Belgorod’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Belgorod’un 10 Lezzeti

Rusya ile Ukrayna sınırında bulunan Belgorod küçük bir öğrenci şehri. Şehir çok hareketli olmamasına rağmen Rus mutfağı konusunda şehre gelenlere birçok yöresel yemeği deneme imkanı sunuyor. Listemizde Belgorod’da ne yenir?, Ne içilir?, En sevilen yiyecekler ve içecekler hangileri? gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz…

Belgorod’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Listemize geçmeden önce Belgorod hakkında kısa bir bilgi vermek faydalı olacaktır diye düşünüyoruz. Eğer çok hareketli, gecelere akıp çılgınlar gibi eğlenebileceğiniz bir şehir hayal ediyorsanız Belgorod size göre değil! Burası sakin bir yaşam sürülen, sıkıntının pek olmadığı ve insanların kendi halinde yaşadığı bir coğrafya.

Yemek konusunda Belgorod tipik bir Rus şehri ve burada Rusya’nın genelinde yiyebileceğiniz birçok yemeği bulma şansına sahip olabiliyorsunuz. Fiyat olarak da diğer Rus şehirlerinden kısmen uygun fiyatlara sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Evet, artık “Belgorod’da ne yenir? Ne içilir?” sorularının cevaplarını sıraladığımız listemize geçebiliriz;

1. Pizza

pizza
Tercihinizi fast fooddan yana kullanabilirsiniz

Öğrencilerin ve yabancı dil öğrenmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bu şehirde pizza çokça tercih edilen hızlı yemek seçenekleri arasında yer alıyor. Daha önce bahsettiğimiz kadar başarılı olmasa da şehirde yapılan özenli pizzalar Belgorod lezzetleri arasında özel bir yere sahip.

2. Piroşki

Piroşki
Rus böreği: Piroşki

Evet, hamur işi yiyecekler insanlığın varlığından beri en temel besin kaynaklarından biri olarak tüketilmektedir. Piroşki de genellikle içine patates veya kıyma konularak yapılan Rusya topraklarında bolca tüketilen bir tür börek. Eğer “Belgorod’da ne yenir?” sorusuna yöresel bir hamur işi yemek arıyorsanız piroşki sizin için en ideal tercihlerden biri olacaktır. Bu Rus böreği için gerekli malzemeleri incelemek ve nasıl yapıldığını öğrenmek isterseniz buradaki yazıyı okuyabilirsiniz.

3. Havyar

Havyar
Bir Rus Klasiği: Havyar

Rusya demek havyar demek. Haliyle ülkenin bütün şehirlerinde bu “lüks” yiyeceği bolca görmeniz mümkün. Pahalı bir yiyecek olan havyarın özellikle siyah olanı şehirde çok seviliyor ve bolca tüketiliyor.

4. Zakuski

Zakuski
Rus Ordövr Tabağı: Zakuski

Eğer karnınızı tıka basa doyurmak yerine yeni lezzetler peşinde koşan biriyseniz zakuskiyi deneyebilirsiniz. Bu yemek farklı lezzetlerin tek bir tabakta toplanmasıyla ortaya çıkıyor ve değişik yemekleri bu tabakla birlikte masanızda görebiliyorsunuz. Yani kısaca bu tabak için ordövr tabağı diyebiliriz. Bu da size hem zamandan hem de paradan tasarruf etme imkanı sunuyor.

5. Ucha Çorbası

Ucha Çorbası
Ucha Çorbası

Kursk bölgesinde bulunan Belgorod’da en çok tercih edilen çorbalarında başında balık çorbası geliyor. Balıkla birlikte çeşitli baharatların da eklenmesiyle hazırlanan ucha çorbası Belgorod mutfağı için çok özel bir çorba. Hele bir de kış ayında bu soğuk coğrafyaya gitmişseniz bir tabak ucha çorbası içinizi ısıtmak için tercih edebileceğiniz en leziz yöntemlerden biri olacaktır.

6. Pasha

pasha Belgorod
Canı tatlı bir lezzet çekenlere: Pasha

Ortodoks Rusların paskalya döneminde yedikleri pasha tatlılardan çok fazla söz edilmeyen Rusya topraklarında şeker eksikliğini giderebileceğiniz en güzel lezzetlerden biri. Üstü çeşitli şekerlemelerle süslü bu lezzet görüntüsüyle resmen insana “gel beni ye” diyor 🙂

7. Deniz Ürünleri

deniz ürünleri
Deniz ürünleri şehrin en çok tüketilen menülerinden

Rusya’nın pek çok şehrinde deniz ürünleri mutfakların vazgeçilmez unsurları arasında yer alıyor. Belgorod yemekleri içinde de bolca deniz ürününe rastlayabilirsiniz. Rus halkı çeşitli yöntemlerle hazırlanmış deniz ürünlerini özel olarak hazırlanmış farklı soslarla daha lezzetli bir şekilde tüketmektedir.

8. Kurutulmuş Etler

kurutulmuş et
Kurutulmuş etleri Doğu Avrupa’da bolca göreceksiniz

Doğu Avrupa ülkelerinin genelinde kurutulmuş et kültürü çok yaygın. Bunda geçmişte bu bölgede yaşayan göçebe toplulukların etleri uzun süre muhafaza etmek için et kurutma yöntemini çok fazla kullanıyor olmasının etkisi büyük. Belgorod yemekleri içinde de kurutulmuş etler sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle sebze yemekleri içinde kurutulmuş etler muhteşem uyumlu oluyor.

9. Ekşi Krema

Ekşi Krema
Ekşi krema yemeklerin lezzetini arttırmak için kullanılıyor.

Tek başına yenmese de bu krema şehrin ve Rusya’nın en gözde lezzetleri arasında bulunuyor. Özellikle etli yemeklere eklenen bu krema sütlü kremanın biraz ekşi hali ve hangi yemeğe ekleniyorsa o yemeğin lezzetini çok daha yüksek seviyelere çıkarıyor.

10. Votka

Vodka
Ünü Rus topraklarını aşmış bir içki: Vodka

Listemizi Rusya ile özdeşleşmiş alkol oranı oldukça yüksek bir içkiyle sonlandırmak istedik. Votka Rusya’da çok sevildiği kadar dünyada Rusya denince ilk akla gelen şeylerin de başında gelmektedir. Tabi bünyesi bu içkiye alışık olmayanların votka içme konusunda çok hızlı olmamalarında fayda olacağını belirtmekte fayda var.

Bu soğuk coğrafyanın içinizi ısıtacak lezzetlerini sıralamaya çalıştık. Sizin de “Belgorod’da ne yenir?” sorusuna cevap olacağını düşündüğünüz bölgesel tatlar varsa lütfen bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin. Böylece ziyaretçilerimiz için çok daha faydalı bir liste oluşturmamıza katkıda bulunma şansını yakalayabilirsiniz. 

Belgorod’a geldiğinizde görülmesi gereken yerlerle ilgili bilgilenmek ve gezinizi daha sağlam bir şekilde planlamak isterseniz editörlerimiz tarafından hazırlanan Belgorod gezilecek yerler listemize göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Belgorod şehri ile ilgili bütün yazılarımızı incelemek isterseniz de burayı tıklayabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin