Bozcaada Gece Hayatı | 20 Nezih Gece Mekanı

Bozcaada hareketli bir gece hayatına sahip olmasa da değişik deneyimler yaşayacağınız birbirinden güzel mekanlara ev sahipliği yapıyor.

Bozcaada gece hayatı, kimi zaman sakin, hafif müziklerle insanın ruhunu okşarken, kimi zaman canlı müzik eşliğinde eğlenceli anlar yaşatıyor.

Bozcaada gece hayatı yolculuğuna çıkmaya hazırsanız, başlıyoruz! Listemizin ilk sırasında;

Barlar

1. Oda Kafe Bar

Oda Kafe Bar

Bozcaada gece hayatı için bir araştırma yapıyor ve keyifli bir akşam geçirmek için uygun bir mekan arıyorsanız, Oda Kafe Bar sizler için biçilmiş kaftan olacaktır. Liman ve kale manzarasına hakim bir konumda bulunan Oda Kafe Bar, 2008 yazından bu yana hizmet vermeye devam ediyor.

Oda Kafe Bar’da, margarita, caipirinhia, mohito gibi kokteyller, adaya özgü tüm şarap çeşitleri, buzlu meyveler, bruschetta, sarımsaklı ekmek ve füme et tabağı gibi çeşitli yemek ve içkilerle zenginleştirilmiş bir menü bulunuyor.Gündüz de rahatça vakit geçirilebilecek bir konsepte sahip olan mekanda, akşam saatlerine doğru atmosfer değişmeye başlıyor.

Zengin ve kaliteli müzik arşivine sahip olan Oda Kafe Bar’da, 22.00’dan sonra klasik 70’lerden soft rock, latin, jazz ve nostaljik parçalar çalınıyor. Oda Kafe Bar, Salı ve Çarşamba günleri 09.00 ile 01.30 arasında; diğer günler ise 09.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Alaybey, Çınar Çeşme Sok. No:21, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0532 351 30 56

2. Bakkal

Bakkal

Bozcaada gece hayatı mekanları arasına henüz yeni katılmış olan Bakkal, 2018 yazından bu yana hizmet vermeye devam ediyor. Bozcaada’nın meşhur Arnavut kaldırımlı sokağında yer alan Bakkal, taze meyvelerle yapılan kokteylleri, içki çeşitliliği ve şarap seçenekleriyle donatılmış zengin menüsüyle misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyor.

Bakkal, gecenin geç saatlerine kadar, açık olmasıyla Bozcaada’da gece hayatının nabzını tutuyor. Mekandaki kişinin ödeyeceği ortalama fiyat alkolle birlikte 90-100 TL arasında değişiyor. Bakkal, haftanın yedi günü, 11.00-03.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Cumhuriyet, Bozcaada Müzesi karşısı, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0532 671 72 17

3. Salhane Bozcaada

Salhane Bozcaada

Bozcaada’nın en eğlenceli mekanlarının başında gelen Salhane, yaz sezonu boyunca ünlü isimlerin katıldığı birçok konsere ev sahipliği yapıyor. Dokuz yıllık bir aradan sonra 2016’da tekrar hizmete açılan Salhane’nin Bozcaada yerlileri başta olmak üzere yerli-yabancı birçok müdavimi bulunuyor.

Alkollü içki menüsü oldukça zengin olan mekan, uygun fiyatlarıyla da misafirlerinin yüzünü güldürüyor. Öyle ki Salhane’de iki kişinin ödeyeceği ortalama hesap 80-90 TL arasında değişiyor. Salhane, muhteşem kale ve deniz manzarasıyla, haftanın yedi günü, 11.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Cumhuriyet Caddesi, Kazanlar Sok. No:36, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0 546 747 63 85

4. Polente Cafe & Bar

Polente Cafe & Bar

Adını adanın en batı ucundaki eski Polente Fenerin’den alan Polente Cafe & Bar, Bozcaada’ya girdiğiniz gibi karşınıza çıkıyor. Adanın en canlı mekanlarından biri olan Polente Cafe & Bar’da, her akşam saat 21.00’da canlı Dj performansıyla başlayan eğlence 01.30’a kadar devam ediyor.

Dj performansından sonra açık kalmaya devam eden mekanın kapanış saati 03.00 sularına denk geliyor. Polente Cafe & Bar, zengin içki menüsüyle ve eğlence dolu ortamıyla gidenlerden tam puan alıyor. Bozcaada’nın gece hayatı denilince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Polente Cafe & Bar’a gitmenizi öneriyoruz!

Adres: Alaybey Mah. İskele Cd. no:41, 17680, Bozcaada/Çanakkale

İletişim: (0286) 697 86 05

5. Fuska Restoran & Bar

Fuska Restoran & Bar

Bozcaada’nın merkezinde, kale arkasında bulunan Fuska Restoran & Bar, samimi ve salaş ortamıyla oldukça hoş bir mekan. Yeme-içme anlamında aradığınız her şeyi, uygun ücretlerle bulabileceğiniz Fuska Bar’da iki kişi için ortalama hesap, 80 ile 100 TL arasında seyrediyor.

Fuska Restoran & Bar’da, minderlere uzanıp, müzik eşliğinde, Bozcaada’nın masmavi denizini seyredip, dalga seslerinin tadını çıkarabilirsiniz. Fuska Bar’a haftanın yedi günü, 12.00 ile 03.00 saatleri arasında gidebilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet, Kazanlar Sok. No:20, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0538 420 98 03

6. Gümüş Bistro

Gümüş Bistro

Bozcaada’da Gümüş Otel’in hemen yanında yer alan Gümüş Bistro, 2015 yılından bu yana yaz-kış demeden hizmet veren, düğün, nişan, yaş günü, toplantı ve kutlama gibi çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapabilen bir mekandır. Gümüş Bistro özellikle, Bozcaada’ya özgü balık ve mezelerin yanı sıra İtalyan mutfağından pizza, makarna, fajita, t-bone steak gibi lezzetleri içeren geniş yelpazeli menüsüyle beğeni topluyor.

Mekan içerisinde şarap başta olmak üzere kokteyl gibi birçok alkol çeşidi de bulunuyor. Gümüş Bistro var sakin ve huzurlu atmosferiyle, haftanın yedi günü, 09.00 ile 01.30 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. Gümüş Bistro’da iki kişilik bir masa için ortalama hesap ücreti 60 ile 100 TL arasında değişiyor.

Adres: Alaybey, Yalı Caddesi, No:28, 17000 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: (0286) 697 82 52

Meyhaneler

6. Cabalı Meyhane

Cabalı Meyhane

Bozcaada Rum mahallesindeki restoranlar sokağının köşesinde yer alan Cabalı Meyhane, Türkiye’nin ünlü aşçılarından biri olan Ülkü Diler’in sahibi ve aynı zamanda şefi olduğu bir mekan. Bozcaada gece hayatı listesine eklenmesi gereken yerlerden biri olan Cabalı Meyhane, şarap sosunda pişen yunan usulü ahtapotu, kağıtta kalamarı, levrek külbastısı, kaya koruğu ve favasıyla meşhur.

Cabalı Meyhane, samimi ortamı, zevkli dekorasyonu, zengin yemek ve içki menüsüyle keyifli bir akşam geçirmek için oldukça ideal. Fiyat olarak da makul düzeyde olan Cabalı’da, iki kişi için ortalama hesap ücreti 100 TL ile 150 TL arasında seyrediyor. Cabalı Meyhane, haftanın yedi günü, 12.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Cumhuriyet Mah. Kazanlar Sok. no:11, Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0532 723 39 93

7. Simyon Meyhane

Simyon Meyhane

Bozcaada içinde, restoranlarla dolu, Rum Mahallesi mevkiinde yer alan Simyon Meyhanesi, 1950’li yıllara dayanan mazisiyle adanın en köklü meyhanelerinden biri. Bozcaada gece hayatı denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan biri olan Simyon Meyhane, Ege ve Rum mutfağıyla zenginleştirilmiş içki ve alkol menüsüyle yaz-kış hizmet veriyor.

Simyon Meyhane, akşam saatlerinde sakin ve keyifli bir akşam geçirebilmek için tercih edilmesi gereken mekanların arasında yer alıyor. Beğendili ahtapot, deniz mahsulleri ile yapılan kız bohçası, patlıcan ve zerdeçal ile yapılan sicilyano gibi özel tatlarıyla meşhur olan Simyon Meyhane, haftanın yedi günü 12.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Cumhuriyet, Alsancak Sok. No:37, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: (0286) 697 84 45

8. Vasilaki

Vasilaki

Denize nazır konumuyla şahane bir manzaraya sahip olan Vasilaki, Bozcaada’da akşam vakit geçirmek, şarap veya rakı eşliğinde, eşinizle dostunuzla oturup sohbet etmek için ideal bir yer. Hem içki hem de yemek bakımından geniş bir menüye sahip olan Vasilaki, adada kırmızı et ürünlerinin ağırlıkta olduğu tek mekan.

Balıkçı kayıklarıyla dolu liman manzarasının verdiği panoramik manzarasıyla Vasilaki, haftanın yedi günü, 08.00 ile 01.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Alaybey, Çınar Çeşme Sok. No:13, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0544 283 40 93

9. Asmalı Meyhane

Vasilaki

Bozcaada’nın köklü mekanlarından biri olan Asmalı Meyhane’nin mazisi 60’lı yıllara kadar uzanıyor. Uzun bir süre kapalı olan Asmalı Meyhane, 2011’den beri kaldığı yerden hizmet vermeye devam ediyor. Meyhane, günümüzde kaldığı yerden devam ediyor. Adını sokakta bulunan asmalardan alan mekan, Bozcaada’nın en güzel mezelerine ev sahipliği yapıyor.

Hatta başka hiçbir yerde bulamayacağınız Aklazarar, Manj ve Avukma gibi mezeleri, gidenler tarafından oldukça beğeniliyor. Bunun yanı sıra ‘orfoz marine’ yiyeceklerin arasında, önerilen lezzetlerin başında geliyor. Asmalı Meyhane, haftanın yedi günü, 08.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Asmalı Meyhane Bozcaada gece hayatı bakımından görülmesi gereken bir yer!

Adres: Cumhuriyet, Gürsel Sok. No:3, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0531 657 48 38

10. Bade-i Aşk

Bade-i Aşk

Eski Türkçede aşk şarabı anlamına gelen adıyla, Bade-i Aşk, Bozcaada’nın en romantik mekanlarının başında geliyor. Nostaljik bir atmosfere sahip olan mekan, zevkli döşenmiş dekoruyla gidenleri büyülüyor. Bade-i Aşk, eski meyhane tarzını özleyenlerin mutlaka gitmesi gereken meyhanelerin başında geliyor.

Fiyat olarak oldukça makul olan mekanda iki kişinin ödeyeceği ortalama hesap tutarı 100-150 TL arasında değişiyor. Bade-i Aşk, zengin menüsü ve Bozcaada’nın meşhur şaraplarıyla, haftanın yedi günü, 11.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Cumhuriyet, Sakarya Sok., 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0532 774 33 31

Restoranlar

11. Maya

Maya

Bozcaada’da yemek yiyip, şarap içebileceğiniz en özel yerlerden biri olan Maya, mekan olarak kendisini ‘‘Bağların arasında saklı bir lezzet durağı…’’ olarak tanımlıyor. Bunda çok da haksız sayılmaz; zira Maya, yemyeşil üzüm bağlarının arasında, enfes yemekleri ve şaraplarıyla, insana kendisini cennet bahçesindeymiş gibi hissettiriyor. Ünü yalnızca Bozcaada veya Çanakkale’ye değil; tüm Türkiye’ye yayılmış olan bu mekan, özellikle turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Yaz aylarında, yoğunluktan dolayı yer bulamama gibi bir sorun yaşamamak için 16.00 ile 18.00 arasında mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Maya’da ‘fiks menü’ kampanyaları düzenlenmekte olup; menülerin fiyatı 90 TL’den başlıyor. Maya’nın en meşhur fiks menüsü ise 250 TL tutarındaki et ağırlıklı, ada şaraplı set bir menü!

Menüde peynir ve füme et tabağı sonrasında, 2 ara sıcak, 4-5 çeşit soğuk zeytinyağlı meze ve ana yemek olarak antrikot ya da bonfile, yemeğin sonunda üç çeşit tatlı ve tabi ki şarap yer alıyor. Maya, haftanın yedi günü 12.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Unnamed Road, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: (0286) 697 80 50

12. Hasan Tefik Lokantası

Hasan Tefik Lokantası

Rum mahallesinde kendine ait bir sokakta tek başına hizmet veren Hasan Tefik Lokantası, Bozcaada’nın gece hayatı açısından değerlendirilmesi gereken bir mekan. Lezzetli spesiyalleriyle Bozcaada’da meşhur olan mekanın menüsünde bulunan asma yaprağında sardalya, ada sarması, bol fıstıklı kabak çiçeği dolmasıyla oldukça ünlü!

Akşam saatlerinde kağıt fenerler ile aydınlatılan sokağıyla harika bir atmosfere sahip olan Hasan Tefik Lokantası, haftanın yedi günü, 09.00 ile 01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Mekanda iki kişinin ödeyeceği ortalama hesap, 100-150 TL arasında değişiyor. Tabi bu ücret, sipariş edilen ürünlerin fiyatlarına göre değişebilir.

Adres: Cumhuriyet Mah. Alsancak Sok. No:2, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0532 385 16 52

13. Madam Niça

Madam Niça

Eskiden şaraphane olarak kullanılan bahçede, günümüzde zarif bir restoran olarak hizmet veren Madam Niça, Bozcaada gece hayatı renklerinden biri! Dekor itibariyle de rengarenk bir mekan olan Madam Niça, büyük incir ağacının gölgesinde şarabınızı yudumlarken, yaz akşamlarının esintisini hissederek, ailenizle veya arkadaşlarınızla keyifli ve huzurlu bir akşam geçirebilirsiniz.

Ege ve Girit mutfağına dair meze çeşitleri ve alkol seçenekleriyle Madam Niça, haftanın yedi günü, 15.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Cumhuriyet, Emniyet Sok. No:25, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0543 209 03 66

14. Nevreste

Nevreste

İsim olarak genç, taze, yeni sürgün, yeni yetişmiş anlamlarına gelen Nevreste, Bozcaada’nın en nadide müesseselerinden biri… Üç kardeş tarafından 2017’de hizmete açılan ve aynı zamanda bu kardeşlerin doğup büyüdükleri ev olan Nevreste, küçük ve samimi ortamıyla herkesi büyülüyor.

Farklı meze çeşitleri ve yemekleri ile Bozcaada’nın en iyisi olmaya aday gösterilen Nevreste’yi, gidip, görmenizi ve adanın leziz şaraplarından tatmanızı öneriyoruz. Haftanın yedi günü hizmet veren Nevreste’ye 11.00 ile 01.00 saatleri arasında gidebilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet, No:22, Alsancak Sok. 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0530 504 37 20

15. Sandal Restoran

Sandal Restoran

Bozcaada’da Rum Mahallesi mevkiinde bulunan Sandal Restoran, mavi ve beyaz renklerinin hakim olduğu dekorasyonuyla, Rum meyhanesi tadında bir yer. Bozcaada’nın diğer tüm restoranlarında olduğu gibi burada da menünün oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Özellikle meze çeşitliliği bakımından zengin bir mutfağa sahip olan mekanda, alkol olarak genellikle rakı tüketiliyor, tabi hemen ardından Bozcaada’nın meşhur şarapları geliyor. Sandal Restoran’da iki kişilik bir masa için ödenecek minimum hesap, 100-150 TL arasında değişiyor. 12.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veren mekan, haftanın yedi günü açık!

Adres: Cumhuriyet, Alsancak Sok. No:31, 17000 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: (0286) 697 02 78

16. Kapı 14

Kapı 14

Bozcaada, İstiklal Sokak’ta, eskiden karakol olarak kullanılan tarihi bina, uzun bir süredir, Kapı 14 adlı bir restoran olarak hizmet veriyor. Büyük kapısı ve pencerelerini saran sarmaşığı ile oldukça hoş bir görüntüye sahip olan Kapı 14, hem Bozcaadalılar hem de turistler tarafından özellikle yaz aylarının vazgeçilmez mekanlarından biri oluyor. Kapı 14’ün menüsü, Ege mezeleri ve adadan çıkan deniz mahsullerinin yanı sıra Rum ve Ermeni mutfağından da izler taşıyor.

Melicanez isimli patlıcan mezesi, zeytin ezmeli ahtapot ızgarası, biberiyeli mürekkep balığı, kaya koruklu kalamar, topik, yannis, midye salması ve frigli tabule gibi farklı lezzetler, mekanda denemeniz gereken mezelerin başında geliyor. Kapı 14, tüm hafta, 18.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. İki kişilik ortalama hesap ise yine 150 TL civarında seyrediyor.

Adres: Cumhuriyet, İstiklal Sok. No:14, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: (0286) 697 84 23

17. Ada’m

Ada'm

Bozcaada, Rum Mahallesi’nde 2013’ten beri konuklarını ağırlamaya devam eden Ada’m, kapalı-açık alanları yanı sıra, muhteşem bir terastan oluşuyor. Teras katından Bozcaada manzarası seyredilebiliyor. Ada sebzelerinin deniz ürünleriyle harmanlanmasıyla ortaya çıkan meze ve yemekleriyle meşhur olan Ada’m Restoran’ın menüsünde, cevizli erişte, sardalya mücver, beğendili balık, kuskuslu paella denenmesi gereken lezzetlerin başında geliyor.

Yaz aylarının popüler rotalarından biri olan Ada’m Restoran’a, tüm hafta, 12.00-00.00 saatleri arasında gidebilirsiniz. Bozcaada gece hayatı ve eğlencesine bir de Ada’m gözünden bakın!

Adres: Cumhuriyet, Alsancak Sok. No:42, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: (0286) 697 84 04

18. Battı Balık Restoran

Battı Balık Restoran

2006’dan bu yana hizmet veren Battı Balık Restoran, Bozcaada gece hayatı ve restoranları arasında oldukça popüler… Her gün denizde tutularak, taptaze bir şekilde sunulan balık ve daha birçok deniz mahsulüyle dolu menüsüyle, misafirlerine en iyi şekilde sunum yapmaya çalışan mekanın, Bozcaada’da birçok hatırı sayılır oranda müdavimi bulunuyor.

Rakı ve şarap gibi içki seçenekleriyle romantik ve huzurlu bir akşam geçirmek için ideal bir restoran olan Battı Balık, haftanın yedi günü 12.00 ile 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Alsancak Sokak, No:43 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0 (286) 697 88 81

19. Ali Baba Teras Restoran

Battı Balık Restoran

Ali Baba Teras Restoran, Bozcaada, Ayazma Plajı mevkiinde bulunan en eski mekanlardan biridir. Gündüz plajda vakit geçirenlerin, akşam saatlerinde yemek ve içki için tercih ettikleri Ali Baba Teras Restoran, sevimli ve sıcakkanlı bir aile tarafından işletiliyor.

Meze ve yemek çeşitliliği bakımından, Bozcaada Rum Mahallesi’ndeki restoranları aratmayan, Ali Baba, haftanın yedi günü, 08.00 ile 02.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Adres: Alaybey, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0286 697 81 07

20. Vahit’in Yeri

Vahit’in Yeri

Ayazma Plajı’nın üst tarafında bulunan Vahit’in Yeri, deniz ürünlerine ve mezelerine hayran kalacağınız bir mekan. Denize nazır konumu ve manzaraya hakim teras katıyla, yaz sezonun vazgeçilmezlerinden biri olan Vahit’in yeri, gündüz denize girip, güneşin keyfini çıkardıktan sonra, akşam saatlerinde sevdiklerinizle yiyip, içip keyifli vakit geçirebileceğiniz bir restoran.

Pahalılık açısından normal düzeyde olan mekanda, ortalama hesap ücreti, 100-200 TL arasında değişiyor. Vahit’in yeri yaz boyunca, tüm hafta 08.00 ile 01.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Alaybey, cumhuriyet mahallesi, 17680 Bozcaada/Çanakkale

İletişim: 0286 697 01 30

**’Bozcaada gece hayatı’ başlıklı yazımızda sizlere 20 harika mekanı tanıttık. Yolculuğunuzda size rehberlik edecek olan bu yazımızla ilgili görüşlerinizi bizlere ileterek, içeriğimizi geliştirmemizi sağlayabilirsiniz. Bozcaada gece hayatı ve eğlencesi eşliğinde dolu dolu bir tatil geçirmeniz dileğiyle!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin