Çek Cumhuriyeti Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 10 Yer!

Bohemya ve Moravya olarak iki bölümden oluşan Çek Cumhuriyeti, her ne kadar Prag’ın ünüyle bilinse de birbirinden güzel şehirlere sahip bir ülke.

Çek Cumhuriyeti gezilecek yerler yazısında ülkenin belirli şehirlerinde uğrayabileceğiniz noktalar hakkında bilgilere yer verdik.

Çevresini kaplayan Polonya, Almanya, Avusturya ve Slovakya gibi ülkelerin ortasında kendine has duruşuyla parlayan Çek Cumhuriyeti, her yıl binlerce gezginin akınına uğruyor.

#1 Çek Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Prag

Prag

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag, özellikle Gotik ve Barok mimari ile yapılan tarihi binalarıyla Avrupa’nın en otantik şehirlerinin başında geliyor. Şehrin II. Dünya Savaşı’nda zarar görmemiş olması, kusursuz orta çağ mimarisini bu güne taşımasını sağlamış. Uzayıp giden bir liste hazırlatacak şehirde, romantik olduğu kadar kültürel de bir tatil geçirebilirsiniz. Bu listeyi hazırlamanızda yardımı olacağını düşündüğümüz listemizden ilham alabilirsiniz.

2- Brno

Brno

Çek Cumhuriyeti’nde Prag’dan sonra ikinci büyük şehir olan Brno, tarih öncesi zamanlara ait yerleşim yerlerinden biridir. Özellikle 13. yüzyıldan kalma eserler şehrin her tarafını süslüyor. Spilberk Kalesi, Dietrichstein Sarayı ve Aziz Peter ve Paul Katedrali gibi tarihi önemi büyük yapılar Brno’da toplanmış.

Devletin de şehirdeki yapılanması buraya ayrı bir önem veriyor. Kültür, eğlence, sportif aktiviteler, özel konser alanları gibi yerler şehrin kimliğinin parçasıdır. Şehir hakkında detaylı bilgi için yazımıza göz atabilirsiniz.

3- Cesky Krumlov

Cesky Krumlov

Cesky Krumlov, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti, Prag’a 174 KM. uzaklıkta yer alıyor. Oldukça güzel olan kasaba, turistlerin en çok uğradıkları yerlerden biri olan bölge, 1253’lerde “Crumlovia” veya “Crumlovium” olarak biliniyormuş. UNESCO (Dünya Mirasları Listesi)’da yer alan Cesky Krumlov sokaklarını gezdiğiniz zaman kendinizi adeta yüzyıllar öncesine gitmiş gibi hissedeceksiniz. Merakınız arttıysa kasabayı inceleyebileceğiniz bir yazımız var.

4- Olomouc

Olomouc

Çek Cumhuriyeti’nin sevilen kentlerinden biri olan Olomouc, tarihi ve mimari açıdan oldukça zengin olmasının yanı sıra kültürel bakımdan da önde gelen Çek şehirlerinden biridir. Moravya Eyaleti’nin başkenti olan 100 bin nüfuslu kent, ülkenin oldukça zengin tarihi değerlere ev sahipliği yapan önemli bir şehridir. Şehirde mutlaka gezip görmeniz gereken o tarihi değerleri incelediğimiz yazımızı okumanızı öneririz.

 

5- Ostrava

Ostrava

Çek Cumhuriyeti’nin en büyük üçüncü kenti ve başkent Prag’tan sonra en kalabalık şehri olan Ostrava, gezilecek yerleriyle de dikkat çekiyor. Ülkenin, Polonya ve Slovakya sınırına yalnızca 12 kilometre mesafede konumlanan şehir, 20. yüzyılda adını ağır sanayi merkezi olarak dünyaya duyurmuş ve o dönemden sonra şehre gelen turist sayısı da giderek artış göstermiştir. Tarihi ve kültürel bakımdan zengin ögelere sahip kentte, gezilecek noktalar hakkında her şeyi aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

6- Jeseniky

Jeseniky

Jeseníky, Çek Cumhuriyeti’nin Olomouc şehrinde yer alan küçük bir yerleşim yeri olsa da tırmanış ve kayak tutkunlarının sıkça ziyaret ettiği bir yer. Bölge içinde pek çok kayak merkezi bulabilirsiniz. Doğa sporlarından hemen hemen hepsini deneyebileceğiniz bu küçük şehirde sıkıcı vakit geçirmenize imkân yok.

7- Karlovy Vary

Karlovy Vary

Bir film karesi içinden fırlamış gibi duran sokaklarıyla Karlovy Vary, şifalı banyo ve sularıyla da nam salmış. Ülkenin neden en güzel şehirlerinden biri kabul edildiğini siz de gördüğünüzde anlayacaksınız. Son derece hareketli ve renkli bir gece hayatı yaşanan şehirde Diana Gözlem Kulesi, Karl Marx Anıtı, Aziz Lucas Kilisesi gibi turistik noktaları da gezebilirsiniz. Daha detaylı açıklamalar isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz:

8- Kutna Hora

Kutna Hora

Korunmuş bir doğaya sahip sakin bir kasaba olan Kutna Hora, Prag’a yakın olmasının da avantajlarından faydalanıyor. Şehirdeki hareketten yorulan insanlar, kendilerini dinlemek ve stres atmak için bu huzurlu kasabayı tercih ediyorlar. Hayli ilginç bir tasarıma sahip Kemik Kilise, bölgenin en dikkat çeken yerleri arasında sayılabilir.

9- Litomysl

Litomysl

Bohemya’nın doğusunda kalan kasaba Litomysl, 13. yüzyılda Bohemya’yı ve Moravya’yı birbirine bağlayan önemli bir ticaret yolu olan Trstenice üzerine kurulmuş. Hayli eski geçmişiyle tarihi bir kasaba olması, kültürel gelenekleri bölgesel ve ulusal sınırların çok ötesine taşımasını sağlamış. Renkli kasaba evleri, kültürel faaliyetleri ve etnik dokusuyla UNESCO Listesi’ne de giren kasaba, “2000 yılının Tarihi Kenti” seçilmiş.

10- Pilsen

Pilsen

Biralarıyla ün yapmış şehirde, bira yapım aşamalarını öğrenebileceğiniz yerler bulacaksınız. Ayrıca eğer ilginiz varsa farklı farklı bira çeşitlerini de deneyebiliyorsunuz. Bu ilginizi çekmediyse şehirde bulunan onlarca müzeyi gezebilir; Bartholomew Katedrali, Belediye Sarayı, Tarihi Yeraltı Ağı, Pilsen Hayvanat Bahçesi gibi cazibe noktalarına uğrayabilirsiniz.

*İnsanların hayallerini süsleyen ülkelerden Çek Cumhuriyeti’ne uçuşları incelemeyi ihmal etmeyin. Güzel geçecek bir seyahat sonrası anılarınızı bizimle yorum yazarak paylaşabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti gezilecek yerler listemize ek gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin