Buenos Aires’de Ne Yenir ? Ne İçilir?

Arjantin’in başkenti  ”Buenos Aires’de Ne Yenir ?” sorusuna cevaplar aradık…

‘’ Buenos Aires’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin en popüler ve geleneksel tatlarını keşfedebilirsiniz. Gelin listemizi beraber inceleyelim. İlk sıramızda;

1- Locro

Locro

Güney Amerika ülkelerinin geleneksel yemeklerinden biri olan locro, balkabağının fasulyeler ve mısırla birleştiği enfes bir çorbadır. Sıcak olarak servis edilen bu çorba şehrin birçok restoranında tadabileceğiniz, bol vitaminli bir çorbadır. Denemeyenler üzülür. 🙂

2- Milanesa

Milanesa

Meşhur ” Viyana şnitzelini ” tadamadım diye üzülüyorsanız, üzülmeyin Arjantin’de bir o kadar lezzetlisini yiyebileceğiniz bir lezzet bulunuyor. Öğlen yemeklerinin favorisi olan milanesa, limonlu şnitzelin kaşar peyniriyle birleştiği enfes bir tattır.

Pratik ve lezzetli bir şeyler yemek isterseniz restoranları ziyaret ederek milanesayı tercih edebilirsiniz.

3- Choripan

Choripan

Sosisli sandviçin fesleğenli soslu buluştuğu choripan denemeniz gereken enfes lezzetlerden biri. Restoranlardan sokak tezgâhlarına kadar birçok yerde bulabileceğiniz choripan şehrin en popüler tatlarından.

4- Fugazetta

Fugazetta

Pizza benzeri bir tarif olan fugazetta, soğan sevmiyorsanız pek haz etmeyeceğiniz bir tarif. 🙂  Pizza gibi açılan hamurların kaşar peyniri ve soğanla birlikte fırına veriliyor. Üzerlerine yeşil zeytin serpilerek sunulan bu pizza Arjantin’e has sevilen pizza türlerinden biridir.

5- Empanadas

Empanadas

İspanya, Filipinler, Şili başta olmak üzere Buenos Aires’inde en sevilen tatlarındandır. Kıymalı ve soğanlı bir harçla doldurulan küçük poğaça benzeri hamurlar oldukça lezzetli. Üstü nar gibi olana kadar kızartılan empanadaların tadına doyamayacaksınız.

6- Humita

Humita

Mısır dolmasına benzetebileceğimiz humita, mısır yaprakları arasında servis edilmesiyle dikkat çekiyor. Mısırın biber ve domatesle birlikte püre haline getirildiği humita farklı tatlara açık olanlar için önerimizdir.

7- Provoleta

Provoleta

Buenos Aires’te sabah kahvaltıları için veya ara sıcakta tadılacak bir şeyler arıyorsanız provoleta tam size göre. Eritilen peynirlerin, fesleğenler ve domateslerle birlikte sunulduğu bu tat ekmeği batırıp yiyebileceğiniz, hafif ancak doyurucu bir tariftir.

8- Medialunas

Medialunas

Ayçöreği benzeri medialunas, Arjantin sokaklarından tezgâhlardan fırınlara her noktada bulabileceğiniz en lezzetli tatlardan biridir. Kızartılan bu hamurlar şirin görüntüsüyle ve pamuk gibi tadıyla damaklarınızı şenlendirecek.

9- Dulce de Leche

Dulce de Leche 

Arjantin’in vazgeçilmez lezzetlerinden olan dulce de leche belki kulağınıza tanıdık gelmemiş olabilir. Ülkemizde süt reçeli olarak bilinen bu tat sabah kahvaltılarında medialunasın yanında tercih edilen lezzetli bir reçeldir. Minik kavanozlarda hediyelik olarak da alabileceğiniz bu lezzet kesinlikle denenmeli.

10- Alfajores

Alfajores

Biraz önce bahsettiğimiz süt reçellerinin kurabiyelerle buluşmuş hali olan alfajones, Arjantinin en sevilen tatlarından. Kenar kısımları Hindistan cevizine batırılarak tüketilen alfajoneslar çay veya kahveyle oldukça iyi gidiyor.

11- Yerba Mate

Yerba Mate
Cup of herbal tea with various herbs on dark background

Türkiye’de günün her saati nasıl çay içiliyorsa, Arjantin’de de yerba mate içiliyor. Kişiye özel üretilen delikli pipetlerle içilen yerba mate, Güney Amerika’nın geleneksel içeceklerinden biri.

*Buenos Aires gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin