Darüsselam’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 11 Tropik Lezzet

Tanzanya’nın Hint Okyanusu’na kıyısı bulunan şehri Darüsselam, tropik lezzetler cenneti olarak biliniyor. Yazımızda “Darüsselam’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için verilebilecek muhtemel cevapları listeleyerek bu kimine göre tehlikeli olan kimisine göre rüyalar şehrine gezi planlayanlar için bir rehber hazırladık.

Darüsselam’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Sürprizlerle dolu bir şehir olan Darüsselam yeme içme konusunda da oldukça eğlenceli, renkli ve sıra dışı bir deneyim yaşama imkanı sunuyor. Burada keyifli Tanzanya mutfağına keşfe çıkabileceğiniz gibi gerek fast food lezzetleriyle gerekse de dünya mutfağında çeşitli yemeklerle güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Özellikle Hint ve İtalyan mutfağını bu şehir sınırları içinde rahat bir şekilde deneyebilirsiniz. Sokak lezzetleri ise özellikle Hint ve Tanzanya mutfağı için mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor.

Ekonomik anlamda çok gelişmiş bir şehir olmayan Darüsselam’da yemek fiyatları uygun olsa da turistleri ne yazık ki burada da kazıklamak isteyen yerliler olabiliyor. Bu nedenle yemek için mekan seçerken dikkatli olmanız kazıklanma riskinizi azaltacaktır; ama ortadan kaldırmaya yetmeyebilir!

1. Tropik Meyveler

Tropik Meyveler

Tropik bir şehre geldiyseniz elbette rengarenk meyvelerin tadına bakmalısınız. Burada ülkemizde de artık çok yaygın olarak bulunabilen ananas, mango gibi meyvelerin yanı sıra adını bile pek duymadığınız çok lezzetli renkli meyveleri de tadabilirsiniz. Özellikle mangostik ve passion fruit ismini verdikleri tropikal meyveler şehre gelenlerin tatmadan dönmemesi gereken meyveler arasında bulunuyor.

2. Meyve Suları

Tropikal meyve suları
Tropikal meyve suları şehirde çok fazla tüketiliyor.

Darüsselam mutfağı içinde tropikal meyvelerden hazırlanan çok özel meyve suları bulunuyor. Darüsselam’a geldiğinizde en çok tüketeceğiniz içeceklerin başında bu egzotik meyve sularının olduğunu söyleyebiliriz.

3. Balık

Darüsselam Balık Pazarı
Darüsselam Balık Pazarı

Deniz kenarı otantik bir şehre geldiyseniz kaçınılmaz olarak yemeniz gereken yiyeceklerin başında balık ve deniz ürünleri geliyor. Burada çok taze balıklar hem pazarda satılıyor hem de şehirde bulunan restoranlarda çeşitli pişirme yöntemleri ile hazırlanarak müşterilere sunuluyor. Özellikle ızgarada hazırlanan balıkların çok leziz olduğunu belirtmeliyiz. Yalnız balık pazarının çok da bakımlı ve hijyenik olmadığını bilmenizde fayda var…

4. Sushi

Sushi
Sushi deneyebileceğiniz güzel mekanlar bulunuyor şehirde.

Bir Uzak Doğu mutfağı içinde önemli bir yere sahip olan sushi Darüsselam yemekleri arasında da karşımıza çıkıyor. Tabi ki bunda şehirde yakalanan taze ve lezzetli balıkların etkisi çok fazla. Eğer çiğ et ile yapılan bu lezzeti seviyorsanız Darüsselam’da bol bol sushi yiyebileceğinizin müjdesini verelim.

5. Muz

Muz
Muz Darüsselam mutfağı içinde çok fazla kullanılan bir meyve.

Bu egzotik meyveyi ayrı bir madde olarak ele almak istedik; çünkü şehirde 10’un üzerinde farklı muz çeşidi bulunuyor ve yetiştiriliyor. Muz bir meyve olarak hazır bir şekilde tüketilebildiği gibi çeşitli yemekler içinde de çok fazla kullanılıyor. Bu şekerli meyve kızartılarak tüketilebildiği gibi çeşitli tatlı ve tuzlu yiyeceklerin yapımında da çok fazla tercih ediliyor.

6. Pilau

Pilau
Pilau ülkemizde yapılan iç pilavıyla benzerlik gösteriyor.

Yerli halkın en sevdiği yemeklerden biri ülkemizde çok fazla müdavimi olan iç pilava benzer bir lezzet olan pilau. Geleneksel bir Tanzanya yemeği olan pilauyu Darüsselam’da da çok fazla tüketiliyor.

7. Ugali

ugali
Ugali yemeklerin yanında pilav gibi tüketiliyor.

Mısır unuyla yapılan bu yemek ülkenin en gözde lezzetleri arasında bulunuyor. Helvaya benzeyen ugali yerel lezzetlere meraklı kişilerin mutlaka tatması gereken Darüsselam yemekleri arasında bulunuyor. Ugali yerli halk tarafından özellikle bir sos eşliğinde yeniyor.

8. Bira

Bira
Bira seviyorsanız Darüsselam’ın yerel biralarını içebilirsiniz.

Bira Darüsselam’da düşük alkol oranına sahip içecekler arayanların denemesi gereken içkiler arasında bulunuyor. Şehrin kendine özgü yerel bira marklarına ait biralar “Darüsselam’da ne yenir? Ne içilir?” diye soranların listesinde mutlaka bulunması gerekiyor.

9. Mtori

Mtori
Muz Çorbası: Mayai

İşte Tanzanya mutfağı denince akla en fazla gelen ve ülkenin milli yemeklerinden biri olarak kabul edilen bir lezzet. Mtori için “muz çorbası” diyebiliriz. Bölgede yetiştirilen muzlarla ve etle yapılan çorba hemen hemen bütün restoranlarda kolay bir şekilde bulunabiliyor.

10. Chipsi Mayai

Chipsi Mayai
Chipsi Mayai

Bilindik bir kahvaltı menüsü arıyorsanız chipsi mayai tam size göre olacaktır. Patatesli yumurtanın çeşitli baharatlarla karıştırılmasıyla elde edilen lezzet Darüsselam’da çok beğeniliyor ve bolca tüketiliyor. Patatesli yumurtayı sevenler için çok yabancı bir lezzet olmasa da bu yemeğin Darüsselam yeme içme kültürü içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtmeliyiz.

11. Mandazi

Mandazi
Mandazi

Afrika usulü donut olan mandazi üçgen şekli ve inanılmaz lezzeti ile kendisine hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinmiş durumda. Yumuşacık kıvamı ile insana huzur veren mandaziyi yanında bir fincan içecek ile tükettiğinizde vücudunuzdaki bütün yorgunluğun bir anda yok olduğunu hissedebilirsiniz. İşte mandazinin bu muhteşem özellikleri onu “Darüsselam’da ne yenir? Ne içilir?” listemize almamız şart kıldı 🙂

“Darüsselam’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde Tanzanya’nın bu metropol kentine gelenleri ne gibi lezzetlerin beklediği konusunda keyifli bir yazı hazırladık. Eğer günün birinde Darüsselam rotalarınızdan biri olursa bu lezzetleri mutlaka denemenizi öneriyoruz. Karşınıza listemizde olmayan bir lezzet çıkarsa da mutlaka bizimle paylaşın ki yazımızı daha geniş bir şekle getirelim 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin