Torino’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Tat

İtalya mutfağıyla ünlenmiş bir ülke olduğu gibi şehirleri de birbirinden güzel lezzetler saklıyor.

Torino’da ne yenir, ne içilir  yazımızda, güzel bir Torino turuna katabileceğiniz tatları ve hikâyelerini anlatmaya çalıştık.

Piyemonte bölgesinin başkenti sessiz Torino, şehrin karakterini yansıtan bir mutfağa sahip: sakin ve asil. Fast food yemek kültürüne karşı olarak başlatılan “slow food” geleneğinin temsilcisi olan şehir, lezzetli ve sağlıklı beslenme amacına hizmet ediyor. Ülkenin Fransa ile sınırında yer alan kentte, Fransız kültürünün ve yemeklerinin esintileri de hissediliyor.

#1 Torino’da Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında ;

1- Bagna Cauda

Bagna Cauda

Torino’nun yerel yemekleri düşünüldüğünde ilk akla gelen Bagna Cauda, aslında bir başlangıç yemeği. Zeytinyağının güzellik kattığı bu atıştırmalık sarımsak, ançüez ve mantar yardımıyla hazırlanıyor.

2- Bicerin

Bicerin

Kahve, çikolata ve şekerden oluşan Bicerin, şehrin tatlı içeceklerinden en güzeli olabilir. Hafifliğinin yanında içinizi kıpır kıpır edecek bir tadı var. Üstelik çok uygun bir ücret ödeyerek bu nefis kahveyi her kafede sipariş verebilirsiniz.

3- Espresso

Espresso

Bir diğer kahve seçeneğiniz de Espresso olabilir. Daha sert ve enerji verici bir içecek arıyorsanız, ünü İtalya’dan çıkıp tüm dünyaya yayılmış bu kahveden ısmarlayın.

4- Mantarlı Risotto

Mantarlı Risotto

İtalya pilavı diyebileceğimiz Risotto’nun mantarlı versiyonu, özellikle Torino’da ayrı bir güzel yapılıyor. Şehir turu için yeterli enerji almanın yollarından biri olarak gittiğiniz ilk restoranda Mantarlı Risotto söyleyebilirsiniz. Porçini mantarıyla yapılan bu yemek size iyi ve İtalya’da olduğunuzu hissettirecek.

5- Panna Cotta

Panna Cotta

Tatlıya düşkün bir insansanız Torino hayallerinizin şehri olabilir. Onlarca çeşit tatlının mucidi bu şehirde deneyebileceğiniz en güzel tatlılardan biri Panna Cotta. Krema ve karameli muhteşem bir şekilde buluşturan tatlı, mevsim meyveleriyle süslenip sunuluyor.

6- Tagliatelle

Tagliatelle

Pizzadan sonra makarnanın da anavatanı sayılan İtalya’da yiyebileceğiniz çeşit çeşit makarna yemekleri var. Torino ise Tagliatelle adında, bildiğimiz makarnadan biraz daha kalın kesilmiş bir makarna seçeneğine sahip. Üzerinde gezdirilen soslarla lezzetine lezzet katan bu yerel tada bir şans verin.

7- Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Ton balığı sosuyla yapılan Vitello Tonnato, soğuk yenen bir çeşit et yemeği. Yapımı hayli zor ve emek isteyen bir süreç gerektiriyor. Torino et türleri bakımından zengin ve siz de iyi bir et severseniz, keyfinize diyecek olmaz.

*Torino turunda aç kalmanız çok zor ancak şehir içinde kaybolabilirsiniz. Kendinize bir yol haritası çıkarmak isterseniz size birkaç önerimiz var.

Torino’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin