Yanbu Gezilecek Yerler | Sevilen Gezi Noktaları

Suudi Arabistan’daki küçük sahil şehri Yanbu gezilecek yerler ile içinde huzurlu bir tatil isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor.

Turizm açısından kapalı bir şehir olsa da çöl içinde vahayı andıran Yanbu; Asya, Orta Doğu, Avrupa ve Kuzey Amerika‘dan da petrol kaynakları nedeniyle çok göç almış. Farklı temalarda seyahat arayışına karşılık veren Yanbu, gezilecek yerler açısından dar ama ilginç noktalar sunuyor.

#1 Yanbu Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Kutlama Parkı (Celebration Park)

Celebration Park

Yanbu’nun önemli festivallerinden biri olan Çiçek Festivali’ne ev sahipliği yapan Kutlama Parkı, şehrin en renkli alanı olabilir. Çiçek Festivali güzel manzaralarının yanında, insanların çiçekleri başarılı bir şekilde nasıl büyütebileceklerini öğrenmeyi ve kendi evlerinin bahçelerine tohum temin etmelerini sağlıyor. 24 saat açık olan parka, ailenizle beraber ya da yalnız olun, keyifli birkaç saat geçirmeye gidebilirsiniz.

2- Waterfront Industrial

Waterfront Industrial

Bir proje kapsamında meydana gelen Waterfront Industrial; yemyeşil bahçeler, yapay göller ve çocuklar için özel alanlardan oluşuyor. Yapım aşamasında son teknolojilerin kullanıldığı parkta pek çok etkinliğe katılma şansı bulabilirsiniz. Bu park da Yanbu’daki hemen hemen her park gibi günün her saati ziyaret edilebilir.

3- Yanbu Gölleri

Yanbu Gölleri

Suudi Arabistan genelinde hakim olan çöl iklimi, kısmen bu şehirde kırılmış. İnsan yapımı göllerle şehrin havası değiştiği gibi görsel bir şölen de yaratılmış. Çevrenizde bölgeye özgü bitkiler ve hayvanlar görebileceğiniz Yanbu Gölleri, sakin ve keyifli bir gün için ideal.

4- Yanbu Plajları

Yanbu Plajları

Kızıldeniz kıyısına konumlanmış şehirde, deniz manzarasını izleyebileceğiniz ve sıcak bir havada serinleyebileceğiniz onlarca kumsal bulabilirsiniz. Plajların temizliği ve güvenliği üst seviyede olmasa da sakince yüzüp eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Cornish Yanbu, Udipi Beach, Morsi dreams, Ashabab Beach ve Dolphin Beach arasından seçim yapabilirsiniz.

**Yanbu gezilecek yerler hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin