Yeni Zelanda’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 11 Muhteşem Lezzet

Dünya’nın en genç ve güzel ülkelerinden Yeni Zelanda’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

“ Yeni Zelanda’da Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda ülkeye doğru bir yolculuk gerçekleştirdik ve saklı lezzetleri sizler için ortaya çıkardık. Kendine özgü mutfağının nefis lezzetleriyle gezginleri kendine hayran bırakıyor.

Muhteşem bozulmamış doğası ve huzur dolu sahillerinin yanında İngiliz sömürge döneminin izlerini görebileceğiniz tarihi değerlere sahip bir ülke. Keyifli bir tatil için tüm imkanları sunan ülkede yiyebileceğiniz lezzetli yemekler de cabası olacak.

1- Balkabağı Çorbası

Balkabağı çorbası

Ülkede deneyebileceğiniz güzel yemeklerden biri olan Balkabağı Çorbası; balkabağı, havuç, patates ve zencefilin rendelenip soğan ve kereviz saplarıyla lezzetlendirilmesiyle yapılıyor. Yerel halkın sofrasından eksik etmediği bu nefis çorbayı pek çok restoranda kolaylıkla bulabilirsiniz.

2- Hangi

Hangi

Geleneksel bir Maori yemeği olan Hangi, ülkenin simge lezzetlerinin başında geliyor. Özel günler ve festivalin aranan tadı olsa da günümüzde eskiye nazaran ününü yitirmiş.

Yine de karşınıza bu nefis et yemeğini Auckland ya da Queenstown gibi ülke şehirlerinde kolayca bulabilirsiniz. İlginç pişirme tarzı sayesinde kendine has bir lezzete kavuşan Hangi’yi mutlaka deneyin.

3- Jaffas

Jaffas

Yeni Zelanda’nın popüler şekerlemesi Jaffas, elinizin altından ayıramayacağınız bir atıştırmalık olacak. Draje kaplı top şeklinde çikolatalardan oluşan bu şekerleme adına yılın belirli bir gününde şenlik bile düzenleniyor. Tadına bakmak isterseniz butik kafeler ya da süpermarketlerden satın alabilirsiniz

4- Kina

Kina

Ülkede hayli enteresan lezzetlerle karşılaşmanız mümkün. Bunlardan biri olan Kina, aslında denizkestanesinin yerel halk dilinde karşılığı. Bu deniz canlısının incecik eti bölgede çok fazla tüketiliyor ve çoğu yemeğin ana malzemelerinden birini oluşturuyor. Farklı lezzetlere açık biriyseniz ve yolunuz muhteşem ada ülkesine düştüyse tadına bakmayı ihmal etmeyin.

5- Kivi

Kivi

Kivi, yabancı olduğumuz tropikal meyvelerden biri değil. Türkiye’de de pazar tezgâhlarında sıkça rastlıyoruz. Ancak Yeni Zelanda için kivi önemli bir besin kaynağı. Aklınıza gelebilecek her çeşit yemekte kullanıldığı gibi kivi içeren onlarca tatlı, burger, pasta, kurabiye hatta içki bile görebilirsiniz.

6- Kumara

Kumara

Bir çeşit patates olan Kumara, tatlımsı tadıyla bildiğiniz patateslerden ayrılıyor. Erken Maori yerleşimcilerince Yeni Zelanda’ya getirilen bu patatesler, günümüzde de halen popülerliğini koruyor.

Zengin lif kaynağı olan Kumara, pek çok yemekte kullanılmaya devam ediyor. Gittiğiniz restoranlarda sık karşılaşabileceğiniz tatlardan biri olacaktır.

7- Manuka Balı

Manuka Balı

Uluslararası pazarlarda oldukça aranan bir bal olan Manuka Balı, tıbbi amaçlar doğrultusunda da kullanılan bir şifa kaynağı. Yerel halk bu balı mucize olarak nitelendiriyor. Ülkede bulabileceğiniz özel bal dükkanlarında ya da süpermarketlerde bu tatlı sağlık kaynağını alabilirsiniz.

8- Paella

Paella

Yeni Zelanda’da  ne yenir sorusuna verilen en güzel cevaplardan biri de Paella… Yerel yemekleri büyük ölçüde malzemeleri balıklar, istiridyeler ya da kalamarlar oluşturuyor.

Paella, de farklı farklı deniz ürünlerinin pilavla birleştirilmesi sonucu doğmuş, lezzetli bir yemek. Adana pek çok restoranda sipariş verebilir ve doyurucu bir öğün tamamlayabilirsiniz.

9- Pavlova

Bu hayalleri süsleyen ada ülkesinde göreceğiniz en göz kamaştırıcı lezzet kuşkusuz Pavlova olacak. Görselliğin lezzetle doğru orantılı olduğu bu pasta bol bol krema ve mevsim meyveleri içeriyor.

Ülke için simge haline gelmiş bu tatlı, bir dilimle doyamayacağınız kadar leziz ve hafif. Avustralya için de önemli yiyeceklerden biri sayılan pastayı yemeden dönmeyin…

10- Şaraplar

Şarap

Yeni Zelanda’nın kendine has şarapları da şans verilmeyi hak ediyor. Onlarca farklı çeşitte şarap deneme şansınız var. Bağ bozumu ve şarap tadım günleri etkinlikleri düzenlenen ülkede Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon şaraplarını mutlaka deneyin.

11- Scones

Scones

Sokak lezzetlerinden biri olan Scones için tatlı bir kaçamak diyebiliriz. Çeşitli meyvelerden yapılan bu kurabiyeyi taze bir kahve eşliğinde yiyebilirsiniz.

Ülke hakkında detaylı bilgi almak isterseniz aşağıdaki yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin