Endonezya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 12 Yöresel Lezzet

Biraz Orta Doğu biraz Asya yemeklerinin birleştiği bir mutfak olan Endonezya’nın farklı lezzetlerini birlikte keşfedelim.

Endonezya’da ne yenir , ne içilir isimli yazımızı inceleyerek, ülkenin en lezzetli ve popüler yemekleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

#1 Endonezya’da Ne Yenir?

Listemizin ilk sırasında;

1- Indonesian Satay

Indonesian Satay

Indonesian Satay, kömür ateşinde pişirilen dana etin fıstık sosu dökülerek servis edilmesiyle oluşuyor. Endonezyada sokak tezgahlarından, seçkin restoranlara kadar birçok noktada bulabileceğiniz bu yemeğin tadını seveceğinizi düşünüyoruz.

2- Beef Rendang

Beef Rendang

Dana etinin bol baharatla oldukça uzun süre pişirilmesiyle oluşan yemek, ülkede yiyebileceğiniz en lezzetli yemeklerden biridir. Popüler lezzetlerin başında gelen bu yemekte suyunu bırakan pamuk gibi etlerin tadına doyamayacaksınız.

3- Fried Rice

Fried Rice

Ülke sınırlarını aşıp dünyaca ünlü bir lezzet haline gelmiş olan kızarmış pilav, birçok sebzeyle birlikte kızartılmış pirinçten oluşuyor. Üzerine soya sosu dökülerek servis edilen pilavın tadına kesinlikle bakmanızı öneriyoruz.

4- Nasi Rawon

Nasi Rawon

Oldukça doyurucu olan Nasi Rawon’u ilk gördüğünüzde biraz şaşırabilirsiniz. Dana etiyle yapılan bir yemek olan nasi rawonun sosu oldukça koyudur. Yanında bir kase pilav alarak tüketirseniz daha güzel olarak nasi rawonu, Endonezya’nın neredeyse tüm restoranlarından deneyebilirsiniz.

5- Sop Buntut (Oxtail Soup)

Oxtail Soup

İçindeki bol malzeme sayesinde oldukça doyurucu bir çorba olan oxtail çorbası, bol etlidir. Dana etlerinin kemikleriyle birlikte pişirildiği bu çorbanın bir kâsesiyle bile doymanız garanti. Sıcak ekmekle tüketmenizi önerdiğimiz bu lezzet oldukça iştah açıcı görünüyor.

6- Indomie

Indomie

Endonezya usulü noodle yemek isterseniz Indomei’yi deneyebilirsiniz. Yeşil soğan, domates ve kırmızı biberle birlikte sunulan noodle, ülkenin en sevilen tatlarından biri. Hem ucuz hem de lezzetli bu yemek ülkede kısa sürede servis edilen yemeklerin başında geliyor.

7- Nasi Uduk

Nasi Uduk

Ülkenin geleneksel lezzetlerinden bir diğerine geldi sıra. Nasi Uduk, Hindistan cevizi duyunda haşlanmış pirinçlerle sunulan garnitürlerden oluşmaktadır. Pirinçlerin yanında tavuk parçacıkları ve soğan kızartması sunuluyor. Genellikle öğle yemeği olarak tercih edilen nasi uduk, sıcak servis ediliyor.

8- Pempek

Pempek

Dışı balık, içi yumurta olan bu lezzet, taze balıketinden yapılıyor. Üzerine karides tozu ve sos dökülerek servis edilen pempekin tadına bakmak istiyorsanız, seçkin restoranlardan birini tercih etmenizi tavsiye ederiz.

9- Ikan Bakar 

Ikan Bakar 

Balık yemeklerinin sıklıkla yapıldığı Endonezya’da en sevilen kızartma şekillerinden biride kömür ateşinde pişirilmiş ettir. Bütün balığın soslanıp kömür ateşinde kızartıldığı ıkan bakar, hem sağlıklı hem de lezzetli. Hafif akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan yemeği denemeden geçmeyin 🙂

10- Sweet Martabak

Sweet Martabak

Endonezyada tatlı krizinizin çaresi, Martabak tatlısı. Çikolatanın erimiş peynir ve yer fıstığıyla buluştuğu bu tatlı sadece akşamları satılmakta. Her zaman yiyemeyeceğiniz bu tatlının tadına bakmanızı öneriyoruz.

11- Bajigur

Bajigur

Alkollü içeceklerin fazla tercih edilmediği Endonezya’da genellikle geleneksel içecekler ön plandadır. Bunlardan biri olan bajigur, içerisindeki hurma ve Hindistan cevizi sütü sayesinde tatlı bir aromaya sahiptir. İçimi keyif veren bu içecek tatlı isteğinizi kesmeye yardımcı olabilir.

12- Bandrek

Bandrek

Soğuk havaların vazgeçilmez içeceklerinden olan bandrek, zencefil ve kahverengi şekerin birleşmesiyle oluşuyor. Üzerine isterseniz tarçın serperek de tüketebilirsiniz.

*Endonezya gezilecek yerleri yazımızı okudunuz mu ?

Endonezya’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin