Yanbu’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Yemekleri

Suudi Arabistan’ın en huzurlu kenti Yanbu’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Yanbu’da Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Haç ve umre yolcularının iyi bildiği Medine’nin Yanbu kenti, pek çok turist alan önemli bir kent. Bölgeye dini amaçlarla yapılan ziyaretler sebebiyle restoran sayısı da oldukça fazla. Arap dünyasının lezzetli ve zengin mutfağıyla karşılaşacağınız Yanbu’da aç kalmayacağınızdan eminiz..

Listenin ilk sırasında;

1- Foul

Foul

Temel malzemesi fasulye olan Foulu, biz daha çok mezeye benzettik. Ana yemek yerine akşam yemeğinde ek olarak isteyebileceğiniz mezelerden biri. Yanbu’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt arayışı içerisindeyseniz foul tam da size göre.. İçerisine isteğe bağlı olarak bol soğan, yeşillik ve domates de eklenebiliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Karides Kızartması

Karides Kızartması

Suudi Arabistan’da fast food olmaz demeyin. Ülkenin en büyük fast food zinciri Al Baik, Yanbu’da da sıkça ziyaret edilen restoranlardan biri. Burada en çok hamburgerler, patates, tavuk ve karides kızartmaları servis ediliyor.

3- Kuzu Çevirme

Kuzu Çevirme

Yanbu gezinizde en çok göreceğiniz ana yemeklerden biri Kuzu Çevirme.. Bölgede et, en çok tüketilen yiyeceklerden biri. Elbette ki helal kesim olmasına son derece dikkat ediliyor. Kuzu çevirmeyi ise kentteki hemen her restoranda kolaylıkla sipariş edebilirsiniz. Oldukça lezzetli olduğunu da belirtelim..

4- Taamia

Taamia

Orta Doğu’nun ünlü lezzeti Felafel’e, Yanbu’da Taamiya adı verilmiş. Pek çok kişinin favori yemeklerinden biri haline gelen bu kızarmış sebze topları, Yanbu’da ne yenir endişesini ortadan kaldırıyor.  İçerisinde ise nohut, bakla ezmesi ve pek çok baharat yer alıyor.

5- Tameez

Tameez

Medine’nin meşhur mu meşhur pidesinin ismi Tameez… Bizdeki Ramazan pidesiyle hemen hemen aynı lezzette. Boyutu ise çok daha büyük. Kentteki hemen her fırında görebileceğiniz bu pideyi, yalnızca Ramazan ayında değil yılın her ayı görebiliyorsunuz. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Hurma

Hurma

Hurma cenneti Medine’ye gelip de, bölgeye özgü bu meyvenin tadına bakmadan dönmek olur mu?  Yanbu’da ne yenir diye düşünüyorsanız Hurma ağaçlarından toplanan hurmalar, bu konuda listenin ilk sırasında gelen yiyeceklerden..

Kentin pek çok bölgesinde, marketlerinde ve sokak satıcılarında devamlı olarak satılıyor. Yüklü bir alım yapıp eve getirmek isterseniz ise bagaj hakkınız elverişli değilse, kentten Türkiye’ye dilediğiniz kadar hurmayı kargo aracılığı ile gönderebiliyorsunuz.

*Yanbu Gezilecek Yerler için..

Yanbu’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin