Bayram Tatilinde Seyahat Edebileceğiniz Destinasyonlar

Ramazan Ayı’nın bitişi ile 4 günlük bayram tatili 24 Haziran Cumartesi günü başlıyor. Bu 4 günlük bayramı, tüm yılın yorgunluğunu atabileceğiniz için kısa bir tatile dönüştürebilirsiniz.

Listemizde sizler için her zevk ve tercihe hitap edecek noktalara yer vermeye çalıştık.

#1 Bayram Tatilinde Seyahat Edebileceğiniz Destinasyonlar

Bayram Tatili için yurt içinde gidebileceğiniz seyahat noktalarından ilki;

1- Nevşehir/Kapadokya

Kapadokya

Türkiye’de seyahat denilince akla gelen en güzel ve özel yerlerden biridir Nevşehir. Eğer ki hala ziyaret etmediyseniz bu bayram rotanızı İç Anadolu’ya, gözlerinizi Peri Bacaları’na çevirin.

2. İzmir/Alaçatı

Alaçatı

Arnavut kaldırımları, mavinin beyazla uyumu ve altın rengi sahilleri ile hem serinlemek hem de doyasıya eğlenmek isteyenleri Alaçatı’ya doğru alalım. Gündüz denizin, akşam eğlencenin tadını doyasıya çıkartabileceğiniz İzmir geceleri, vaktinizi en güzel şekilde geçirebileceğiniz seyahat noktalarından biri.

3. Bursa/Cumalıkızık

Cumalıkızık

Bursa’nın en ünlü ve en eski köyü olan Cumalıkızık Köyü, Osmanlı’dan kalma tam 700 yıllık evlerin bulunduğu bir yerleşim yeri. Ayakta kalmayı başarabilmiş bazı evlerin onarılarak kafe ve restoranlara dönüştürüldüğü bu yer, Osmanlı mimarisini ve eski köylerin canlı bir örneği olarak ziyaret edilebilir. Turistlerin akın ettiği bu köyde, 700 yıllık evleri ziyaret ederek eskiyi yâd edebilirsiniz.

4. Rize/Ayder Yaylası

Ayder Yaylası

Burası İrlanda’nın bir köyü olsa beğenirdiniz ama … Diyerek başladığımız cümlelerin sonunu dolduran eşsiz güzelliğiyle ülkemize tekrar hayran bırakan meşhur Ayder Yaylası. Karadeniz’in incisi Rize’de bulunan her daim yemyeşil görüntüsü ve mis gibi havası ile ilgi odağı olan bu doğa harikası yer masal diyarlarını andıran büyüleyici güzelliğe sahip. Burada başınız dönerse bilin ki sağlıktan! Tertemiz havası ve bol oksijeni ile şehrin gürültüsünden ve kirliliğinden uzak el değmemiş Türkiye’nin en güzel noktalarından biri.4 günlük tatilinizi doğanın kucağında has tereyağı ve balla yapacağınız kahvaltılarla geçirebilirsiniz.

5. Muğla/Kabak Koyu

Kabak Koyu

Küçük çakıllı taşları ile denizin ve sahilin buluştuğu en güzel noktalardan biridir. El eğmemiş doğası ve shambala evleri sayesinde koyu en tepeden seyredebilir ve uçsuz bucaksız maviliklere uyanabilirsiniz. Bu koyda sizi rahatsız eden tek şey cıvıldayan kuşlar ve rengarenk kelebekler olabilir. Huzurun simgesi olmaya aday Kabak Koyu tatilcilerin vazgeçilmezi.

6. Mardin/Midyat

Midyat

Tarih kokusu ne demek derseniz cevabını yazamayız ama hissedebileceğiniz bir yer önerebiliriz. Midyat! Evleri, camileri, tarihi eserleri her karışı kendine hayran bıraktıran Midyat, ön yargılarınızı kırıp gitmenizi önerdiğimiz yerlerin başında geliyor. Adı olumsuz olaylarla anılsa da gidenlerin keşke daha önce gelseymişim dediği, Doğu illeri arasında en çok ziyaret edilen nokta. Burada gezerken ayaklarınızın altında binlerce yıllık bir tarih olduğunu hissedecek ve her an bir arkeolog gibi yeni bir eserle karşılaşabileceğinizi unutmayın!

7. İzmir/Şirince

Şirince

Eski yerleşim yerlerinden biri olan Şirince, günümüzde hem Osmanlı hem de Rum izlerini taşımaya devam ediyor. Oldukça tatlı bir köy olan Şirince, Maya Takvimi’nde adı geçen kıyametin kopmayacağı köy olarak biliniyor. Turistlerin akınına uğrayan bu büyüleyici köyü gezmeli ve eski Rum evlerini ziyaret etmelisiniz.

8. Tunceli/Munzur

Munzur

Ovacık’a bağlı olan Munzur, doğa güzellikleri ile sizi kendisine hayran bırakacak. El değmemiş doğanın içerisinden akan buz gibi Munzur Nehri’nde rafting yapabilir isterseniz gözeleri ziyaret edebilirsiniz. Yol üzerinde bulanan türbeleri ziyaret edebileceğiniz gibi yol boyunca çeşmelerden akan doğal kaynak sularının tadına bakabilirsiniz. Gözelere yaklaştığınızda tertemiz suları yerin altından çıktığı anda tadabilir ve dillere desten Munzur Çayı’nın suyunu tadabilirsiniz.

9. Balıkesir/Cunda Adası

Cunda Adası

Ege’nin en büyük 4. Adası olan Cunda, altın kumları ve masmavi denizinin yanı sıra doğasıyla da seyahat severleri kendine çekiyor. Adada ister sessiz, huzurlu bir isterseniz de doyasıya eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz.

10. Bartın/İnkumu

İnkumu

İstanbul’a yakınlığı ile küçük kaçamakların adresi olan Bartın’da saklı kalmış muhteşem bir sahil İnkumu. Yeşil doğanın ve binalardan uzak sahili ile tatilinizi değerlendirebileceğiniz en güzel noktalardan biri. Karadeniz’in hırçın sularında yüzdüğünüzü unutmadan dilediğinizce eğlenebileceğiniz, gündüzleri de geceleri kadar hareketli olan İnkumu’nu ziyaret etmenizi öneririz.

pinBayram tatilinde seyahat edebileceğiniz Türkiye’nin birbirinden güzel destinasyonlarını sizler için derledik. Ek tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin