Arnavutluk’ta Gezilecek 7 Yer!

Yıllarca komünist rejimler yönetilmesinden dolayı dünyayla olan bağlantısı çok sınırlı olan Arnavutluk, ülkeye demokrasinin gelmesiyle son dönemlerde adından çok daha fazla söz ettirmeye başladı.

Adriyatik Denizi kıyısında bulunan Arnavutluk, Akdeniz ülkesi olmasından dolayı önemli avantajlara sahiptir. Ülkenin büyük bölümü dağlardan oluşsa da Akdeniz sahilleri, ülkenin cazibe merkezi olması konusunda cesaretlenmesine katkıda bulunuyor.

Arnavutluk Gezi Rehberi

14. yüzyılda Osmanlı himayesine giren Arnavutluk, 500 yıl boyunca Osmanlı’nın yönetimi altında kalmıştır. Bunun sonucunda bugün dahi Osmanlı kültürünün etkilerini gözlemlemek mümkün. Osmanlı Devleti’nin himayesindeki topraklarda İslamı yayma çalışmalarının sonucu olarak ülkenin bugün yarıdan fazlasının Müslüman olduğunu görüyoruz. Ülkenin kalan kısmı ise Ortodoks ve Katoliklerden oluşuyor.

1944 yılında Enver Paşa‘nın kontrolünde komünist rejimle yönetilmeye başlayan Arnavutluk, 1991 yılında çok partili rejimle birlikte demokratik bir şekilde yönetilmeye başlamış. Bu tarihten itibaren ülkede hatırı sayılır bir hareketlilik başlamış. Ülkenin günümüzde turizm açısından da önemli gelişmeler kaydettiğini gözlemliyoruz.

Arnavutluk Gezilecek Yerler

1. Tiran

Tiran

Başkent Tiran’da İskender Bey Caddesi şehrin en önemli noktası. Burada bulunan İskender Bey Heykeli, Saat Kulesi ve Hacı Ethem Bey Camii bölgede özellikle görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Hacı Ethem Bey Camii’nin sizi süslemeleriyle büyüleyeceğini söyleyebiliriz.

2. Elbasan

Elbasan

Osmanlı himayesine girdikten sonra özellikle mimari anlamda tipik bir Osmanlı şehrine dönen Elbasan’da geçmişin izlerini bugün de görmek mümkün. Şehirdeki Elbasan Kalesi ve Saat Kulesi görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

3. Berat

Berat

Mimarisi ile adeta Safranbolu‘yu andıran Berat, Arnavutluk’un özel şehirlerinden biri. Osumi Nehri’nin ikiye ayırdığı şehrin bir yakasında Müslümanlar, diğer yakasında ise Hristiyanlar yaşıyor. Şehir aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi‘nde bulunuyor. Şehirdeki bulunan Gorica Köprüsü ve Etnoğrafya Müzesi görülmesi gereken yerlerden.

4. Durres

Durres

İtalyan şehri Bari ile karşı karşıya olan Durres, Arnavtluk için batıya açılan kapılardan biri. İki şehir arasındaki yolcu taşıyan feribotlar da bunun bir göstergesi. Kış aylarında durgun olan şehir yaz mevsiminin gelmesiyle hayli hareketli oluyor. Eğer Arnavutluk’un sahil hayatını görmek isterseniz Durres’i gezilecek yerler listenize almalısınız.

5. Kruja

Kruja

Osmanlı etkilerinin bir hayli fazla olduğu şehirlerden biri de Kruja. Bölge mimarisinde Osmanlı etkisini görmek pek zor olmuyor. Şehrin tepesinde yer alan Kruja Kalesi, kalenin içinde bulunan Eski Osmanlı Pazarı ve İskender Bey Müzesi turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

6. İşkodra

İşkodra

Oldukça tarihi bir bölge olan İşkodra’da Osmanlı’dan birçok eseri inceleme fırsatı yakalayabiliyorsunuz. Şehrin simgesi olarak görülen Rofaza Kalesi ise 3 bin yıllık tarihiyle göz kamaştırıyor. Kale içerisinde birçok tarihi kalıntıyı inceleyebiliyorsunuz. Dilerseniz şehrin en önemli yerlerinden biri olan Kole İdromeno Sokağı’nı da ziyaret edebilirsiniz. Buradaki hoş cafe ve restoranlarda bir şeyler yiyip içerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

7. Ksamil

Ksamil

Arnavutluk genel olarak diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça ucuz olması nedeniyle son dönemlerin gözde Akdeniz ülkelerinden biri konumunda. Ksamil de en iyi plajlara sahip en ucuz tatil noktalarından biri olarak gösteriliyor. Dilerseniz Ksamil’de taze deniz ürünleri yiyebilir ve çevredeki adaları keşfe çıkabilirsiniz.

Arnavutluk’a Ne Zaman Gidilir?

Arnavutluk’ta Akdeniz iklimi hakim olduğu için özellikle yaz ayları hayli sıcak ve bunaltıcı geçmektedir. Bu nedenle tatil için yaz mevsimini tercih etmeniz pek doğru bir seçim olmayabilir. Arnavutluk için en ideal zaman ilkbahar ve sonbahar ayları olacaktır.

Arnavutluk’a Nasıl Gidilir?

Arnavutluk İstanbul’a yaklaşık 1100 km. mesafede bulunuyor. Bu ülkeye, Türkiye’den düzenlenen otobüs seferleriyle 20 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşmanız mümkün olabiliyor. Ancak oldukça uzun bir yolculuk sinirlerinizi gerebileceği için bizim tavsiyemiz otobüs yerine uçak seferlerini tercih etmeniz yönünde olacaktır. Ülkemizden en uygun uçak bileti fiyatları ile Arnavutluk’a uçabilir ve Avrupa’nın yeni gözdesi bu ülkeyi keşfe çıkabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin