Auckland’da Ne Yenir? Ne İçilir? | En İyi 10!

“Auckland’da ne yenir?” sorusu Yeni Zelanda’nın bu liman kentine gelenlerin mutlaka cevap aradığı soruların başında geliyor. Biz de bu sorunun cevabını arayanlar için şehrin yeme içme kültürü hakkında detaylı bir liste yapmanın faydalı olacağını düşündük. Dilerseniz hemen yazımızın devamına geçelim…

Auckland’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Yeni Zelanda ve Auckland başta yerli kültürler ve İngiliz kültürü olmak üzere farklı kültürlerin sentezinden meydana gelmektedir. Auckland mutfağı da bu sentezden etkilenmiş olup karma bir yemek kültürüne sahiptir.

Deniz kenarında bulunan bir ülkenin şehirlerinde bol ve taze deniz ürünlerinin bulunması kadar doğal bir şey olamaz. “Auckland’de ne yenir?” diye merak ediyorsanız verilecek en iyi cevapların başında deniz mahsullerinin geldiğini söyleyebiliriz.

1. Balık

Balık Yemekleri

Şehrin liman kenti olması Auckland mutfağı için balığın çok daha önemli bir hal almasını sağlamış. Eğer şehir turu yaparken herhangi birini durdurup “Auckland’da ne yenir?” diye sorarsanız alacağınız cevap büyük ihtimal “balık” olacaktır. Siz de denizde tutulan taze balıkların farklı pişirme teknikleriyle pişirilerek hazırlanan menülerle kendinize şöyle güzel bir ziyafet ısmarlayabilirsiniz.

2. Midye

Midye

Ülkemizde de çok fazla sevilen midye Auckland yemekleri arasında sevilen seçenekler arasında bulunuyor. Bunun yanı sıra midyeye benzer bir görünüme sahip olan istiridye de şehirde çok fazla tüketilen deniz ürünlerinden biri. Her iki lezzet de dört tarafı denizlerle çevrili ülkemizde sıklıkla tüketildiği için Türkiye’den Auckland’a yolculuk yapanlara tarafından beğenilerek tüketilecektir.

3. Kuzu Kızartma

Kuzu Kızartma

Auckland halkının büyük çoğunluğu hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Bu da Auckland yeme içme kültürünün şekillenmesinde etkili olmuştur. Şehre gelenler yerli halkın özenle yetiştirdiği hayvanların etleriyle kendilerine çok keyifli bir yemek molası verme imkanına sahip olmaktadır. Eğer et yeme konusunda bir kısıtlamanız yoksa bizce bu seçeneği düşünmelisiniz.

4. Pavlova

Pavlova

Auckland’a geldiniz ve gezintinizin arasında keyifli bir tatlı molası vermek istediniz. O halde size pavlovayı öneriyoruz. Oldukça çekici ve iştah kabartıcı bir görünüme sahip olan pavlova hafifliği ile yemek sonrası damaklarında tam bir lezzet patlaması yaşamanıza olanak tanıyor. İşte tam bu nedenle pavlovayı da “Auckland’da ne yenir?” listemize dahil etmeye karar verdik.

5. Hokey Pokey!

Hokey Pokey

Vanilya, bal, şeker, dondurma… İnsanın ağzını sulandıran kelimeler değil mi? 🙂 Bu karışımların ardından ortaya çıkan bu muhteşem lezzet ise Auckland’da tadabileceğiniz en lezzetli şeylerin başında geliyor. Hokey pokeyin yapılışını merak ediyorsanız hikayesini okumak için burayı tıklayabilirsiniz.

6. Şarap

Şarap

Auckland yemek kültürü içinde en çok tüketilen içkiler arasında şarap bulunuyor. Şehirde birbirinden lezzetli ve kaliteli şaraplar üretilerek müdavimleri ile buluşuyor. Bu şarapları tatmak ve tatilinize farklı bir anı bırakmak isterseniz Waiheke Adası’na gerçekleştirilen şarap tadımlarına katılabilirsiniz.

7. Fast Food

Fast food

Canınız bölgeye has bir şey değil de dünyanın her yerinde bulabileceğiniz pizza, hamburger gibi lezzetleri şehrin çeşitli noktalarına yayılmış olan dünyaca bilinen zincir markaların dükkanlarından yiyebilirsiniz.

8. Tereyağlı Tavuk

Tereyağlı Tavuk

Hint mutfağı son dönemlerde dünyanın her yerine yayılmış durumda. Şehirde bulunan Hint restoranları ziyaretçilerine uygun fiyata lezzetli yemeklerle karnını doyurma imkanı sunuyor. Bu restoranlarda özellikle bol baharatlı ve tavuk etli menüler yer alıyor. Tereyağlı tavuk ise mekanların en favori yiyecekleri arasında bulunuyor.

9. Fish & Chips

Fish & Chips

Kızarmış balık ve patates kızartması özellikle leziz bir yemeği aperatif bir yemeğin kolaylığında tüketmek isteyenlere hitap ediyor. Eğer siz de böyle bir yemek arayışı içinde iseniz Auckland’de balık ve patates kızartmasını deneyebilirsiniz.

10. Sandviç

Sandviç

Karma bir lezzet olan Auckland sandviçleri Fransız baget ekmeklerinin arasında özellikle ciğer, balık gibi proteinli gıdalarla yeşilliklerin bir araya gelmesinden ortaya çıkıyor. Bir de içine turşu ve acı biber konunda ortaya atıştırmalık muhteşem sandviçler çıkıyor.

Sizin için hazırladığımız “Auckland’da ne yenir? Ne içilir?” listemizin sonuna geldik. Auckland ‘daki görülmesi gereken yerler hakkında detaylı bilgi isterseniz “Auckland’da gezilecek 15 yer” listemize de göz atmanızı tavsiye ediyoruz.  

Yorum yapın

Bizi Takip Edin