Fotoğraflarıyla Birlikte Cordoba’da Gezilecek 12 Yer

İspanya’nın Endülüs bölgesinde bulunan Cordoba, geçmişte dünyanın en önemli bilim ve sanat merkezi olmayı başarmıştır. Cordoba gezilecek yerler yazımıza başlayabiliriz..

Günümüzde bu köklü geçmişini çok iyi kullanarak turizm alanında İspanya’nın önemli ziyaret noktalarından biri haline gelmiştir.

Cordoba’ya geldiğinizde özellikle Eski Kent bölgesinde pek çok görülmesi gereken önemli nokta bulunuyor. Hazırladığımız Cordoba gezilecek yerler listesinde şehirde özellikle görülmesi gereken yerlerle ilgili bilgilere ve fotoğraflara yer vermeye çalıştık. Eğer es geçtiğimiz önemli noktalar varsa yorum kısmından bize yazmayı ihmal etmeyin.

Cordoba Gezilecek Yerler

1. Kurtuba Camii

Kurtuba Camii

Cordoba gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alan La Mesquita olarak da bilinen İslam mimarisinin bu önemli eseri UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. 8. yüzyılda inşa edilen Kurtuba Camii Cordoba gezilecek yerler listesindeki en önemli noktaların başında geliyor.

2. Medina Azahara

Medina Azahara

936 yılında yapımına başlanan bu antik şehrin tamamlanması 300 yıl kadar sürmüştür. İçinde pek çok yapıyı barındıran şehir 3. Abdurrahman döneminde inşa edilmiştir.

3. Eski Yahudi Mahallesi

Eski Yahudi Mahallesi

Juderia olarak da bilinen bu tarihi sokaklar, içinde kaybolmanın huzur verici hissiyatını yaşayabileceğiniz Cordoba gezilecek yerler listesinde ön plana çıkıyor. Cordoba’ya geldiğinizde mutlaka bu eski mahalleye biraz zamanınızı ayırmanızı ve sokakların fotoğraflarını çekmenizi tavsiye ediyoruz.

4. Viana Sarayı

Viana Sarayı

Tipik Endülüs evleri olan 12 adet pationun bulunduğu Viana Sarayı “Patio Müzesi” olarak da biliniyor. Saray, Cordoba’nın tarihi bölgesinde bulunuyor. Oldukça bakımlı bir bahçeye sahip olan sarayı mutlaka listenize eklemenizi öneriyoruz.

5. San Lorenzo Kilisesi

San Lorenzo Kilisesi

Cordoba gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazlarından biri de daha önce cami iken sonradan kiliseye dönüştürülen San Lorenzo Kilisesi.. 3 sütunlu etkileyici girişi ile dikkat çekiyor. Yapıda Gotik ve Barok mimarinin izlerini görmek mümkün olabilmektedir.

6. Roma Köprüsü

Roma Köprüsü

İlk olarak I. yüzyılda inşa edilen Roma Köprüsü’nde Fas mimarisinin etkilerini gözlemlemek mümkün. 16 kemerli bir şekilde inşa edilmiş olan köprü, şehrin tarihi bölgesine giriş için kullanılmaktadır. Araç ve yaya trafiğine açık olan köprünün üzerine çıkarak şehrin ve Gualdalquivir Nehri’nin etkileyici manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

7. Julio Romero de Torres Müzesi

Julio Romero de Torres Müzesi

Cordobalı ressam Julio Romero de Torres’e ait 500’ün üzerinde portrenin sergilendiği müze, sanat seven ziyaretçilerin es geçmemesi gereken şehirdeki önemli ziyaret noktalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

8. Hristiyan Kraliyet Sarayı

13. yüzyılda Faslı hükümdarlar tarafından ev amacıyla kullanılan saray, etkileyici Barok ve Gotik mimarisiyle, birbirinden özel bitkilerin bulunduğu bahçesi ile Cordoba gezilecek yerler listesinde bulunması gereken yerler arasında bulunuyor.

9. Botanik Bahçesi

Botanik Bahçesi

Daha önce bilimsel amaçlarla kullanılan bahçe, sonrasında turizme hizmet etmesi amacıyla ziyarete açılmıştır. Bahçede Endülüs bölgesine ait pek çok farklı bitki türünü gözlemlemek mümkün olabilmektedir.

10. Calle de las Flores

 Calle de las Flores

Cordoba gezilecek yerler arasında en şirini olarak niteleyebileceğimiz Calle de las Flores.. Hem fotoğraf çekmek hem de içinizin sıcacık duygularla dolmasını istiyorsanız saksılarla çok şirin bir hale gelen bu sokağı çok seveceğinizden eminiz.

11. Cardeña-Montoro Dağları Tabiat Parkı

Cardeña-Montoro Dağları Tabiat Parkı

Vakti bol olan ziyaretçiler için zaman ayrılması gereken yerlerden birinin de bu tabiat parkının olduğunu söyleyebiliriz. Cordoba’nın bitki örtüsüne ve doğal yaşamına yakından tanıklık edebileceğiniz park, ziyaretçilerden oldukça fazla ilgi görmektedir.

12. Almodóvar del Río Kalesi

Almodóvar del Río Kalesi

740 yılında tahmin edilen bu Fas savunma kalesi, şehir merkezine 22 km. mesafede bulunuyor. Kale, etkileyici görünümüyle gerçekten görmeye değer ancak vaktiniz yoksa fotoğraflarıyla da yetinebilirsiniz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin