Doha’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 18 Özel Tat

“Doha’da ne yenir?” sorusunun cevabına tadını aklınızdan uzun süre çıkaramayacağınız ve doyurucu lezzetler arıyorsanız sizi yazımızın devamını okumaya davet ediyoruz….

Doha’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Doha yeme içme kültürü şehri ziyaret edenleri oldukça tatmin edici bir şekilde karşılıyor. Şehirde yöresel Doha yemekleri ile otantik tatları deneyebileceğiniz gibi Hint, Asya vs. gibi farklı bölgelerin mutfaklarını da deneyebilirsiniz. Şehirdeki yemeklerde baharat ve farklı türlerdeki etler sıklıkla kullanılmaktadır. Bölgesel yemeklerin Türk damak tadına yakın olduğunu ve bu nedenle yeme içme konusunda Türk ziyaretçilerin pek fazla sıkıntı yaşamayacağını söyleyebiliriz.

Bu arada listemize geçmeden önce Doha’nın pahalı bir şehir olduğunu ve bu şehirde birçok şey gibi yeme içme seçeneklerinin de pahalı olduğunu belirtmek isteriz. Bu arada eğer çılgınca alkol alacağınız bir tatil hayal ediyorsanız Doha’nın sizin için uygun bir seçim olmayacağını söylemeliyiz. “Doha’da içki içiliyor mu?” sorusuna cevabımız “kısmen” olacaktır. Bu şehirde her istediğiniz yerde içki içmeniz pek mümkün değil. Bunun için 4 veya 5 yıldızlı otelleri tercih etmeniz gerekiyor.

1. Fahsa

Fahsa

Doha’da etli güveç yemekleri sıklıkla tüketilmektedir. Bunlardan biri olan fahsa da “Doha’da ne yenir?” sorusu için en güzel et yemekleri arasında bulunuyor. Özellikle suyuna bandığınız ekmeğin lezzetini uzun süre unutamayacağınız fahsayı denemek için ise uğrayabileceğiniz en iyi durakların başında Bander Aden Restaurant geliyor.

2. Izgara

Izgara

Izgara bu şehirde de oldukça yaygın. Tavuk, et, deve eti gibi pek çok farklı et türü kebap olarak müşterilere sunuluyor. Şehirde ızgara türlerini yiyebileceğiniz pek çok güzel ve otantik mekan bulunuyor. Şehrin Souq Vaqıf civarında gizli bir kebap dünyası arıyorsanız Kebab Al Tayeb isimli mekan iyi bir seçim olacaktır.

3. Künefe

Künefe

Arap ülkelerinden ülkemize de yayılan künefe Doha’da da oldukça güzel yapılıyor. Çok lezzetli kadayıftan yapılmış olan künefe Doha’da denenmesi gereken en lezzetli tatlılar arasında bulunuyor.

4. Karak çayı

karak çayı

Chai karak ya da karak çayı yumuşak içimi ve boğazı yatıştırması ile şehrin en gözde içeceği arasında bulunuyor. Kakule, safran, süt ve şekerle yapılan karak çayı Doha’nın sosyal yaşantısında önemli bir yere sahip. Şehirde hemen herkes bu çaydan her gün mutlaka içer. Bu nedenle şehirde karak çayı satan büfelerde zaman zaman uzun kuyruklar oluşmaktadır. İşte bu nedenle “Doha’da ne içilir?” diye merak ediyorsanız size ilk tavsiyemiz karak çayını denemeniz olacaktır.

5. Falafel

Falafel

Ortadoğu topraklarında nereye giderseniz gidin karşılaşabileceğiniz falafel Doha yemekleri içinde de önemli bir yere sahip. Doha yeme içme mekanları içinde hemen hepsinde bulabileceğiniz falafeli denemeden bu toprakları terk etmemelisiniz.

6. Khaboos

Khaboos

Doha krebi diyebileceğimiz khaboos şehrin en önemli sokak lezzetlerinden biri. Doha mutfağı içinde önemli bir yere sahip olan krep türündeki bu yemek çeşidi başta humus olmak üzere çeşitli şeylerin sürülmesi ile servis ediliyor. Akşam vakti Doha sokaklarında acıkırsanız bu atıştırmalık yemeği yiyerek açlığınızı bir süre yatıştırabilirsiniz.

7. Manousheh

Manousheh

Farklı bir Lübnan pidesi olan manousheh, “Doha’da ne yenir?” sorusu için kahvaltıya özel bir cevap arayanların mutlaka denemesi gereken bir lezzet. Kapalı bir şekilde pişirilen ve içinde kıyma bulunan manousheh, ülkemizde yapılan kapalı pidelere benziyor ancak biraz daha yöresel bir hamurla yapıldığından görünümü bizdekinden biraz farklı oluyor.

8. Dukka

Dukka

Esasen Filistin yöresine ait bir lezzet olan dukka Doha restoranları içinde yemekten önce servis edilmektedir. Çeşitli baharatlarla hazırlanan ve zeytinle zenginleştirilerek ikram edilen dukka iştah açıcı sunumu ile şehirde büyük ilgi görüyor.

9. Humus

Humus

Nohut ve tahinin zeytinyağı, sarımsak gibi eklemelerle ortaya çıkan bu özel meze Arap dünyasının vazgeçilmezlerinden. Her öğün tüketebileceğiniz ve Arap mutfağı içinde önemli bir yere sahip olan humusa özellikle kahvaltı sofralarında bolca rastlanmaktadır.

10. Kuskus

Kuskus

Arpa şehriyenin sıra dışı lezzeti ile yapılan kuskus Doha yeme içme kültürü içinde tamamlayıcı bir yemek olarak görev almaktadır. Yani ülkemizde pilav nasıl her yemekle servis ediliyorsa Doha’da da kuskus o şekilde servis edilmektedir.

11. Patlıcanlı fatteh

Patlıcanlı fatteh

Başta patlıcan olmakla birlikte çeşitli sebzelerle bir araya gelen özellikle kuzu eti ortaya muhteşem bir uyum çıkarıyor. İşte bu uyumun adına patlıcanlı fatteh deniyor. Doha’ya uğrarsanız lavaşla güzel bir patlıcanlı fatteh yemenizi öneriyoruz.

12. Maftool

Maftool

Farklı etlerle hazırlanarak pilav eşliğinde servis edilen maftool şehirde mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden biri. Yanında nohut ve pilav içinde fıstık da bulunan yemek şehirdeki Filistin mutfağının önemli temsilcilerinden biri olarak boy gösteriyor.

13. Hurma

hurma

Arap topraklarına gelmişken ülkemizde de sevilerek tüketilen Ramazan hurmasını yemeden olmaz tabi ki. Şehirde hurma satın alabileceğiniz pek çok dükkan bulunuyor. Hurma aynı zamanda memlekette sizi bekleyen sevdiklerinize götürebileceğiniz güzel bir hediye seçeneği.

14. Balaleet

Balaleet

Farklı çeşnilerle hazırlanarak üstünde yumurta ile servis edilen babaleet de şehrin vazgeçilmez kahvaltı seçenekleri arasında bulunuyor. Tel şehriye ile hazırlanan balaleet protein ve karbonhidrat bakımından zengin olması nedeniyle oldukça doyurucu olmaktadır.

15. Maklube

Maklube

Ülkemizde de yaygın olarak tüketilen, lezzeti ve doyuruculuğu ile Arap dünyasının da vazgeçilmezi olan maklube “Doha’da ne yenir?” sorusu için en ideal cevaplardan biri.

16. Kahve

Kahve

Yemeklerin üstüne ya da gezinize keyifli bir mola vermek istediğinizde güzel bir Türk kahvesi iyi gider. Yalnızda Doha yeme içme kültürü içinde tüketilen Türk kahvesinde kahve oranı az, baharat oranı ise ülkemizdekinden daha fazla. Biraz farklı gelse de alışırsanız tadını seveceğinizi düşünüyoruz 🙂

17. Fatayer

Fatayer

Ülkemizde yemeklerden önce sunulan fındık lahmacuna benzeyen fatayer Arap mutfağı içinde sıklıkla tüketilen lezzetler arasında bulunuyor. Fatayer’in ıspanaklı, peynirli, patatesli gibi çok farklı çeşitlerini bulmanız mümkün olabiliyor.

18. Zaatar

Zaatar

Ülkemizde Gaziantep yöresinde rastlayabileceğiniz ince bir lavaşın üzerinde zeytinyağlı bir karışımın sürülmesiyle ortaya çıkan muhteşem lezzet zaatar. Eğer yemek yediğiniz yerlerde bu seçeneğe rastlarsanız mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Yazımızda sizler için Doha’nın en güzel lezzetleri hakkında bilgiler sunduk. Eğer şehirdeki görülmesi gereken tarihi duraklar hakkında bilgi edinmek isterseniz Doha tarihi yerler listemizi de incelemenizi öneriyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin