Fotoğraflarıyla Birlikte Enshi Gezilecek Yerler Listesi

Çin’in popüler şehirlerinden olan Enshi, doğa harikaları ve kültürel mirasıyla görmeniz gereken şehirler arasında yer alıyor.

Sizler için hazırladığımız Enshi gezilecek yerler yazımızda, Asya’nın kültürel mirasını ve tarihsel birikimini yakından görebileceğiniz yerleri derledik.

#1 Enshi Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Tenglong Mağarası

Tenglong Mağarası

Çin’in Enshi şehrinde bulunan Tenglong Mağarası, dünya üzerinde bulunana en uzun karstik mağaralardan biridir. Yıl boyunca 16-18 derece sıcaklığa sahip olan mağara turistlerin popüler ziyaret noktaları arasında yer alıyor.

‘’Çin’in En Güzel Noktası’’ olarak ödüllendirilen mağara içerisinde hiçbir kirlilik yoktur. Zehirli hava, zehirli yılan, yarasa veya akrep gibi zararlı canlıların bulunmadığı mağarayı gönül rahatlığıyla gezebiliyorsunuz. Çin’in en popüler ziyaret noktalarından biri olan Tenglong Mağarası’nı 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edebilir, bu muhteşem karstik oluşumu yakından görebilirsiniz.

2- Shennong Çayı

Shennong Çayı

Yangtze Nehri’nin bir kolu olan Shennong Çayı, zümrüt yeşili rengiyle 60 kilometre boyunca oldukça hızlı bir akıntıya sahiptir. Turlarla beraber katılım sağlayabileceğiniz nehir boyunca dar kanyonlar arasında ilerleyebilir, su ve kuş sesleriyle yolculuk etmenin tadını çıkarabilirsiniz.

12 kişilik ahşap teknelerle çıkabileceğiniz turlarda güvenlik için herkes üzerine can yeleği giymek zorundadır. Shennong Çayı içerisinde turlarla seyahat etmek istiyorsanız en uygun zaman olan Mayıs-Ekim aylarını tercih edebilirsiniz. Suyun berraklığı ve etkileyici kanyonlarıyla Shennong Çayı görmenizi önerdiğimiz yerler arasında bulunuyor.

3- Enshi Tusi İmparatorluk Şehri

Enshi Tusi

Enshi Tusi İmparatorluk Şehri, Enshi’nin dağ yamaçlarında 300 metrekarelik bir alan üzerine kuruludur. 2002 yılında halkın ziyaretine açılan şehirde görebileceğiniz yerler arasında; etnik kültür fuar alanı, dinlenme alanı, dini fuar alanı gibi farklı bölümler bulunmaktadır.

Şehrin tarihi ve kültürel mirasını yakından görmenizi sağlayacak şehri sabah 07.30 akşam 17.30 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

4- Enshi Büyük Kanyon

Enshi Büyük Kanyon

Enshi’de 300 kilometrelik bir alanı kaplayan Büyük Kanyon, şehirde kesinlikle göreniz gereken doğa harikalarından biri. Kalker, dolomit ve jips kayaçlarının çözülmesiyle oluşmuş olan kanyonun toplam uzunluğu 35 kilometredir.

Dikey uçurumlar, yüksek yamaçlar, şelaleler ve akarsularla farklı bir dünyaya aitmiş gibi duran kanyon, Çin’in popüler turistik noktalarından biridir.

Çin’in sevilen şehirlerinden olan Enshi’yi görmek anında seyahate başlamak için en hesaplı Enshi uçuşlar sayfasından biletleri karşılaştırabilir ve hesaplı uçmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin