Zilina’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 9 Enfes Tat

Orta Avrupa’nın geleneksel şehirlerinden olan Zilina’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Zilina’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin popüler ve leziz yemekleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Denemeden geçmemeniz gereken tatlarda ilk sırada;

1- Zemiakové Placky

Zemiakové Placky

Sabah kahvaltılarında krep yemeyi seviyorsanız, Zilinada ne yenir sorusuna harika bir cevap olacak zemiakove placky sipariş edebilirsiniz. Patateslerden yapılan bu krep oldukça sevildiği gibi lezzetli tadıyla da beğeni topluyor.

2- Bryndzové Halušky

Bryndzové Halušky

Slovakyanın geleneksel lezzetlerinden olan halusky özel günlerden normal menülere kadar hemen her yemekte sunulan tatlardan biridir. Koyun peyniri, krema ve pastırmanın buluştuğu bu lezzet farklı tatlara açık olanlara önerimiz.

3- Vyprážaný Syr

Vyprážaný Syr

Şnitzel daha güzel nasıl olabilir diye düşünmüşler ve ortaya vyprazany syr çıkmıştır. Şnitzellerin içlerine peynir konularak kızartıldığı bu tarif oldukça seviliyor.

4- Kapustnica

Kapustnica

Slovakya’nın geleneksel yemeği olmasa da kapustnica ülke genelinde fazlasıyla tüketiliyor. Lahanaların değerlendirildiği bu yemek sizi Slovakya soğuklarında hasta olmaktan koruyacak. 🙂

5- Bryndzové Pirohy

Bryndzové Pirohy

Hamur işinin belki de en güzel hali olan bryndzove pirohy sevilerek tüketilen tatlardan biridir. Sizleri Zilina’da ne yenir endişesinden kurtaracak bu lezzetin içleri peynirle doldurulan bu hamurlar üstlerine kızartılmış pastırma parçaları serpilerek sunuluyor. Yağlı ancak bir o kadar güzel lezzetlerden olan bu tat denemeye değer.

6- Vepřo Knedlo Zelo

Vepřo Knedlo Zelo

Kızartılmış domuz etinin lahana ve ekmekle birlikte sunulduğu bu tat, Slovakya halkı tarafından sevilen lezzetlerden biridir.

7- Lokše

Lokše

Avrupa’da yaygın olan waffle benzeri ancak daha ince açımı sebebiyle farklı olan lokse, tatlı veya tuzlu olarak tüketilebilmekte. Canınız tatlı çekti ve Zilina’da ne yenir diye düşünüyorsanız lezzetli lokseyi mutlaka tadın deriz. Bazen yemeklerle birlikte bazense tek başına bir yemek gibi tüketilen lokseleri birçok restoranda bulmanız mümkün.

8- Parené Buchty

Parené Buchty

Yemeklerden sonra başlayan tatlı krizlerinizi bastırmak isterseniz parene buchty tam size göre! Yumuşacık hamurun arasında dağılan meyve reçelleriyle Zilina’da bu tadı denemeden dönmeyin deriz.

9- Kofola

Kofola

Kola benzeri alkollü bir içecek olan kofola, Slovakya’nın en yaygın içeceklerinden biridir. Bu tadı denemeden neyden bahsettiğimizi anlamayabilirsiniz. Deneyip düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşın. 🙂

*Zilina gezilecek yerler  yazımızı incelediniz mi?

Zilina’da ne yenir yazımız ile ilgili yorumlarınızı aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin