 1500 iken yaz dönemlerinde ise 3 bin ile 4 bin arasına bir sayıya ulaşmaktadır. Gökova’nın bitiminden Sakartepe Dağı’ndan başlayarak Gökova Ovası ile çevrelenmiş olan Akyaka, bu konumu ile belki de Türkiye’nin en güzel yerlerinden biridir.

Antik Dönem’den bu yana dek yaşam olduğu düşünülen bu topraklarda bu zamanlara kadar gözlerden uzak küçük bir balıkçı köyü olarak varlığını sürdürmekteyken, 1970 yıllarda keşfedilmiştir. Ufaktan da olsa turizm faaliyetleri baş göstermiş olup, etraftan gelen ziyaretçiler ile  el değmemiş doğası ile bu beldede, yazlık evler, turistik tesisler inşa etmeye başlamıştır.

Neden Gitmeliyim? 1980 yılında popüleritesi artan Akyaka bugünkü turistik belde halini almıştır. Akyaka’nın tepesindeki Sakartepe, yamaç paraşütçüleri için en elverişli noktadır. Meşhur Kadın Azmağı’nda yer alan balıkçı restoranlarının ünü bütün Türkiye’ye yayılmış durumdadır.

33-Kaş

kaş

Burası Neresi? Dağların yamaçlarına kurulmuş olan Kaş; her mevsim açan güneşi, berrak denizi ve Arnavut kaldırımlı sokakları ile tam bir cennet atmosferi yaşatıyor. Antalya ilinin en batısındaki Kaş, son zamanlarda artan nüfusu ile gelen herkesi hem kendisine hayran bırakıyor hem de sunduğu güzellikleriyle beklentileri ziyadesiyle karşılıyor. Özellikle de su dalışı yapmayı sevenler için en uygun rota olan Kaş, gerek antik kentleri gerekse tarihi yerleri ile en popüler tatil beldeleri arasında yerini alıyor.

*Yapılacak Şeyler

-Festivaller

Göcek’te yaygın olarak bilinen her yıl 2 farklı festival düzenlenmektedir. Bu festivaller misafirler için Göcek tatilini çok daha keyifli bir hale getirmektedir.

  • Nisan ayında gerçekleştirilen Göcek Çocuk Şenliği özellikle çocuklu aileler için mutlaka değerlendirilmesi gereken etkinliklerden biridir.
  • Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen Göcek Otlu Yemek Festivali ise, yöresel tatları merak edenler için Ege mutfağını yakından tanıma olanağı sunan oldukça eğlenceli bir festivaldir.

-Yapmadan Dönme

  • Mavi turların vazgeçilmez adresi Göcek’te tekne turu yapmadan,
  • El işçiliği ile yapılan ürünlerden satın almadan,
  • Marinada vakit geçirmeden,
  • Bakir koylarında kamp yapmadan, DÖNME!
  • 12 Adalar Turu’na mutlaka katılın.

Yapılabilecek En İyi 21 Aktivite‘ye göz atmanızı da öneririz.

*Tarihi Yerler

Akdeniz’in irili ufaklı en güzel koylarında içinize çekebileceğiniz çam kokusu eşliğinde Göcek’te yanızca doğal güzellikleri değil tarihi yerleri de keşfedeceksiniz. Göcek’in tarihi yerleri hakkında gücellemekte olduğumuz yazımızı yakında sizlerle buluşturacağız.

*Gece Hayatı

Göcek’i diğer tatil beldelerinden ayıran önemli özelliklerin biri, şirin samimi bir olup fazla restoran ve kafe veya eğlence mekanlarının olmaması. Rakı balık seviyorsanız hiç merak etmeyin burada fazlasıyla mevcut. Can ve Özcan Restoran’ları önerebilirim. Dünya mutfağını tercih ediyorsanız da Blues Restoran doğru bir seçenek olacaktır. Kokteylleri ile nam salmış West Cafe’yi de es geçmeyeyim. Bölgenin gece hayatı hakkında detaylı bilgi almak için Göcek gece hayatı yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

*Alışveriş

Göcek’te adeta bir müzeyi andıran üç katlı bir butikte; iğne oyaları, tığ işleri, örgüler, yazmalar model alınarak hazırlanan özel tasarım elbiseler, şapkalar, kolyeler, çantalar sergileniyor olup dilediğiniz ürünü satın alabilirsiniz. Pazar günlerinde kurulan Göcek Pazarı’nda ise, yerel ve doğal ürünler satılıyor. Yalnızca meyve, sebze değil tekstil ve zücaciye ürünleri de bulabilirsiniz. Alışveriş hakkında sizinle detayları paylaşacağımız yazımız güncelleniyor. Yakında sizlerle paylaşıyor olacağız.

*Şehir İçi Ulaşım

Göcek’ten kalkan belediye otobüsleri ile Fethiye ve İnlice bölgelerine ulaşabilirsiniz.

İçeriğimiz editörlerimiz tarafından son olarak 01.06.2023 tarihinde güncellenerek genişletilmiştir. Siz de yazımızın genişletilmesine katkı sunmak isterseniz görüş ve önerilerinizi bize yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin