Wolfsburg’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Almanyanın büyük şehirlerinden olan Wolfsburg, geleneksel yemekleriyle öne çıkan şehirlerden biridir.

‘’ Wolfsburg’da Ne Yenir? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin en popüler ve geleneksel tatlarını bizimle birlikte keşfedebilirsiniz. Gelin bu tatları inceleyelim..

Brezel

Brezel, Wolfsburg

Almanya’yı dolaşırken karşılaşacağınız en popüler tat brezeldir. Farklı şekliyle dikkat çeken brezeller kızartılmış tuzlu kurabiyelere benzetilebilir. Alman yemekleri arasında neredeyse sembol haline gelen brezeli denemeden şehirden ayrılmamalısınız. 🙂

Frikassee

Frikassee, Wolfsburg

Avrupa ülkelerinin popüler yemeklerinden sayılan frikassee, Almanyanın sevilen tatlarından biridir. Frikassee, tavşan veya tavuk eti kullanılarak kremalı, limonlu yapılan oldukça lezzetli bir yemektir. Tek başına tüketebileceğiniz gibi yanında beyaz pilavla birlikte servis edildiğinde tadına bayılacaksınız.

Sauerbraten

Sauerbraten, Wolfsburg

Almanyada özel günlerin vazgeçilmez tariflerinden olan sauerbraten ,kızartılmış domuz etidir. Sosuyla birlikte servis edilen domuz etleri yanında patates püresiyle veya kızartılmış biberlerle servis edilmekte. Domuz eti yemekte sakınca görmüyorsanız bu tadı denemenizi öneriyoruz.

Kasespatzle

Kasespatzle, Wolfsburg

Farklı şekliyle dikkat çeken kasespatzle makarna türü birçok Avrupa ve Balkan ülkesinde karşınıza çıkacaktır. Kremalı, kaşarlı veya pastırmalı olarak sunulan bu yemek genç yaşlı herkesin oldukça sevdiği tatlardan biridir.

Potato Soup

Potato Soup, Wolfsburg

Patatesin her halini severim diyorsanız birde çorbasını denemelisiniz. Kremanın sebzeler ve patatesle buluştuğu bu çorba fazlasıyla doyurucu. Bu tadı ana yemek öncesinde tercih edebileceğiniz gibi doyurucu olması sebebiyle ana yemek olarak da tercih edebilirsiniz.

Eintopf

Eintopf, Wolfsburg

Sebzeli ve etli bir güveç ne kadar güzel olabilir diyorsanız eintopfu denemelisiniz. Sağlıklı ve aynı zamana doyurucu bir lezzet için tercih edebileceğiniz eintopf içerisinde yuvarlanmış köfteler, havuç, patates, Brüksel lahanası ve bezelye bulunmaktadır.

German Cake

German Cake, Wolfsburg

Ülkemizde severek yediğimiz Alman pastasından farklı olan German cake aslında bildiğimiz şekilde yapılmıyor. Görüntü ve tat olarak oldukça farklı olan German cake, kakaolu kekin çikolata ve elma püresiyle birleştiği enfes tatlardan biridir.

Beş çayı yanında veya yemeklerin üstüne deneyebileceğiniz hafif ve lezzetli tatlılar arasında German cake ilk sırada yer alıyor. 🙂

Apple Strudel

Apple Strudel, Wolfsburg

Elma deyince sizde de akan sular duruyorsa apple strudele bayılacaksınız. İncecik hamurların arasında tarçınla kavrulmuş elmaların konulduğu bu tadı yemeye doyamayacaksınız. Tatlı krizleriniz için bire bir olan bu tadı denemezseniz, üzülürsünüz. 🙂

Eierlikör

Eierlikör, Wolfsburg

Eierlikör,yumurta likörü olarak bilinmektedir. Yapıldıktan sonra uzun süre bekletilip sonra tüketilen bu likör farklı tatlara açık olanlar için denenmesi gereken bir fırsat. Bu likörü Almanya’da uğrayacağınız herhangi bir barda deneyebilirsiniz.

Wolfsburg gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Almanya’nın popüler şehirlerinden olan Wolfsburg’un en güzel tatlarını birlikte keşfettik. En güzel Alman tatlılarını deneyip, yorumlarınızı bizlerle paylaşmak isterseniz anında Wolfsburg uçak bileti sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin