Foça’da Denize Girilecek Yerler – En Güzel 20 Foça Plajı

İzmir’in kuzeyinde bir sahil yerleşim yeri olan Foça, doğusunda Aliağa, güneyinde Menemen, batısında ve kuzeyinde Ege Denizi ile çevrilidir. Foça, Antalya’dan başlayıp Muğla’yı da içine alarak İzmir’in orta kesimlerine kadar uzanan ve Türk Rivierası olarak adlandırılan bölgenin içinde bulunur. Bu özelliği ile yerli ve yabancı turistlerin mavi tur ve diğer turistik geziler için vazgeçilmez noktası olmaktadır. İzmir’in doğal kalmış ilçelerinden biri olan Foça, berrak ve temiz denizi ile dalış sporu için de ülkemizin gözde noktalarından biridir.

Adını Foça Adaları’nda yaşayan foklardan alan ilçe, Antik Çağda bir İyon yerleşimi olarak ortaya çıkmıştır. M.Ö. 11. yüzyılda kurulan şehrin kurulduğu dönemdeki adı Phokaia iken günümüze Foça olarak gelmiştir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Foça 1455 yılında Osmanlı topraklarına dâhil olmuştur. Önemli bir arkeoloji merkezi olan yerleşim yerinde yapılan kazılar sonucunda Helenistik dönemden kalma birçok yapı gün yüzüne çıkarılmıştır. Mitolojik efsaneleri ve tarihinin yanında doğal güzellikleri ve masmavi denizi ile Ege’nin en güzel tatil beldelerinden biridir.

Eski Foça ve Yeni Foça olarak iki ayrı bölümle ayrılan Foça’nın her iki bölümünde de birbirinden güzel plajlar, koylar ve kamp alanları yer alır. Bu plajların ve koyların kimisi ücretsizken kimisi de özel işletmelere aittir ve her biri tatilcilere ayrı ayrı imkânlar sunar. Foça plajları listemize göz atarak kendinize en uygun plajı seçebilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Sazlıca Koyu Plajı

Eski Foça ve Yeni Foça’ya eşit uzaklıkta yaklaşık 15 dakikalık bir mesafede bulunan Sazlıca Koyu, çarşaf gibi denizi ve yemyeşil doğası ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden kaçıp doğa içerisinde huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği koy, çok bilinmeyen bir bölgede yer aldığı için sakinliğini koruyor. Sakin olmasının bir diğer nedeni de toplu taşıma ile ulaşımın olmamasıdır.

Özel bir işletme tarafından işletilen koya giriş ücretlidir. Duş, soyunma kabini, tuvalet, şezlong ve şemsiye kullanımı ücrete dâhildir. Yemyeşil ormanların içerisinde eşsiz manzaraya sahip bir kamp alanının bulunduğu koyun kamp alanına da giriş ücretlidir. Tertemiz doğada kamp yapabileceğiniz, balık tutabileceğiniz, dalış yapabileceğiniz koyda harika bir gün geçirebilirsiniz. Akvaryumu andıran denizin dibi ve plaj kısmı taşlıdır. Sığ deniz çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Ancak ayaklarınızın rahatsız olmaması için yanınıza deniz ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederiz.

Nasıl Gidilir: Yeni Foça’dan Eski Foça istikametine ilerleyip Fatih Beldesi’ne gelmeden önce yolun sağında Sazlıca Camping tabelasından dönerek koya ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar da yol üzerinde Oruç Reis Caddesi’nde inerlerse koya yaklaşık 10 dakikalık yürüme sonrası gelebilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, piknik alanı, piknik masaları, mangal yakılabilir alan, iskele, uyarı şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Mambo Beach Club

Yeni Foça ve Eski Foça arasında yer alan Mambo Beach Club, Çeşme plajları ile yarışabilecek hizmeti ile Foça’nın en iyi beach clubları arasında gösterilir. Tertemiz denizi, nezih ortamı, konforlu güneşlenme alanları ve özel aktiviteleri ile müşterilerine kaliteli bir hizmet sunmaktadır. 500 kişilik şezlong kapasitesi, özel locaları, 200 kişilik restoranı bulunan işletmede çocukların eğlenebilecekleri çocuk havuzu da bulunmaktadır.

Plaja giriş ve otopark ücretlidir. Giriş ücretine içecek ve şezlong dâhildir. Loca tercih ederseniz farklı tarife ile ücretlendirilir. Plaj kum ve çakıl karışımıdır. Tertemiz berrak denizin tabanı taşlıktır. Ayrıca güneşlenmek için çim alanları da bulunmaktadır. Bir yandan denizin tadını çıkarırken bir yandan da DJ performansları eşliğinde eğlenebileceğiniz, akşamları zengin menüsü ile beğeni toplayan restoranda yemeğinizi yiyebileceğiniz, geceleri ise canlı müzik ile eğlenebileceğiniz Mambo Beach Club, düğün ve toplantı gibi özel aktiviteler için de hizmet verir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 80 TL (Şezlong ve 1 içecek dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, eğlence ve DJ performansı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mambofoca/

Haritada Görüntüle >

Club Mackerel

Eski Foça’ya 6 km uzaklıkta bulunan Club Mackerel, çam ve zeytin ağaçları ile kaplı yemyeşil doğa ve masmavi Ege Denizi arasında kurulmuş, mavi ile yeşilin buluştuğu en güzel yerlerden biridir. Oldukça sessiz, sakin, huzurlu bir ortamda bulunan beach, Club Mackerel Tatil Köyü’ne bağlı yaklaşık 150 metre uzunluğunda özel bir plajdır. Plaj, otel müşterileri tarafından ücretsiz kullanılabilirken, dışarıdan gelen misafirler ücret karşılığında plaja girebilmektedir.

Eğlenceli ve konforlu bir gün geçirmeniz için her türlü imkânın sunulduğu işletmede, sadece plajdan değil, havuzdan, restoran ve cafeden de yararlanabilirsiniz. Eğlenceli müzikler eşliğinde kaliteli hizmet alabilirsiniz. Mavi bayrak ödülü almış tertemiz plajın denizi serin ve çakıllıdır. Denizin sığ olması burayı çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için ideal kılmaktadır. İster yeşil alanlarda, ister sahildeki şezlonglarda, ister özel localarda vakit geçirebileceğiniz Mackerel Beach, Foça tatillerinizde hem konaklayabileceğiniz hem de denizin tadını çıkarabileceğiniz harika bir yerdir.

Giriş Ücreti: Tesis, butik otel olarak hizmet vermektedir. Konaklama yapan tüm konuklar tesisin plajından faydalanabilir. Günübirlik giriş ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, Wi-Fi ve oda konaklama.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/clubmackerel/

Haritada Görüntüle >

Vodoo Beach Club

Eski Foça ve Yeni Foça arasında bulunan ve doğal güzellikleri ile göz dolduran Mersinaki Koyu’nda yer alan Vodoo Beach Club, Foça ilçe merkezine oldukça yakındır. İlçe merkezinden minibüslerle kısa sürede ulaşım sağlanan beach, Eski Foça’da bulunan en iyi işletmelerden biridir. Huzurlu ortamı, güler yüzlü personeli, makul fiyatları ve eğlenceli müzikleri ile beğeni toplayan mekân aileler ve arkadaş grupları ile gelinebilecek en iyi işletmelerden biridir.

Vodoo Beach Club’a giriş ücretlidir. Otopark hizmeti, şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve tuvaletlerin kullanımı ücret dâhilindedir. Plaj çakıllı yapıdadır. Rahat yürüyebilmeniz için deniz ayakkabısı kullanmanızda fayda var. Taşlı denizde yürümek istemezseniz plajda bulunan iskeleyi kullanabilirsiniz. Ancak şunu da belirtelim deniz suyu buz gibidir. Bu yüzden alıştıra alıştıra denize girmelisiniz. Mavi bayraklı denizin tadını çıkarabileceğiniz, sevdiklerinizle eğlenceli bir gün geçirebileceğiniz mekânda akşamları da gün batımı manzarası eşliğinde lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong ve şemsiye dahil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, deniz güvenlik şeridi, otopark alanı, restoran, Wi-Fi ve kano kiralama.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/buenobeach/

Haritada Görüntüle >

Acar Camping

Acar Camping
Fotoğraf: Nazlı Kaliç

Foça ilçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Acar Camping, tertemiz denizi, yeşil alanları ve sunduğu imkânlarla Foça’nın en çok tercih edilen kamp alanları arasında yer alıyor. Yemyeşil ormanlarla çevrili küçük bir koyda bulunan kamp alanı, mükemmel bir gün batımı manzarasına sahiptir. Kalabalık plajlardan hoşlanmayıp sakinlik arayan günübirlik tatilciler ve yemyeşil doğa içerisinde mis gibi Ege Denizi’ne karşı kamp tatili yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Kamp alanına giriş ücretlidir. Konaklamak için giriş yapanlar plajı ücretsiz kullanabilir. Sadece yüzmek için gelenler de ücret karşılığı plajı kullanabilir. Plajda yemek yiyebileceğiniz bir restoran, duş, WC, soyunma kabini, elektrik ve Wi-Fi bulunmaktadır. Deniz ve plaj çakıllı yapıdadır. Deniz suyu soğuk ve sığdır. Çakıllardan ve sığ denizden hoşlanmayanlar iskeleyi kullanabilir. Yazın kavurucu sıcaklarında ister buz gibi denizde ferahlayabilir, ister ormanlık alanda ağaçların altında piknik yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti kişi başı 15 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Çadır konaklama kişi başı 50 TL/gecelik.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, elektrik, Wi-Fi, restoran, çadır kamp alanı, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/acarcamping/

Haritada Görüntüle >

Kosova Plajı

Kosova Plajı
Fotoğraf: Erol Zeybek

Tam bir doğa harikası ve korunaklı bir nokta olan Mersinaki Koyu’nda bulunan Kosova Plajı, sakin yapısı, dalgasız denizi ve eşsiz doğası ile hem tekne turlarının hem piknikçilerin hem de kamp tutkunlarının uğrak noktasıdır. Çadır ve karavan kampı için tercih edilen plaja ücret ödeyerek girilir. Kamp kurmak için ister kendi çadırınızı getirebilir, ister işletmeden çadır kiralayabilirsiniz. Plaja damsız erkek alınmamaktadır. Bu nedenle de tam bir aile ortamıdır.

Kamp alanında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz her şey mevcuttur. Duş, tuvalet, elektrik, buzdolabı hizmeti, aynı zamanda market ve kafe bulunmaktadır. Tekne turlarının ziyaret ettiği, piknikçiler ve yüzmek için gidenlerin tercih ettiği plaj özellikle hafta sonları çok kalabalık olur. Bu yüzden özellikle kamp için gidiyorsanız önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Tertemiz denizinin tabanı taşlıktır. Plaj kum ve çakıl karışımıdır. Deniz suyu özellikle çocuklar için soğuktur ancak sığ olduğu için yine de çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti kişi başı 15 TL. Çadır konaklama 35, karavan konaklama 50 TL/gecelik.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, çadır ve karavan kamp alanı, elektrik, Wi-Fi, ortak kullanım buzdolabı, büfe ve kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kosovaplaji/

Haritada Görüntüle >

Pollen Tatil Köyü

Pollen Tatil Köyü
Fotoğraf: Rasim Morçiçek

Turkuaz rengi denizin muhteşem manzarasına karşı yemyeşil bir alanda kurulmuş bir yerdir Pollen Tatil Köyü… Eski Foça ve Yeni Foça yolu üzerinde Yeni Foça sınırları içerisinde yer alan plaja toplu taşıma ile ulaşım yoktur. Özel aracınızla ya da taksi ile gidebilirsiniz. Nezih ortamı, ağaçların altında bulunan minderleri, rahat şezlongları ve çocuk oyun alanları ile tam bir aile yeridir. Kalabalık halk plajlarına göre oldukça sakin olan plaj, kafa dinlemek isteyen günübirlik tatilcilerin ilk duraklarından biridir.

Özel bir işletme olan Pollen Tatil Köyü’ne giriş ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, tuvaletler ve soyunma kabinleri giriş ücretine dâhildir. Hafta sonu ve hafta içi ise farklı fiyat tarifesi uygulanır. Pollen Tatil Köyü’nün plajı ve denizi taşlıktır. Deniz suyu soğuk ve derindir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için çok uygun değildir. DJ performansları eşliğinde gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz tatil köyünün restoranı ise lezzetli yemekleri ve içecekleri en güzel şekilde misafirlerine sunar.

Giriş Ücreti: Kişi başı 40 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, DJ performansı, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve iskele.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Şamata Beach Club

Şamata Beach Club
Fotoğraf: Kemal Öztorun

İngiliz Burnu ayrımını geçtikten hemen sonra karşınıza çıkacak olan Şamata Beach Club, Eski Foça ilçe merkezine oldukça yakın konumda bulunmaktadır. Yürüyerek 15-20 dakikada, şehir merkezinden kalkan minibüslerle ise 5 dakikada ulaşılabilen plaj, Foça’da denize girilebilecek en güzel yerlerden biridir. Hem gün boyu müzik eşliğinde denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, hem de palmiye ağaçlarının altında dinlenebileceğiniz mekân, beach club olmasına rağmen, tam kafa dinleme yeridir.

Plaja girişlerde cüzi bir ücret ödemek gerekir. Şemsiye fiyatları da gayet makuldür. Tam bir aile işletmesi olan mekân daha çok aileler ve çiftler tarafından tercih edilir. Kumlu sahili, tertemiz berrak, sığ denizi çocuklu ailelerin de burayı tercih etmesini sağlamaktadır. Küçük bir havuzun bulunduğu mekân restoran bölümü ile de dikkat çekmektedir. Fiyatların gayet makul olduğu restoranda lezzetli yemekler, alkollü ve alkolsüz içecekler eşliğinde günü noktalayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 1 şezlong ile birlikte 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, kafeterya, plaj büfe, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Q Beach Club

Q Beach Club

Mersinaki Koyu’nun eşsiz güzelliği içerisinde konumlanmış olan Q Beach Club, Eski Foça sınırları içerisinde yer almaktadır. Misafirlerin, masmavi denizin keyfini sürebilecekleri, geniş barda oturarak çeşitli kokteyller içebilecekleri, zengin mutfağından çıkan lezzetli yemekleri yiyebilecekleri beachte kaliteli zaman geçirmek için gereken her şey mevcuttur. Çocuklu aileler düşünülerek çocuklar için oyun köşesi de hazırlanmıştır.

Q Beach Club’a giriş ücretlidir. Giriş iskele, sahil ve özel loca tercihine göre farklılık gösterir. Giriş ücretine bir adet içecek, duş, tuvalet ve soyunma kabini kullanımı dâhildir. Konumu nedeniyle çok rüzgâr almayan plajın denizi her zaman sakin, sığ ve tertemizdir. Sahili kum ve çakıl karışımıdır. Güneşlenmek için çim alanlar da mevcuttur.  Yeni bir işletme olmasına rağmen kısa zamanda beğeni toplayan Q Beach Club, Foça’nın en iyisi olma yolunda ilerlemektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı hafta içi 25, hafta sonu 40 TL (1 içecek dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, kafeterya, plaj bar, restoran, DJ performansı, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/qbeach.foca/

Haritada Görüntüle >

Mark Warner Phokaia Beach & Resort

Mark Warner Phokia Beach & Resort

Eski Foça merkeze 3 km uzaklıkta bulunan Mark Warner Phokaia Beach & Resort, doğal güzellikleri ile göz dolduran Mersinaki Koyu’nda yer almaktadır. Mavi bayraklı denizi, kendine ait plajı, özel iskelesi ve havuzu ile keyifli bir tatil imkânı sunan işletme, 800 metre uzunluğundaki kum plajı ve cam gibi denizi ile misafirlerinin beğenisini toplar. Mükemmel bir yüzme deneyiminin yanında yelken, katamaran, kano, surf, water ski gibi su sporları yapabilme imkânı da sunar.

Mark Warner Phokaia Beach & Resort otele ait olan plaja girişler otel müşterilerine ücretsizdir. Plaja ücret karşılığında dışarıdan da misafir kabul edilmektedir. Tuvalet, duş, soyunma kabini ve şezlong giriş ücretine dâhildir. Ancak loca ücretleri farklıdır. Plajda zengin menüsü ve lezzetli yemekleri ile beğeni toplayan bir restoran da bulunmaktadır. Rüzgârlara karşı korunaklı bir koyda bulunan plajın denizi dalgasız ve sığdır. Plaj kumludur. Hem plaj hem de deniz çocuklar için gayet uygundur. Hem konforlu bir şekilde konaklayabileceğiniz hem de günübirlik deniz keyfi yapabileceğiniz işletme Foça tatillerinde tercih edilebilecek en ideal yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti kişi başı 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, kafeterya, plaj bar, restoran, DJ performansı, oda konaklama, su sporları, havuz, spa, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mwphokaiaresort/

Haritada Görüntüle >

Hanedan Beach

Eski Foça’da bulunan Hanedan Beach, şehir merkezine yaklaşık 4 km uzaklıktadır. Foça’nın en güzel koylarından biri olan Mersinaki Koyu’nda bulunan plaja, şehir merkezinden kalkan minibüslerle kısa sürede ulaşılır. Yeşilin ve mavinin buluştuğu doğa harikası bir noktada bulunan plaj, temizliği ile tescillenmiştir ve mavi bayrak özelliğine layık görülmüştür. Turkuaz rengi denizi ve geniş kumsalı ile misafirlerini ağırlayan plajda akvaryumu andıran denizde yüzebilir, plaj voleybolu, masa tenisi ve langırt oynayabilirsiniz.

Hanedan Beach Hotel bünyesinde hizmet veren plajı otel müşterileri ücretsiz kullanabilir, dışarıdan gelenler ise ücret karşılığında plaja giriş yapabilir. Şezlong ve şemsiye kullanımı, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri giriş ücretinde dâhildir. Restoran ve cafede ise makul fiyatlarla lezzetli yemekler sunulur. Plajın zemini taşlıktır. Deniz suyu biraz soğuk, sakin ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Aynı zamanda çocuklar için küçük bir havuz ve oyun alanı da bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (0-10 yaş arası ücretsiz).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, cafe, Wi-Fi, havuz, plaj voleybolu, masa tenisi, langırt, çocuk oyun alanı ve oda konaklama.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hanedanbeachhotel/

Haritada Görüntüle >

Bueno Beach Club

Bueno Beach Club

Eski Foça merkeze 5 dakikalık mesafede bulunan Bueno Beach Club, yeşilin ve mavinin buluştuğu mükemmel bir noktada bulunmaktadır. Harika sularda serinlemek, çim alanlarda, kumsalda ve iskelede şezlonga uzanıp güneşlenmek, gündüzleri su sporları yapıp çeşitli plaj aktivitelerinde eğlenmek, geceleri ise partilerde ve ünlü sanatçıların katıldığı konserlerde eğlenmek için tercih edebileceğiniz en ideal yerlerden biridir.

Foça’da eğlencenin bir numaralı adresi olan Bueno Beach Club’a giriş ücretlidir. İşletmenin sunmuş olduğu hizmetle kıyaslandığında giriş ücreti ve restoran hizmeti gayet makuldür. Zengin menüde yer alan yemekler lezzetiyle beğeni toplamaktadır. Deniz buz gibi, dalgalı ve derindir. Bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir. Plaj ve deniz tabanı taşlık olduğu için deniz ayakkabısı kullanabilirsiniz. Kaliteli hizmet alıp eğlenceli bir gün geçirebileceğiniz Bueno Beach Club, mükemmel gün batımı manzarası ile de kendine hayran bırakmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL (Şezlong ve hasır şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, kafeterya, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/buenofoca/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Eski Foça Halk Plajı

Foça sahili boyunca uzanan Eski Foça Halk Plajı, Eski Foça Çarşısı’nın sonunda balık restoranlarının olduğu küçük koydan başlar ve boylu boyunca uzanır. Merkezde olduğu için yaz aylarında oldukça kalabalık olan plaj, temizliği ile mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. Plaj oldukça düzenli ve yeterince geniştir. Çevresinde yürüyüş yolları bulunmaktadır. Yaz tatillerinizde Eski Foça sokaklarında gezdikten sonra serinlemek isterseniz tertemiz denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye açısından kısıtlı olduğu için kendi havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Merkezde bulunan plajın çevresi yeme içme açısından oldukça gelişmiştir. Birçok kafe, restoran ve market bulunmaktadır. Plaj alanı kısmen taşlıktır ve çok denizkestanesi vardır. Deniz ayakkabısı kullanmanızda fayda var. Deniz suyu Foça genelinde olduğu gibi oldukça soğuktur. Deniz derin olduğu için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için çok uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Yeni Foça Halk Plajı

Uzun bir sahil şeridine sahip olan Yeni Foça Halk Plajı, İzmir’in mavi bayraklı plajlarından biridir. Belediye tarafından düzenlenen plaj düzenli yapısı ve çevresinde bulunan imkânlarla özel beachleri aratmamaktadır. Merkezi konumda olduğu için yaz aylarında plaj çok kalabalık olur. Ancak ne kadar kalabalık olsa da geniş alanı sayesinde herkes kendine yer bulabilir ve kimseden rahatsız olmadan denizin ve güneşin tadını çıkarabilir.

Plaja girerken herhangi bir ücret alınmamaktadır. Plajda duş, tuvalet, soyunma kabini gibi imkânlar bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiyeler ise otellere aittir. Dilerseniz ücret karşılığında kiralayabilirsiniz. Yeme içme açısından ise seçenekler oldukça fazladır. Etrafta restoran, kafe ve market gibi birçok yer vardır. Plaj ve deniz tabanı kumludur. Deniz çabuk derinleşmediği için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Deniz suyu biraz soğuktur ancak kavurucu yaz sıcaklarında ferahlamak için birebirdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Hasır şemsiye bulunmaktadır. WC, duş, soyunma kabini ve şezlong imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe, restoran veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Foça Belediyesi Karakum Plajı

Foça ilçe merkezine yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunan plaj, Fener Yarımadası’nda Atatürk Mahallesi’nde yer almaktadır. Foça ilçe merkezinden kalkan minibüslerle kısa sürede ulaşılabilen plaj yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır. 500 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki plaj berrak ve temiz denizi, kumlu sahili ile mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. Deniz aniden derinleşmediği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Sığ denizden hoşlanmayanlar ise iskeleyi kullanarak denize girebilir.

Halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. Yeterli sayıda şezlong bulunan plajda isterseniz şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Ücret ödemek istemezseniz havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Foça Belediyesi’ne ait olan plajda belediye tarafından işletilen bir adet cafe bulunmaktadır. Cafe belediyeye ait olduğu için fiyatlar gayet uyundur. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz. Ayıca yine belediyeye ait olan ve ücretsiz kullanılabilen duş, soyunma kabini ve tuvalet yerleri de mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 20 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, engelli erişimi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çanak Koyu

Çanak Koyu
Fotoğraf: Yücel Akyürek

Eski Foça Marina’nın en ucundaki burnun hemen arkasında yer alan Çanak Koyu, Foça’nın en sığ denizlerinden birine sahiptir. Koyun ortasında küçük bir plaj alanı vardır. İki yanı ise kayalıklarla çevrilidir. Çevresi çanağı andırdığı için Çanak koyu adını almıştır. El değmemiş bir yapıda olan koy, akvaryumu andıran denizi ve eşsiz gün batımı manzarası ile görenleri büyüler. Özellikle gün batımında fotoğraf çekmek için harika bir ortam sağlar.

Girişin ücretsiz olduğu koyda herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Dolayısıyla şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş ve tuvalet bulunmamaktadır. Uzun süre kalmaya çok uygun olmayan koya giderken yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alarak piknik yapabilirsiniz. Her ne kadar uzun süre kalmaya uygun olmasa da manzara karşısında büyülenen kamp tutkunları buradan ayrılmak istemezler. Koyun çevresi de kamp için oldukça idealdir.  Göz dolduran bir manzaraya ev sahipliği yapan koyun plajı kum ve çakıl karışımıdır. Kum çoğunlukta olsa da ince taşlar ayaklarınızı rahatsız etmemesi için yanınıza deniz ayakkabılarınızı almanız iyi olacaktır.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Değirmen Burnu Feneri’ne giden yolu takip ederek koya yakın bir noktaya kadar gelebilir ve burada araçlarını park edip yaklaşık 10 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz. Dileyen burada çadır kampı da atabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Mersinaki Koyu

Mersinaki Koyu
Fotoğraf: Serdar Takan

Eski Foça’ya 4 km uzaklıkta bulunan Mersinaki Koyu, merkeze yakın olması ve toplu taşıma araçları ile ulaşılması nedeniyle yerli ve yabansı turistler tarafından tercih edilmektedir. Ancak plaja kadar araçla gidilmediğini ve koya ulaşmak için bir patikadan yürümeniz gerektiğini de belirtelim.  Yeşilin ve mavinin buluştuğu mükemmel bir manzaraya sahip olan koyun eşsiz manzarasını Güvercinada manzarası tamamlar.

Koyda özel beach clublar ve halka açık ücretsiz plajlar bulunmaktadır. Konaklamak için ise oteller ve kamp alanları mevcuttur. Halk plajı kısımlarında herhangi bir tesis bulunmamaktadır ve gölgelik alanlar azdır. İsterseniz oldukça kaliteli hizmet veren özel beachleri tercih edebilirsiniz. Ancak nereyi tercih ederseniz edin deniz aynı güzelliktedir. Buz gibi deniz berrak ve tertemizken plaj alanı kumludur.  Yazın kavurucu sıcaklarında buz gibi denizde serinledikten sonra mutlaka eşsiz gün batımı manzarasını da seyretmelisiniz.

Nasıl Gidilir: Yeni Foça istikametinde ilerleyip İngiliz Burnu’nu geçtikten sonra Q Beach Club’ın olduğu yöne dönerek koya yakın bir noktada aracınızı park edip bir süre yürüdükten sonra koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz. Dileyen burada çadır kampı da atabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kaleburnu Plajı

Kaleburnu Plajı
Fotoğraf: Osman Yarkın

Foça Belediyesi Karakum Plajı’nın hemen yanında yer alan Kaleburnu Plajı Eski Foça sınırları içerisindedir. Foça otogarına yaklaşık 15 dakika yürüme mesafesinde bulunan plaj, Foça’da denizde girmek için en çok tercih edilen plajlardan biridir. Hem merkezde olması hem de ulaşımın kolay olması nedeniyle çok fazla tercih edilen plaj, geniş bir alana sahip olmasına rağmen yaz aylarında yer bulamayacak kadar kalabalık olur.

Plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, duş ve tuvalet imkânlarının yanı sıra yeme içme imkânlarından da faydalanabileceğiniz işletmeler vardır. Uzun bir sahil şeridi boyunca uzanan plajın kumsal alanı çok azdır. Güneşlenmek için platformlar ve yeşil alanlar vardır. Deniz suyu Foça genelinde olduğu gibi oldukça soğuktur. Deniz çabuk derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçları plaj çevresindeki tesislerden karşılanabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

İngiliz Burnu

İngiliz Burnu
Fotoğraf: Murat Alkan

Eski Foça merkezden araçla 5 dakikalık uzaklıkta bulunan İngiliz Burnu, Eski Foça’dan Yeni Foça’ya giden ara yolun çıkışında sola giden yolun sonunda yer alır. Foça’nın nispeten korunaklı koylarından biri olan İngiliz Burnu, güneşin denizden battığı nadir yerlerden biridir. Sadece bu manzarayı seyretmek için bile birçok ziyaretçiyi ağırlar. Daha çok kampçılar ve piknikçiler tarafından tercih edilen koy, yüzmek için çok ideal değildir.

Herhangi bir yerleşim yeri bulunmayan İngiliz Burnu koylarına giriş ücretsizdir. Koylarda cam gibi tertemiz denizde yüzebilir, güneşlenebilir, piknik yapabilir ve çadırınızı kurarak kamp yapabilirsiniz. İngiliz Burnu’nda herhangi bir işletme bulunmuyor. Şezlong, şemsiye kiralama imkânı, duş ve tuvalet gibi imkânlar da bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi de giderken yanınıza almalısınız. Huzurlu bir gün geçirmek istiyorsanız tertemiz denizde yüzebileceğiniz, piknik yapabileceğiniz, balık tutup mangal da yapabileceğiniz ve eşsiz gün batımı manzarasını seyredebileceğiniz İngiliz Burnu Foça tatil listenizde mutlaka bulunmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Yeni Foça Burunucu

Yeni Foça Burunucu
Fotoğraf: Dursun Polat

Yeni Foça merkezinin en ilerisinde koyun sonunda bulunan Yeni Foça Burunucu, ilçe merkezine çok yakın olmadığı için oldukça sakindir. Daha çok merkezdeki kalabalık plajlardan hoşlanmayıp sakin ve huzurlu bir yerde hem denizin tadını çıkarıp hem de kafa dinlemek için tercih edilir. Yaz aylarında hafta içi oldukça sakin olan plaj hafta sonları günübirlik tatilcilerin akınına uğrar ve kalabalıklaşır.

Son derece bakir bir ortamda bulunan küçük plaja giriş ücretsizdir. Plajda herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Şezlong imkânı bulunmadığı için havlunuzu sererek denizin ve kumsalın tadını çıkarabilirsiniz. Plajda duş, tuvalet ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler de bulunmamaktadır. Bu nedenle uzun süre kalmak için çok uygun değildir. Plaj ve deniz tabanı kumludur. Akvaryum gibi deniz sakin ve sığdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Foça’da denize girilebilecek en doğal yerlerden biri olan Burunucu, şnorkelle dalış için de son derece ideal bir noktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (yalnızca birkaç adet sıralı hasır şemsiye mevcut) olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi çevredeki market ve büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Foça hakkında daha fazla bilgi almak ve bir sonraki tatilinizi planlamak için Foça hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin