Zürih’te Ne Yenir? Ne içilir?

İsviçrenin en büyük şehri olan Zürih’te ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Zürih’te Ne Yenir ? Ne içilir? ” Yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden lezzetli yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Papet Vaudois

Papet Vaudois

İsviçre’nin e popüler yemeklerinden biri olan papet vaudois, deneyebileceğiniz en lezzetli yemeklerden biri. Lahana, patates, krema ve sosislerin buluştuğu bu lezzeti denemenizi öneriyoruz.

2- Rosti

Rösti

Rendelenmiş patateslerden yapılmış olan rosti oldukça sevildiği gibi denenmesi gereken popüler Zürih lezzetlerimden biridir. Avrupa genelinde sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar farklı öğünlerde tüketilen bu tadı denemelisiniz.

3- Polenta and Braised Beef

Polenta and Braised Beef

Patates ve etin uyumunu seviyorsanız denemeniz gereken tatlardan biri kesinlikle polenta and braised beef. Bu tat incecik hale getirilmiş olan dana etlerinin patates püresiyle birlikte servis edilmesinden oluşuyor. Yanında genellikle şarap servis edilen bu tadı denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

4- Tartiflette

Tartiflette

Pastırma ve patateslerin beşamel sosla buluştuğu efsane bir tarif isterseniz Zürih restoranlarında tartifletteyi denemenizi öneriyoruz. Avrupa’nın birçok noktasında deneyebileceğiniz bu lezzetli tarif genellikle öğlen yemeklerinde tercih edilmekte.

5- Swiss Fondue

Swiss Fondue

Fondü denediğinde aklınıza tatlı geliyorsa fikrinizi değiştirecek bir yemekle karşınızdayız. Eritilen peynire batırılan çıtır çıtır ekmekler kulağınıza nasıl geliyor? Görüntüsüyle iştah açan bu tadı denemeden İsviçre’den ayrılmamalısınız.

6- Zürcher Geschnetzeltes

Zürcher Geschnetzeltes

Kremalı mantarların rostiyle buluştuğu muhteşem bir yemek olan Zürcher Geschnetzeltes, söylemesi zor ancak yemesi zevkli tatlardan biridir. Bu lezzet deneyimi damaklarınızda harika tatlar bırakacak.

7- Pastetli

Pastetli

Milföy hamurlarının en lezzetli halini deneyebileceğiniz pastetli, önce görüntüsüyle sonrada tadıyla sizi mest edecek!

8- Raclette

Raclette

Birçok yemeğin vazgeçilmez tamamlayıcısı olan raclette, peynir severlerin bayılacağı bir lezzet. Restoranlarda ek olarak servis edilmesini isteyebilirsiniz.

9- Apfelküchlein

Apfelküchlein

Elmanın pankekle birleştiği muhteşem bir tat olan apfelküchlein denemenizi önerdiğimiz tatlı lezzetler arasında yer alıyor. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan bu kekleri tatlı reçeller ekleyerek deneyebilirsiniz.

10- Chocolate

Chocolate

Çikolata denince akla Almanya ve İsviçre geliyor. Hediye bekleyen dostlarınıza almayı unutmamalısınız . 🙂

11- Nusstorte

Nusstorte

Elma ve tarçının buluştuğu en lezzetli turtalardan biri olan nusstorte, Zurih restoranlarının vazgeçilmezleri arasına. Soğuk İsviçre havasında sıcak bir kahve ve bir dilim nusstorte yemeye ne dersiniz?

12- Dunkles

Dunkles

İsviçre’ye gittiğinizde farklı bir içecek denemek isterseniz alkollü olarak size dunklesi önerebiliriz. Tadına bakıp yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. 🙂

*Zürih gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Zürih’te ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin